Bayan Girişimcilerden Manavgat MYO'da Girişimcilik Semineri - Son Dakika
Ekonomi

Bayan Girişimcilerden Manavgat MYO'da Girişimcilik Semineri

Bayan Girişimcilerden Manavgat MYO\'da Girişimcilik Semineri

Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO'da idari personel, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımıyla 'Girişimcilik' konulu seminer düzenlendi.

05.12.2013 22:23  Güncelleme: 22:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu'nda Girişimcilik haftası münasebetiyle idari personel, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımıyla 'Girişimcilik' konulu seminer düzenlendi. Meslek Yüksek Okulu Mehmet Akın Konferans Salonunda gerçekleşen seminere konuşmacı olarak Manavgat Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri; ETSTUR BDA Turizm Acenta Sahibi Banu Sabrioğlu ve RE Enerji Kişisel Danışmanlık Firma Sahibi Hayriye Vural katıldı.

ETSTUR BDA Turizm Acentası sahibi olduğunu belirten Banu Sabrioğlu, "Sevgili gençler; Bizler buraya Manavgat Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu adına geldik. Amacım, siz geleceğin girişimcilerine kendimi, girişimcilik adına yaptıklarımı anlatmak ve Türkiye'deki, genç girişimcilerin çalışmalarından örnekler vererek, içinizdeki girişimci ruhu uyandırmak. Manavgat'ta faaliyet gösteriyorum. Ben 18 Senedir Turizmle uğraşıyorum. Manavgat'ta aktif olarak 10 senedir bulunuyorum. Gençlere gerçek bir hayat hikayesi sunmanın daha gerçek olacağını ve etkili olacağını düşündük. Ders olarak değil de bunu bire bir canlı örneklerle anlatalım istedik" dedi.

Banu Sabrioğlu, daha sonra iş hayatından kesitler vererek senimere katılanları girişimcilik konusunda bilgilendirdi.

Seminerin diğer konuşmacısı RE Enerji Kişisel Danışmanlık firma sahibi Hayriye Vural ise "Ben RE Enerji Kişisel Danışmanlık firma sahibiyim. İşyerim Manavgat'ta faaliyet gösteriyor. Bir Buçuk yıl önce kurdum. Aynı zamanda bir yazarım. Kitabımın ismi;" Glutensiz Tarifler-Çölyaklının Mutfak Rehberi" Ayrıca Berard İşitsel Algı Eğitimi'nin Manavgat şubesini işletiyorum. Bu gün burada biraz girişimcilikten bahsedeceğiz. Girişimcilik nasıl olunuru anlatmaya çalışacağız. Genel olarak çok kısa bir şekilde bunlardan bahsettikten sonra hayat hikayelerimizi anlatacağız. Nasıl bir girişimci kadın olduk? öğrencilere kendimizi örnek göstereceğiz. İlköğrenimimi Alanya Hayate İlkokulunda. Orta Okul ve Liseyi Alanya lisesinde tamamladım. Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdim. Evliyim iki çocuğum birde torunum var. Manavgat'ta çeşitmi hayır derneklerinde aktif görev yapıyorum. Sağtur Sağlık Hizmetleri A.Ş ortağıyım. Glutensiz yaşamla tanışınca bir arayış içerisine girerek transformal nefes eğitimleri ve üçüncü seviye reiki çalışmalarına katıldım. 2005 yılında merak edip yaptırdığım test sonunda 36 çeşit gıdaya duyarlı olduğumu öğrendim. Ancak gulitensiz tarif bulamadığım için araştırmalar yaptım. Çölyak hastaları için tamamen kendi tariflerimden oluşan 'Glutensiz Tarifler, Çölyaklının Mutfak Rehberi' isimli kitabı yazdım" diye konuştu.

Seminerin sonunda Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Bahadır Kalıpçı tarafından konuşmacılara teşekkür plaketi takdim edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bayan Girişimcilerden Manavgat MYO'da Girişimcilik Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement