Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası

Görüntü Dökümü : -Tören alanından görüntüler -Yardım TIR'larından görüntüler -Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in konuşması -Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın konuşması -Yardım TIR'larının yola çıkması Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası Manisa'da Şehzadeler Belediyesi öncülüğünde başlatılan kampanyada toplanan 7 tır dolusu malzeme yola çıktı Manisa'da Şehzadeler Belediyesi öncülüğünde Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında toplanan malzemelerin yüklendiği 7 tır yola çıktı.

15.01.2016 20:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

-Tören alanından görüntüler

-Yardım TIR'larından görüntüler

-Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in konuşması

- Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın konuşması

-Yardım TIR'larının yola çıkması Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası

Manisa'da Şehzadeler Belediyesi öncülüğünde başlatılan kampanyada toplanan 7 tır dolusu malzeme yola çıktı

Manisa'da Şehzadeler Belediyesi öncülüğünde Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında toplanan malzemelerin yüklendiği 7 tır yola çıktı.

"Manisa Bayırbucak Türkmenleri ve Savaş Mağdurlarına Sahip Çıkıyor" adı altında başlatılan kampanyada toplanan malzemelerin gönderilmesi amacıyla, Manisa 19 Mayıs Stadyumu önünde tören düzenlendi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, burada yaptığı konuşmada, kampanyayı, AFAD İl Müdürlüğü, Saruhanbey İlim ve Kültür Vakfı ile İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesiyle birlikte 15 Aralık 2015'te başlattıklarını hatırlattı.

Kampanyada 45 ton gıda maddesi ile 4 bin 250 battaniye, 390 yatak ve 3 bin koli giysi toplandığını, malzemelerin 7 tır dorsesini istiflenmiş şekilde doldurduğunu kaydeden Çelik, bir aylık sürede tahminlerin üzerinde yardım malzemelerinin toplanıp tasnifinin gerçekleştirilmesi ve yola çıkarılmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Ömer Faruk Çelik, "Bugün 'DAEŞ ile mücadele edeceğim, huzur getireceğim, savaşı bitireceğim' diye Suriye'ye gelen Rus uçakları masum sivilleri ve kardeşlerimizi katletmekten geri durmuyor. Şunu bilsinler ki barış söylemleri altında ülkemizde ve İslam coğrafyasında insanların kanını akıtanlar, yerinden ve yurdundan edenler, akıttıkları kan ve göz yaşında boğulacaklardır. O gün de yakındır" dedi.

Törene katılan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise güzel bir kardeşlik örneği sergilendiğini belirterek, "Kardeşlik böyle olur, kardeşin kafasına bomba yağdırarak olmaz. Din kardeşliği diyoruz, milliyetçilik diyoruz, azınlık hakları, İslam kardeşliği diyoruz. Çok şükür biz bunun gereğini yerine getiriyor, yanan bir coğrafyada sınavı başarıyla geçen insanların arasında bulunuyoruz" diye konuştu.

Törene, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Saruhanbey İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Eyüp Saraçoğlu, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi Başkanı Recep Özgüvenç ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Sinan Cihan'ın ettiği duanın ardından 7 tır bölgeye uğurlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement