Battalgazi Belediyesinden Niyaz-i Mısri'yi Anma Programı - Son Dakika
Yerel

Battalgazi Belediyesinden Niyaz-i Mısri'yi Anma Programı

Battalgazi Belediyesi, Niyaz-i Mısri Anma Programı düzenledi.

22.03.2015 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Battalgazi Belediyesi, Niyaz-i Mısri Anma Programı düzenledi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen programa, vatandaşlar ilgi gösterdi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Sayın, Muzaffer Karakuş, Abdulvahap Şerefhanlı, Nevzat Aslan, Yaşar Karataş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, İl Müftüsü Ümit Çimen, CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Battalgazi Belediyesi Kültür Müşaviri Kemal Deniz, Niyaz-i Mısri ile ilgili bilgi vererek "Malatyalılar belki de yakın zamana kadar Niyaz-i Mısri'den haberdar değillerdi. Ama Malatya'daki bir grup gönüldaş, tasavvuf ehli insanlar, yerel yöneticiler ki, burada ben Selahattin Gürkan başkanımla ve Ahmet Çakır başkanımın yaptığı büyük hizmeti ifade etmeden geçemeyeceğim" diye konuştu.

CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan da, Niyaz-i Mısri'nin önemli bir şahsiyet olduğunu belirterek, "Niyaz-i Mısri hazretleri 8 Şubat 1618 Pazartesi günü Malatya'nın soğanlı köyünde doğdu. Babası Soğanzade Ali Çelebi ve bir Nakşibendi tarikatına mensuptur" diyerek Niyaz-i Mısri'nin önemli bir şahsiyet olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Ümit Çimen ise, "İslam hem ilim hem de irfan medeniyetidir" diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, birçok kişinin Niyaz-i Mısri'nin hala Malatyalı olduğunu bilmediğini belirterek şunları söyledi: "Farklı bir duruşuna hep şahitlik ediyoruz. Belki de Malatyalının ruhunda var olan değerleri, o günlerden bugünlere rahmeti ile birlikte belki de bizlerde bu duruşu sergilemeye çalışıyoruz. Malatyalı, Niyaz-i Mısri'nin o duruşu bugün de bir takım haksızlıklar karşısında o dik duruşu ve cesur çıkışıyla haksızlıklara hiçbir zaman için eyvallah demeyen duruşu ile Malatyalıyı Malatyalı yapan o farklı duruşunun, gerçekten o günlerden bugünlere yansıdığını görmekteyiz."

Yapılan konuşmaların ardından Şef Ferda Çelik ve arkadaşları ilahiler söyledi. Muhammed Emin Ayaz da ilahi söyledi. Program, teşekkür plaketi ve hediye takdimiyle son buldu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Battalgazi Belediyesinden Niyaz-i Mısri'yi Anma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement