Bayburt'ta Namazla Diriliş" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Bayburt'ta Namazla Diriliş" Konferansı

Bayburt\'ta Namazla Diriliş" Konferansı

Namazla Diriliş" konferansı Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.ettiği programa Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, Belediye Başkan Yardımcısı Selahaddin Kondolot, Ak Parti Gençlik Kolları"...

11.12.2012 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Namazla Diriliş" konferansı Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Ak Parti Gençlik Kolları'nın organize

ettiği programa Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, Belediye Başkan Yardımcısı Selahaddin Kondolot, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Fatih Eraslan, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Bayburt İl Yönetimi, Merkez İlçe Yönetimi, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Üyeleri katıldı.

Programa konuşmacı olarak, Yazar Ahmet Bulut, Edebiyatçı Yazar Mehmet Paksu ve Dursun Ali Taşçı katıldı.

Ezan sesleriyle başlayan programda Namazla Diriliş Platformu'nun yapmış olduğu faaliyetler hakkında hazırlanan sunum katılımcılara izlettirildi. Yazar Ahmet Bulut'un namaz hakkında anlattığı yaşanmış hikayeler, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Program açılış konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, Necip Fazıl Kısakürek'in "Gençliğe Hitabe"siyle davetlilere seslendi. Program organizasyonundan dolayı Gençlik Kolları'na teşekkür eden İl Başkanı Yusuf Elçi, konuşmasında namazın öneminden bahsetti.

Yusuf Elçi, namazın üzerinde hassasiyetle durulması gereken en önemli mesele olduğunu ifade ederek Kuran-ı Kerim'de namaz hakkında yer alan ayetlerden örnekler verdi.

Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Yüce Allah (cc) İbrahim süresi 40. Ayette mealen "Rabbim! Beni ve neslimi dosdoğru namaz kılanlardan eyle.

Rabbimiz! Duamı kabul buyur." Buyurmaktadır. Rabbimizin Kuran'da bunun gibi ayetlerle 70 kez emrederek en çok önem verdiği ibadet olan namaz, Peygamberimizin (s.a.v.) ifadesiyle, ahirette hesaba çekileceğimiz ilk amelimizdir."

BEŞ VAKİT NAMAZ KILANLARIN ORANI YÜZDE 25

"Ne var ki, yüzde 99'u Müslüman olan ülkemizde beş vakit namaz kılanların oranı yüzde 25 maalesef. Bunların da ara sıra kazaya bırakmak, aceleye getirmek, gereken önemi vermemek gibi problemleri var. Müslümanların yüzde 75'i niçin namaz kılmadıklarını açıklarken, birçok bahane ileri sürüyorlar. "Kılmasını bilmiyorum", "Benim kalbim temiz", "Yaşlanınca kılarım", "Çok yoğunum, zamanım yok", "İş yerinde veya okulda fırsat bulamıyorum",

"Hastayım", "Yolcuyum" gibi bahanelerinin olduğu tespit edilmiş."

"İlk insan Hz. Adem'den başlayarak son peygambere kadar, Allah tarafından gönderilen din, yalnızca İslam'dır. Hak dinin bütün peygamberleri, insanları Allah'a kul olmaya çağırırken, iman edenlerden de O'na ibadet etmelerini istediler. Bu ibadetlerin başında ise namaz gelir. Namazsız İslam düşünülemez. Müslüman ümmetlerin her ferdi hep namaz kılmıştır. Hz. Muhammed (s.a.v.)'in altın nesli sahabe-i kiram arasında, namaz kılmayan hiçbir ferde rastlamak mümkün değildi."

"Peygamberimiz (s.a.v.), namazı dinin direği saymıştır. Zira birey için, dinin ayakta duruşunu sağlayan en önemli ibadet namazdır. Yüce Allah, her mümine namazı farz kılarak onun hayatını düzene sokmuştur. Günde beş vakit namaz kılan insan, zaman israfından ve boş vakit harcamaktan uzak duracak, zamanını iyi değerlendirecek, enerjisini iyi kullanacaktır. Bir işten diğerine, bir eylemden öbür eyleme geçecektir. Kendisi, ailesi ve bütün insanlar için hayırlarda yarışacaktır."

"NAMAZ, SANCIMA İLAÇ…"

"Programımıza katılan çok kıymetli hocalarımız var ben onların karşında teknik detaylarla usulsüzlük yapmak istemem. Affa sığınarak bir iki hususu ifade edip sözlerimi tamamlayacağım. Sayın Başbakanımızın ben bir dindar nesil istiyorum ifadesini en iyi anlatan yine namaz ve içeriğidir dostlar;

Üstat Necip Fazıl:

"Namaz, sancıma ilaç, yanık yerime merhem;

Onsuz, ebedi hayat benim olsa istemem !" dizeleriyle namazı en veciz şekilde ifade etmiştir. Üstat Sayın Başbakanımızın üzerinde durduğu dindar neslin yetişmesinin önemini

ne de güzel anlatmıştır.Namaz bütün ibadetleri içine alan en önemli ibadetlerden birisidir. Namaz, Allah'ın varlığı ve birliğine inancın, duygusal, zihinsel ve ruhsal tasdikidir. Allah'tan başka ibadet edilecek bir varlığın olmadığının itirafıdır. Böylece namaz, tevhidin hakikatini ifade eder."

"Eksi yirmi derecede Çeçen mücahidin arkasında bombalar düşerken namazına devam etmesi, namazın insanı, Allah yolunda canını bile feda edebilecek bir ruh zenginliğine ulaştırabileceğini gösterir."

"NAMAZ KILAN AYRICALIĞA KAVUŞUR"

"Namaz tesbih ve tenzihi de engin gönlünün içine alır. Namaz kılan kul, "Rabbimi övgüyle ve sonsuz bir şükürle anıyor, secdede yüceler yücesi Rabbimi tesbih ediyor, O'nu kullara ait bütün eksik sıfatlardan tenzih ediyorum." diyerek bütün kainatla beraber Allah'ı anmanın ayrıcalığına kavuşur.Namaz müminin kalbinin ilacı olan dua ibadetini de içine alır. Namaz kılan kul, "Beni doğru yola hidayet et" diyerek istikametini diler. Namaz kılan mümin, "Allah'ım, Hz. İbrahim'in ailesine, dostlarına rahmet edip onları yücelttiğin gibi, Hz. Peygamber'in ailesine, dostlarına da rahmet edip onları yücelt" diyerek geçmiş ve gelecek bütün insanlık ailesi için duada bulunur. Namaz aşığı, "Rabbim, bana dünyada da ahirette de iyilik ver, beni ateş azabından koru; beni, annemi, babamı ve bütün inananları hesap gününde bağışla" duasıyla namazını tamamlar."

"DİRİLİŞİN İSLAM'DA OLDUĞUNU İDRAK ETMİŞSİNİZ"

Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi'nin ardından Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat, "Sizleri tebrik ediyorum. Bu ülkede dirilişin, sağlamlığın namazda, Kuran'da, İslam'da olduğunu idrak etmişsiniz.

Bu davete icabet edip buraya gelmişsiniz. Bu daveti organize eden Gençlik Kollarımıza ve üniversite birimine teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum." dedi.

"NAMAZSIZLIK YARADANIN KULUNA VERDİĞİ BİR CEZADIR"

Bu tür programların namaz kılanların namazlarını devam ettirmelerine, kılmayanların ise namaza başlamalarına vesile olmasını dileyen Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat, " Ben bir ilahiyatçıyım. Namazla ilgili konuları hocalarımız anlatacaklar. Ben şu kadarını söylemek istiyorum: Namazsızlık yaradanın kuluna verdiği bir cezadır. Bu cezayı bitirelim artık. Bu ceza huzura kabul edilmeme cezasıdır. Öyle bir ceza ki; başlaması ve son bulması bizim elimizde olan bir ceza. Bu cezaya mahkum olanlar bu cezayı artık bitirsinler.

-'Bu cezanın artık sonu geldi, yaradan beni huzuruna kabul etti.' desinler.

Çünkü bu toplum eğer dirilecekse, bu toplum eğer yeniden canlanacaksa ya da şahlanacaksa bu namazla olacak, Kuran'la olacak, İslam'la olacak. Ne mutlu sizlere ki; bunun farkında olup bu salonu doldurdunuz. Hepinizi tebrik ediyorum, hocalarıma da teşekkür ediyorum. Hocalarımız çok uzaklardan buralara geldiler. Rabbim onların sözlerinin anlaşılmasını inşallah kolaylaştırsın. Söylediklerinin de kalplerimize tesir etmesini Rabbimizden temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat'ın ardından konuşmacılar sahneye çıkarak namaz hakkında sunumlar yaptı.

"BÜYÜK BİR DEĞİŞİMİN HABERCİSİ"

Dursun Ali Taşçı'nın konuşmasıyla başlayan sunum, Taşçı'nın, namaz kılmanın önemi hakkında verdiği örneklerle devam etti. Dursun Ali Taşçı kısa bir süre önce yapılan 4+4+4 eğitim reformuna değinerek, bu reformun bir devrim olduğunu vurguladı. Eğitim reformuyla birlikte okullarda manevi değerlerin yer etmeye başladığını ifade eden Dursun Ali Taşçı, bu çalışmaların Türkiye sınırları içerisinde büyük bir değişimin habercisi olduğunu dile getirdi.

"NAMAZIN YERİ VE ZAMANI OLMAZ"

Dursun Ali Taşçı'nın ardından, Edebiyatçı Yazar Mehmet Paksu sözü alarak, namaz kılmanın yeri ve zamanı olmadığını belirtti. Kuran'da namaz hakkında yer alan ayetlerle namazın önemine değinen Yazar Paksu, "Bizlere verilen nimetler karşısında sürekli şükrümüzü artırmalı ve namazımızı ihmal etmemeliyiz" dedi.

"FATMA'NIN HİKAYESİ…"

Edebiyatçı Yazar Mehmet Paksu'nun ardından son olarak Yazar Ahmet Bulut söz aldı ve namaz hakkında yaşanmış hikayelerden örnekler verdi. Ahmet Bulut, Bayburt'a daha öncede geldiğini bildirerek, gördüğü manzara karşısında son derece mutlu olduğunu kaydetti. Namazla Diriliş Platformu olarak Türkiye'nin 80 ilini ziyaret ettiğini anlatan Bulut, Bu ziyaretleri esnasında Sivas'ta karşılaştığı bir tabloyu katılımcılarla paylaştı. Yazar Ahmet Bulut, yaşanan bu olayın TRT tarından belgesel haline getirildiğini kaydederek, bu olay sayesinde bir çok kişinin namazla buluştuğunu dile getirerek sözlerini noktaladı.

Ahmet Bulut'un konuşmasıyla son bulan programda Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi ve Ak Parti Bayburt Gençlik Kolları Başkanı Fatih Eraslan tarafından konuşmacılara minyatür saat kulesi hediye edildi. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayburt'ta Namazla Diriliş' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement