Kadın girişimci KOSGEB desteğiyle açtığı çağrı merkezinde 40 genci istihdam ediyor - Son Dakika
Güncel

Kadın girişimci KOSGEB desteğiyle açtığı çağrı merkezinde 40 genci istihdam ediyor

Bayburtlu kadın girişimci, devlet desteğiyle kurduğu çağrı merkeziyle gençlere iş imkanı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

19.05.2021 11:08  Güncelleme: 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburtlu kadın girişimci, devlet desteğiyle kurduğu çağrı merkeziyle gençlere iş imkanı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

İstanbul'da yaşayan 2 çocuk annesi Nazan Meyram Küçükosman, yıllar önce ayrıldığı Bayburt'ta gençleri düzenli gelir elde edecekleri bir işe kavuşturmak istedi.

Bunun üzerine memleketi Bayburt'a dönen lise mezunu Küçükosman, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığına (KOSGEB) başvurarak girişimcilik eğitimi aldı.

Eğitimini tamamlayan Küçükosman, KOSGEB'in hibe desteğiyle kent merkezi ve Aydıntepe ilçesine "NZN Çağrı Merkezi" adıyla iki şubeli çağrı merkezini kurdu.

Hayali olan iş yerine devlet desteğiyle kavuşan Küçükosman, kentteki 40 genci istihdam etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Küçükosman, AA muhabirine, İstanbul'da birçok alanda faaliyet gösteren aile şirketinde çalıştığını, daha sonra yatırım yapmak için 3 yıl önce memleketi Bayburt'a döndüğünü söyledi.

Gençlere hızlı bir şekilde iş imkanı sağlamak için çağrı merkezi sektörüne girdiğini belirten Küçükosman, "İstanbul'daki aile şirketimizde birçok alanda faaliyette bulundum. 3 yıl önce bir şirket kurarak kendi şehrime yatırım yapmayı düşündüm ve çağrı merkezi sektörüne girdim. Aydıntepe ilçesi ve Bayburt merkez olmak üzere 2 çağrı merkezini şehrime kurdum. Gençlerimize istihdam konusunda bir nebze de olsa yardımcı olmaya çalışıyorum." dedi.

Küçükosman, çağrı merkezinde özel şirketlerin yanı sıra bazı kurum ve kuruluşların çağrılarının karşılandığını ifade etti.

Gençlerin çağrı merkezinde hem kendilerini geliştirdiğini hem de düzenli olarak istihdam edildiğini dile getiren Küçükosman, "Değişime ve gelişime açık olan gençlerimiz var. Ben elimden geldiği kadar bu sektörün geleceğin işi olduğu için yardımcı oluyorum. Çalışanlarımın da bu konuda mutlu olduğunu düşünüyorum. Hem kendilerini geliştirip hem de aile bütçelerine destek oluyorlar." diye konuştu.

Devletin kadın girişimcilere her zaman destek verdiğini vurgulayan Küçükosman, şunları kaydetti:

"Ben kadın girişimci olarak devletin verdiği desteklerin tümünden hemen hemen faydalandım, faydalanmaya da devam edeceğim. Hanımlarımıza muhakkak bu tür girişimde bulunmalarını tavsiye ederim."

"Pandemi döneminde bizim için kurtarıcı oldu"

Çağrı merkezi çalışanı Şeyda Nur Arslan da "Pandemi sürecindeyiz ve küçük şehirlerde iş bulma olanağımız çok az olduğu için Nazan hanımın sağlamış olduğu iş olanağı bizim için kurtarıcı oldu. Burada çalışmaktan çok mutluyuz. Bize bu fırsatı sunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kadın girişimci KOSGEB desteğiyle açtığı çağrı merkezinde 40 genci istihdam ediyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadın girişimci KOSGEB desteğiyle açtığı çağrı merkezinde 40 genci istihdam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement