Bayburt Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Akdeniz."Toplum Yararına Çalışma Programları Sayesinde Bin... - Son Dakika
Yerel

Bayburt Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Akdeniz."Toplum Yararına Çalışma Programları Sayesinde Bin...

Bayburt Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Akdeniz."Toplum Yararına Çalışma Programları Sayesinde Bin...

Bayburt Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ömer Akdeniz, Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) sayesinde bin kişiyi daha istihdam etmeyi planladıklarını bildirdi.

07.09.2013 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ömer Akdeniz, Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) sayesinde bin kişiyi daha istihdam etmeyi planladıklarını bildirdi.

Akdeniz, yaptığı yazılı açıklamada, müdürlük olarak bir çok alanda faaliyete devam ettiklerini belirterek, bireyleri iş sahibi yapmanın yanında meslek edindirme kursları sayesinde de bir çok kişinin mesleki bilgi ve beceri kazanarak meslek sahibi yapıldığını vurguladı.

Çalışmalar kapsamında önemli yer tutan TYÇP'nın, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan ya da yüklenici eli ile toplum yararına bir iş veya hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla, özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlere hem gelir desteği sağlamak hem de çalışma alışkanlığı ve disiplininden uzaklaşmasını engellemek amacıyla gerçekleştirilen proje olduğunu ifade eden Akdeniz, şunları kaydetti:

"Bu projeler ilimizin ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasında ve ilimizden göçü önlemede oldukça önemli bir faktördür. Mevcut devam eden projelerimiz yanında Bayburt Çalışma ve İş Kurumu olarak yeni müracaatlar kurumumuza 20 Eylül'de başlayıp 4 Ekim'de sona erecektir. Asil listeye girenler 22 Ekim'de çalışmaya başlatılacaktır. TYÇP sayesinde bin kişiyi daha istihdam etmeyi planlamaktayız. Proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü, Bayburt Orman Fidanlığı, Özel İdare, Polis Meslek Yüksek Okulu, Müftülük, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Valilik, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Defterdarlık, il ve ilçe belediyeler bünyesinde çalıştırılmak üzere bin kişilik istihdam sağlanacak."

Akdeniz, projelerle çalışan kişilere toplam 12 milyon lira ödenek tahsis edildiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye çapında nüfus oranına göre bu projelerden en fazla payı alan ilimiz, Sayın Milletvekilimiz Bünyamin Özbek'in katkılarıyla bu projeye ek olarak yeni bir proje kapsamında 500 kişilik ek istihdam olanağı sağlanacaktır. Sonuç itibariyle bin 500 kişilik projenin bin kişilik kısmı 22 Ekim'de, 500 kişilik ek projenin ise ilerleyen tarihlerde devreye alınarak, sosyal ekonomik ve istihdam yönünden ilimizin gelişmesine ve değişmesine katkı sağlamasını beklemekteyiz. Bu önemli projelerin devam etmesi ilimiz ve ülkemiz açısından her yönüyle önem arz etmektedir. Bu önemin bilinciyle müdürlük olarak her türlü çalışmamız devam edecektir." - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Akdeniz.'Toplum Yararına Çalışma Programları Sayesinde Bin... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement