Bayburt'ta, "Zeka Oyunları Şenliği" Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Bayburt'ta, "Zeka Oyunları Şenliği" Düzenlendi

Bayburt\'ta, "Zeka Oyunları Şenliği" Düzenlendi

Çocuklar, şenlik kapsamında çeşitli zeka oyunları oynadı.

24.05.2014 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt'ta, "Zeka Oyunları Şenliği" organize edildi.

Bayburt Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen şenlik, üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonundaki programla başladı.

Programa, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, Bayburt Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Fatih Yalçın ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Coşkun, burada yaptığı konuşmada, gençlerin daha çok internet başında yani hayali bir dünyada yaşadıklarına dikkat çekerek, "Biz zeka oyunlarıyla öğrencilerimizi hayatın içine sokmaya çalışıyoruz. Bu aslında bir hayat felsefesidir. Bundan sonraki yaşamlarında neyi nasıl kullanacaklarını onlara göstermeye çalışıyoruz. İnşallah hayırlı sonuçlar elde ederiz" dedi.

Doğan ise şenliğin önemli olduğunu dile getirerek, "Çocuklarımızın sosyal alanlarının daraldığı, televizyon, internet, sosyal medyanın esir aldığı bir ortamda farklı etkinliklerle zaman geçirebilme fırsatı tanıdığı için etkinliğin önemi çok daha artıyor. Bu güzel çalışmanın devamının okul ortamlarında gelişmesi için il genelindeki 16 bin öğrencimizin bu sürece katılmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler sudoku, tangram, kendoku, çarpmaca, yumurta tangram, pentamino, tetramino ve set oyunları oynadılar. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt'ta, 'Zeka Oyunları Şenliği' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement