Bayan Memurların Kur'an Öğrenme Sevinci - Son Dakika
Güncel

Bayan Memurların Kur'an Öğrenme Sevinci

Bayan Memurların Kur\'an Öğrenme Sevinci

Diyanet İşleri başkanlığının kadın Memurlara akşam vakti verdiği dini eğitim kurslarına ilgi oldukça yoğun. İşte bu hizmetin Kahramanmaraş'taki uygulaması bayan memurelerce takdir görüyor.

01.12.2015 15:41  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadım memurlar işten çıkıp soluğu kurslarda alıyor, hem Kur'an öğreniyorlar hem de dini bilgilerini tazelemiş oluyorlar. Mesailerini tamamlayıp yorgun argın kursa geliyorlar, Kur'an-ı Kerim öğrenirken günün tüm yorgunluğunu üzerlerinden atıyorlar.

Görüntüler Kahramanmaraş'tan. Diyanet İşleri başkanlığının ihtiyaç odaklı eğitim programına talep yoğun oldu. Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı Çırağan Kız Kur'an Kursu da o eğitimin verildiği noktalardan biri.
İlçe Müftüsü Abdullah Demir Akşam eğitimlerinin Diyanetin talimatları doğrultusunda yapıldığının altını çizdi. Müftü Demir bayanları ziyaret edip onlara ilk dersi bizzat kendisi anlattı, Öğrencilere hitaben onure edici sözler söyledi. Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir; "Nefis ve şeytanın kıskacında hırpalanan ruhumuzu ancak Kur'an imar edebilir, Çevremizdeki olumsuzlukları ancak Kur'anla bertaraf edebiliriz, içimizdeki sıkıntılarımızı ancak Kur'anla giderebiliriz. Gündüz çalışarak yoruldunuz, tam istirahat etmeniz gereken saatte yatsı sonrası buraya Uzak Mahallelerden gelişiniz takdire şayan bir davranıştır, sizleri tebrik ediyorum."şeklinde konuştu.

Kurs Kamu Kurumlarında halen çalışan yoğun iş temposundan Kur'an-ı Kerim öğrenmeye fırsat bulamayan bayanlara yönelik. Dersler akşam saatlerinde veriliyor. Böyle olunca işte çıkan memureler soluğu Kur'an kursunda alıyorlar. Hepsi öğrenmenin verdiği mutluluğunu yaşıyorlar. Üstelik sadece Kur'an-ı Kerim değil, Peygamber efendimizin hayatından, meal derslerine kadar dinimizin en temel bilgilerini de burada öğreniyorlar.

Hanefi Öksüz Fizik Tedavi bölümünde hemşire olarak görev yapan Filiz Özbek Kuran öğrenme yolunda güzel saatler geçirdiklerini söyledi.

76 yaşında Kur'an öğrenen Müşerref Çıtak ise Kur'an öğrenmenin sevincini duygulu konuşmalarla anlattı.
Kahramanmaraş Adliyesinde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Derya Kuzhan da böyle bir imkâna ulaşamayanların bir hayli fazla olduğunu belirtti ve burada Kur'anı hakkıyla öğreneceğinin altını çizdi.
Emekli Hemşire Gülşen Marangoz'da çalıştığı yıllarda hiç öğrenme fırsatı bulamadığını, şimdi ise hissetmiş olduğu eksikliği öğrenmenin zevkiyle yaşadığını söyledi.

4 yıldır başarıyla Çırağan Kız Kur'an Kursunda öğreticilik yapan Saadet Akbaba da Akşam Kuran kursuna çok feyiz alarak geldiğini belirtti. Akbaba; "Çok mutluyuz, Memure öğrencilerimiz gayret ve şevkle geliyorlar. Bizde elimizden geldiğince Kur'an eğitimi, ezber ve dini bilgiler veriyoruz."

Akşam Kur'an Kursuna Çırağan çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında halen çalışan, Öğretmen, Müdür, hemşire ve diğer meslek dallarında çalışan 25 memure'nin yanında emekli memureler de Kur'an ve Dini bilgiler eğitimi alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bayan Memurların Kur'an Öğrenme Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk ve İngiliz Girişimciler Londra'da Buluştu
    01:03 Türk ve İngiliz Girişimciler Londra'da Buluştu

    Londra Oyun Festivali kapsamında Türk ve İngiliz girişimciler, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliğinde düzenlenen bir resepsiyonda bir araya geldi. Büyükelçi Osman Koray Ertaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, festival başkanı Michael French, Women in Games Türkiye Kurucusu Simay Dinç ve önemli oyun firmalarının temsilcileri katıldı. Büyükelçi Ertaş, Türk oyun sektörünün önemli başarılara imza attığını belirterek, Türkiye'nin küresel oyun sektörüne destekler sağladığını vurguladı. İki ülke arasındaki işbirliklerinin artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

  • Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası
    01:00 Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine harekete geçen yetkililer, şüphelileri tespit ederek cezai işlem uyguladı.

  • Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı
    00:56 Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye döndü. Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacak.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi
    00:49 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde, 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangından etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı
    00:42 Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı

    Aliağa Belediye Meclisi, 2024-2029 dönemi için ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkan vekilleri, katip üyeler, encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

  • Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı
    00:40 Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı

    Kadıköy'de seyir halindeki otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki otomobile çarptı, ardından da takla attı. Kazada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.


Advertisement