Battle.net ve League Of Legends Hack'lendi! - Son Dakika
Teknoloji

Battle.net ve League Of Legends Hack'lendi!

Battle.net ve League Of Legends Hack\'lendi!

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Steam ve Origin saldırılarının ardından bu sefer de iki büyük marka daha hack saldırısına uğradı.

03.01.2014 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burçin Aygün - - Kısa bir süre önce hack'lenen Valve'in online oyun satış mağazası Steam ve EA'in aynı işlevi gören platformu Origin'e yeni isimler katıldı. Gelen raporlara göre World of Warcraft ve Diablo serisi ile tanınan Blizzard'ın Battle.net platformu ile milyonları peşinden sürükleyen online oyun League of Legends sunucuları ciddi bir saldırı altında kaldı. DDoS saldırısı sonrasında her iki hizmet de çöktü! İki marka da bu durumu onaylarken gerekli düzeltme işlemleri için kolları sıvadılar.

Olayın ilk ortaya çıkışı ise Blizzard'ın blog'larından birinin cache olarak hizmet verişi üzerine oldu. Kısa bir süre sonra kullanıcılardan hizmet alımlarında sıkıntı yaşadıkları şikayeti başlayınca olay kesinlik kazandı. Steam ve Origin platformlarında olduğu gibi bu saldırıları da DERP adlı bir hacker grubu üstlendi. Saldırı sonrasında çok sayıdaki League of Legends sunucusu hizmet veremez hale geldi. DERP şahsi Twitter adresinden paylaştığı bir cümle ile saldırıları üstlendi.

Burçin Aygün - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Battle.net ve League Of Legends Hack'lendi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement