Bayır Bucak Türkmen Dağı Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nden Esder'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Bayır Bucak Türkmen Dağı Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nden Esder'e Ziyaret

Bayır Bucak Türkmen Dağı Kültür ve Yardımlaşma Derneği\'nden Esder\'e Ziyaret

Bayır Bucak Türkmen Dağı Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Ali Öztürk ve dernek yönetimi, Esnaf Ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık’ı ziyaret etti.

01.03.2016 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayır Bucak Türkmen Dağı Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Ali Öztürk ve dernek yönetimi, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık'ı ziyaret etti.

Bayır Bucak Türkmen Dağı Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Ali Öztürk, Türkmenlerin Suriye'de önemli bir mücadele verdiğini vurgulayarak, "Türkmenler, muhalifler, Suriye'de destan yazıyor. Son bir haftadır süren yoğun saldırılarda komutanların, mücahitlerin 'Burası ikinci Çanakkale'dir. Kanımızın son damlasına kadar da olsa Türkmen Dağı'nı terk etmeyeceğiz. Çanakkale geçilmez' ifadelerini kullanması, gözlerimizi yaşarttı" dedi.

Öztürk Suriye'deki iç savaşın başladığı günden bu yana çeşitli yardımları organize ettiklerini, 2015'in nisan ayında da dernekleşerek daha aktif rol oynamaya başladıklarını söyledi. Topladıkları yardımları Suriye'de bulunan Türkmenlere, Doğu Türkistan'dan muhacir olarak gelen Uygur, Özbek ve Çeçenlere ulaştırdıklarını ifade eden Öztürk, yaklaşık 3,5 yıldır sahada oldukları için Suriye'de muhaliflere karşı yaşatılan zulmü birebir gördüklerini anlattı. Öztürk, Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine yönelik saldırıların son günlerde oldukça şiddetlendiğini anımsatarak, bu bölgelere götürdükleri yardımları daha da artırdıklarını belirtti.

Rusların rejimle olan ittifakının Beşşar Esed'in babasının yönetimde olduğu döneme kadar dayandığını anlatan Öztürk, "Suriye'deki rejime karşı olan başkaldırı da Türkmenler kendi köylerini, 60'ın üzerindeki köyü Esed rejiminin elinden aldı. Mücahitler sınır bölgelerinde nöbetlerini tutuyorlar. Son dönemde yaşanan aşırı saldırılar ise Türkiye'nin 'güvenli bölgeyi' gündeme getirmesiyle sıklaştı. Rusya ve Esed güçleri Türkmen Dağı'na bombalarla saldırıyorlar. Sözde 'Türkiye ayağını denk al. Sen Suriye'ye giremezsin. Tampon bölge, güvenli bölge oluşturamazsın' mesajı vermeye çalışıyorlar. Aslında bu bir rest çekmedir."

Kayseri esnafları olarak her zaman Bayır Bucak Türkmenlerinin yanında olduklarını ve desteklerini esirgemeyeceklerini belirten ESDER Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık da, "Allah mazlumun yanındadır. Bizlerinde her zaman dualarımızdalar. Türkmen kardeşlerimizin en kısa sürede bu sıkıntıdan kurtulması en büyük temennimizdir.Bunun için de maddi manevi her türlü desteğe her zaman hazırız" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayır Bucak Türkmen Dağı Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nden Esder'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement