Batmanda 'Che Guevara' Cezaevine Alınmadı! - Son Dakika
Yerel

Batmanda 'Che Guevara' Cezaevine Alınmadı!

Batmanda \'Che Guevara\' Cezaevine Alınmadı!

Batman'da tutuklanan E.Ş. adında bir genç, cezaevine götürülürken üstünde bulunan Che Guevara fotoğrafı basılı tişörtü çıkarıldıktan sonra cezaevine alındı.

06.09.2016 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batmanda 'Che Guevara' Yasağı

'Örgüt Üyesi' suçlamasıyla Batman Cezaevine götürülen E.Ş. adlı gencin üzerinde 'Che Guevara' tişörtü olunca, tutuklu gencin tişörtü çıkartıldı.

30 Ağustos günü gözaltına alındıktan sonra 'Örgüt üyesi olmak' ve 'Örgüt propagandası yapmak' gerekçeleriyle tutuklanan 5 gençten E.Ş.'nin üzerinde Che Guevara'nın fotoğrafı basılı tişörtünün çıkartılarak cezaevine götürüldüğü ortaya çıktı.

'Cezaevinde baskılı tişörtler giymek yasak' denilen E.Ş'ye başka bir tişört giydirildi.

Müvekkili ile yaptığı görüşen ardından konuşan avukat Kübra Demir, "E.Ş. gözaltına alınırken üzerinde Che tişörtü var. Müvekkilim, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın yaptığı konuşmayı anımsadığından korkudan ifade esnasında Che tişörtünü ters giymiş. Cezaevine götürüldükten sonra da infaz memurları tarafından 'Che tişörtü yasak' diye çıkartılmış ve başka bir tişört giydirilerek cezaevine konulmuş" dedi. Bu durumu ceza infaz memurlarına sorduğunu aktaran avukat Demir, memurların kendisine cezaevi sınırları içerisinde baskılı tişört giymenin yasak olduğu cevabını verdiğini söyledi. Demir, İnfaz Kanunu'nda ve Eşya Yönetmeliği'nde kılık kıyafetlerle ilgili böyle bir mevzuatın bulunmadığını belirterek, "OHAL dönemi kapsamında yapılan keyfi bir uygulama ve son dönemde Meclis Başkanı tarafından Che ile ilgili yapılan açıklamalardan dolayı ceza infaz memurları böyle bir karar almıştır" diye konuştu. batmanmedya

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batmanda 'Che Guevara' Cezaevine Alınmadı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement