Bayburt Üniversitesi'nde 'Postmodern Din Deizm' Tartışıldı - Son Dakika
Yaşam

Bayburt Üniversitesi'nde 'Postmodern Din Deizm' Tartışıldı

Bayburt Üniversitesi\'nde \'Postmodern Din Deizm\' Tartışıldı

Bayburt Üniversitesi İlim, Kültür ve Sanat Öğrenci Kulübü’nün organize ettiği, ‘Postmodern Din Deizm Karşısında Gençliğin Sığınacağı İrfanımız’ isimli konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr.

30.04.2018 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt Üniversitesi İlim, Kültür ve Sanat Öğrenci Kulübü'nün organize ettiği, 'Postmodern Din Deizm Karşısında Gençliğin Sığınacağı İrfanımız' isimli konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mustafa Alıcı, çağın en önemli hastalıklarından biri olan 'yeni dinsel oluşumlar' karşısında gençlere uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Alıcı, itikat ve irfanın, postmodern çağın çeldirici inanç sistemlerine karşı, gençleri koruyan en önemli liman olduğunu söyledi. Postmodern çağda, inanç sistemlerinin içinin boşaltılmaya çalışıldığını ve yeni bir takım 'dini' nitelikli akımların doğduğunu ifade eden Alıcı, Deizm gibi 'dinleri ret ederek yalnızca Yaratıcının varlığını kabul eden' bu akımların bazı durumlarda taraftar topladığını da sözlerine ekledi.

Gündeme getirilmeye çalışılan 'gençlerin Deizme' ilgi duymaya başladığı fikrinin asılsız olduğunu savunan Alıcı, geleneklerden, kültürden ve irfandan beslenen bir gençliğin, bu tarz mesnetsiz inanç biçimlerini bertaraf edeceğini dile getirdi. Alıcı, boşluğa düşen gençler için cezbedici gelen bu süslü inançlara karşı, dinimizin değerleri ile çok güçlü bir set çekilebileceğinin altını çizdi. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Bayburt Üniversitesi'nde 'Postmodern Din Deizm' Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın
    10:41 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve çalışanların müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili polis ekipleri tarafından tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • İnegöl'deki mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürülüyor
    10:34 İnegöl'deki mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürülüyor

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasında çıkan yangının söndürülmesi için çalışma başlatıldı. İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın, ilçenin birçok noktasından görülen yoğun dumanla birlikte etkisini sürdürüyor.

  • Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı
    10:34 Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ ekipleri, Kavaklı beldesi yakınlarında devriye faaliyeti sırasında karayolunda 2 kaplumbağa tespit etti. Ekipler, kaplumbağaları yol üzerinden alarak doğal yaşam alanlarına bıraktı.

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Bin Çadır Dağıtıldı
    10:29 Tokat'ta Deprem Sonrası Bin Çadır Dağıtıldı

    Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde yaşanan depremlerin ardından vatandaşlara bin civarında çadır dağıtıldığını bildirdi. Hatipoğlu, depremin hemen sonrasında AFAD ekiplerinin bölgeye intikal ettiğini ve gerekli çalışmaların planlandığını belirtti. Ayrıca içme suyu ve kumanya dağıtımı da yapıldı. Vali Hatipoğlu, deprem sonrası dayanışma örneği gösteren Adıyaman Gölbaşılı hemşehrilerine teşekkür etti ve devletin tüm kurumlarının sahada olduğunu vurguladı.

  • Nazilli'de trafik kazasında 1 kişi yaralandı
    10:28 Nazilli'de trafik kazasında 1 kişi yaralandı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, plakasız motosiklet ile panelvan çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü yaralandı ve Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaza anı, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • Denizli'de Milli Mücadele Kahramanı Abide Yanlışlıkla Yakıldı
    10:25 Denizli'de Milli Mücadele Kahramanı Abide Yanlışlıkla Yakıldı

    Denizli'nin önemli Milli Mücadele kahramanlarından Köpekçi Nuri Efe anısına yapılan abidenin 13 yaşındaki bir çocuk tarafından yanlışlıkla yakıldığı ortaya çıktı. Aile, tadilat masraflarını üstlendi.


Advertisement