Bavyera'da Csu Kan Kaybediyor - Son Dakika
Güncel

Bavyera'da Csu Kan Kaybediyor

Bavyera\'da Csu Kan Kaybediyor

ALMANYA'da Ekim ayında eyalet meclisi seçimlerinin yapılacağı Bavyera'yı mutlak çoğunlukla yöneten CSU'nun oyları erimeye devam ediyor.

19.07.2018 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALMANYA'da Ekim ayında eyalet meclisi seçimlerinin yapılacağı Bavyera'yı mutlak çoğunlukla yöneten CSU'nun oyları erimeye devam ediyor. Kamuoyu araştırma şirketi 'Infratest dimap' tarafından Bavyera televizyonu için yapılan ankete göre, "Pazar günü seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?" sorusuna "CSU'yu seçerdim" yanıtını verenlerin oranı yüzde 38'e geriledi.

Sadece Bavyera eyaletinde teşkilatı olan ve mayıs ayındaki anket sonucunun üç puan gerisine düşen CSU, en çok yaşlılarla kadınlar arasında seçmen kaybediyor. Eyaletteki iktidar partisine desteğin azalmasından en karlı çıkan, oy oranı iki puan artarak yüzde 16'ya yükselen Yeşiller oldu. SPD'nin oy oranı ise bir puanlık artışla yüzde 13'e çıktı. AfD'nin bu eyaletteki oy oranı değişmeyerek yüzde 12'de kaldı.

Yeşiller gibi Hür Seçmenler partisi de oy oranını iki puan artırarak yüzde 9'a çıkardı. FDP bir puan kaybederek yüzde 5'e gerilerken, Sol Parti'nin oy oranı bir puanlık artışla yüzde 4'e çıktı. Ancak yüzde 5'lik barajın altında kaldı.

SEEHOFER GÖZDEN DÜŞÜYOR

Ancak anketten tahmini oranların yanıltıcı olabileceği sonucu da çıkıyor. Ankete katılanların yüzde 55'i 14 Ekim'deki oylamaya kadar tercihinin değişebileceğini beyan etti. Katılımcıların yüzde 45'i ise seçime kadar tercihini değiştirmeyeceğini söyledi.

Anket aynı zamanda Bavyeralı seçmenin yüzde 54'ünün eyaletteki gelişmelerden tedirginlik duyduğunu gösterdi. Seçmenin yüzde 45'i ise iyimserler safında yer alıyor. Tedirginliğin öncelikli kaynağının, kardeş Hıristiyan Birlik partileri arasında iltica politikası yüzünden çıkan sürtüşmelerin olduğu tahmin ediliyor. Nitekim katılımcıların yüzde 78'i Hıristiyan Birlik partileri arasındaki anlaşmazlığın CSU'ya zarar verdiğini düşünüyor. Anlaşmazlıktan karlı çıkan tarafın CSU olduğunu belirtenlerin oranı ise sadece yüzde 17.

İltica politikasındaki anlaşmazlığın, CSU Genel Başkanı Horst Seehofer açısından olumsuz sonuçlara yol açtığı anlaşılıyor. Infratest dimap tarafından yapılan kamuoyu araştırmasına göre, Seehofer'in hatalı olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 50'yi aşıyor. Başbakan Angela Merkel liderliğindeki CDU'nun Bavyera'daki kardeş partisi CSU'nun Genel Başkanı Horst Seehofer, aynı zamanda İçişleri Bakanlığı görevini yürütüyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Bavyera'da Csu Kan Kaybediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement