Batmanlı İş Adamı 2 Bin 500 Dönümlük Meyve Bahçesinin Üzerini Fileyle Kapattı - Son Dakika
Güncel

Batmanlı İş Adamı 2 Bin 500 Dönümlük Meyve Bahçesinin Üzerini Fileyle Kapattı

Batmanlı İş Adamı 2 Bin 500 Dönümlük Meyve Bahçesinin Üzerini Fileyle Kapattı

Batmanlı iş adamı Necat Nasıroğlu, Siirt’in Kurtalan ilçesinde bulunan 2 bin 500 dönümlük meyve bahçesinde yüksek verim alabilmek için 2 milyon 500 bin TL’lik önlem aldı.

30.07.2017 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batmanlı iş adamı Necat Nasıroğlu, Siirt'in Kurtalan ilçesinde bulunan 2 bin 500 dönümlük meyve bahçesinde yüksek verim alabilmek için 2 milyon 500 bin TL'lik önlem aldı. Nasıroğlu, tüm tarlasının üzerini fileyle kapattı.

Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Yunuslar köyünde meyve üretimi yapan Batmanlı iş adamı Necat Nasıroğlu, 2 bin 500 dönümlük bahçesinde yüksek ve kaliteli verim alabilmek için tüm arazisinin üzerini 2 bin 500 TL harcayarak fileyle kapattı. File yöntemiyle meyvelerin hem zararlı güneş ışınlarından hem de, dolu yağışından korunduğunu belirten Ziraat Mühendisi Özcan Aslan, "Meyve bahçelerinde ziraat mühendisi olarak görev yapıyorum. Bahçe sahibinin uyguladığı bu yöntem Güneydoğu'da ilk defa burada yapılıyor. Bunun bir örnek olacak inanıyorum. Çiftçiler daha sağlıklı verim alabilmek için bu file yöntemine başvuracaklar. Burada 2 bin 500 dönüm araziye ekili 12 çeşit meyve yetiştiriliyor. Yetiştirdiğimiz meyveler yurt içi ve yurt dışına satılıyor" dedi.

Bahçede teknik personelle birlikte 60 kişinin çalıştığını anlatan Aslan, "Bu meyve bahçeleri sayesinde çevre köylerdeki vatandaşlar burada iş imkanı bularak işsizlikten kurtuldu. Burada çalışan tüm işçiler sigortalı çalışıyor. Bazı hanelerde 3 ya da 5 kişi de çalışıyor. Meyve ağaçlarını hastalıklara karşı her gün ziraat mühendisleri olarak bakımını yapıyoruz" diye konuştu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Batmanlı İş Adamı 2 Bin 500 Dönümlük Meyve Bahçesinin Üzerini Fileyle Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement