Baykal: "Ön Seçimin Bir Kaçınılmaz Gereklilik Olduğu Kanısındayım" - Son Dakika
Politika

Baykal: "Ön Seçimin Bir Kaçınılmaz Gereklilik Olduğu Kanısındayım"

Baykal: "Ön Seçimin Bir Kaçınılmaz Gereklilik Olduğu Kanısındayım"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, Yıldıray Sapan, Arif Bulut, İl Başkanı Cavit Arı ile partililer, mazbatasını alan yeni CHP Serik İlçe Başkanı Mehmet Ali Karacan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

17.01.2015 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, Yıldıray Sapan, Arif Bulut, İl Başkanı Cavit Arı ile partililer, mazbatasını alan yeni CHP Serik İlçe Başkanı Mehmet Ali Karacan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

CHP Serik İlçe Başkanı Mehmet Ali Karacan ziyaret için teşekkür ederek, "İsmini size anons etmekten büyük onur ve gurur duyduğum ikinci kurucu genel başkanım Deniz Baykal'a sözü bırakıyorum" dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal da konuşmasına, "İlçe Başkanımızı makamında ziyaret edip kendisini kutlamak, hayırlı olsun dileklerimizi ifade etmek, başarılar dilemek için Serik'te sizlerle beraberiz. Kendisine başarılar diliyorum. Hayırlı olmasını diliyorum" diye başladı. Serik'te demokratik bir yarış yapıldığını belirten Baykal, "İlçe Başkanı Yüksek Seçim Kurulu'nun kararıyla onaylandı ama ilçe yönetimiyle ilgili bir usul hatası nedeniyle yönetim kurulu üye sayısında bir fazlalık bulunduğu için seçimin yenilenmesi kararı alındı. İl yönetimimiz önümüzdeki günlerde bunu değerlendirecek ve ilçe yönetim kurulu seçimi için bir tarih verecek. O tarihte de bir seçim yapılacak. Yüksek Seçim Kurulu uygulaması kararları bu. Saygı göstereceğiz. İnşallah kısa zamanda Serik İlçe Başkanı ve Yönetimi göreve birlikte başlayacaklardır" diye konuştu.

"CHP KENDİ GÖBEĞİNİ KESMELİDİR"

Konuşmasına "Önümüzde ciddi bir seçim var" sözleriyle başlayan Baykal, sözlerine şöyle devam etti:

"Seçime giderken partiyi kavrayacak, kucaklayacak bir yönetim bizim Serik'te çok temel bir ihtiyacımız. Maalesef Serik'te bir türlü parti kimliğini, çizgisini savunup her türlü seçimde sonuç ne olursa olsun o doğrultuda kararlılıkla mücadele verecek bir anlayışı, iradeyi yürürlüğe koyma konusunda sıkıntılarla karşılaştık. Artık bunları aşmak istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'ni kimsenin kendi hesabı için kullanmasına izin vermemek lazım. Cumhuriyet Halk Partisi'ni Cumhuriyet Halk Partisi'nin içinde değil dışında birilerinin de Cumhuriyet Halk Partililer aracılığı ile partinin kimliğini, gücünü kendi amaçları için kullanılmasına izin vermemek lazım. Cumhuriyet Halk Partisi kendi göbeğini kesmelidir. Ayakları üstünde durmalıdır. Gücümüzü sahiplenmeliyiz. Bunu başarabilirsek bundan sonrası iyi olur, kolay olur. Yani partimizin içine birilerinin el atmasına, şu seçimde böyle olsun, bu seçimde böyle olsun düzenlemelerinin bu partide organizasyonların, organize işlerinin bu partide bir daha tezgahlanmamasını sağlamak lazım. Sayın başkan bunu sağlayacaksınız. Cumhuriyet Halk Partisini sahipleneceğiz ve bu kararlılıkla mücadelemizi vereceğiz."

"YEL ÜFÜRMÜŞ"

CHP'nin bütün Türkiye'de çok ciddi bir kuruluş olduğunu bildiren Baykal, "Doksan yıllık kuruluş, arada partiler gelmiştir, aldı, verdi, ülkeyi götürüyor denmiştir. Alev alev yanmıştır. Ama kısa bir süre sonra yel üfürmüş, su götürmüş hiç bir şey kalmamıştır. Hep tarih boyunca bunlara tanık olduk. Ama Cumhuriyet Halk Partisi daima sağlam bir kurumsal kimliği ve toplumun çok temel ve önemli, ağırlıklı bir kesimini kararlılıkla sahiplenmeye, ilkeli bir siyaset yapmaya Türkiye'nin milli menfaatinin bayrağı rolünü seksen yıldan beri oynamaya devam ediyor. Buna devam edeceğiz. Her yerde böyle" dedi.

"CHP ANTALYA'DA EN BÜYÜK PARTİ OLMUŞTUR"

CHP'nin Antalya'da en büyük parti olduğunu ifade eden Baykal, şunları söyledi:

"Büyükşehirleri aldık. Bir sürü Belediye Başkanlıklarını aldık. Yığınla milletvekili çıkardık. Bir çıkardık, beş çıkardık. Ciddi bir ağırlığımız var. Serik'te de olacak arkadaş. Serik bu Antalya'nın dışında mı? Türkiye'nin dışında mı? Burayı da Antalyalılaştıralım. Serik artık Manavgat gibi olsun, Muratpaşa gibi olsun, Konyaaltı gibi olsun, Kepez gibi olsun, Kaş gibi olsun. Bunu sağlayalım. Bu bir görevdir."

Serik'in çok önemli olduğunu anlatan Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: "hem ekonomisi ile çok önemli, hem nüfusuyla çok önemli. Birikimiyle çok önemli. Serik yıllarca tarihsel bir alt yapısı vardır. Kimliği vardır. Antalya'mızın bir anlamda yükselen gücü rolünü oynamıştır. Pamuğun patladığı dönemler 1950'li yıllar Serik bir bayrak gibiydi. Dalgalanıyordu. Traktörler, pamuk balyaları, çırçır fabrikaları. Bir büyük zenginleşmenin odak noktasıydı. Serik böyle bir şeyin içinden geliyor. Sonra daima ulusal kimlik, ulusal duruş açısından Serik hep örnek olmuştur. Büyük bir Antalya'nın taban hareketinin dayanak noktasıdır. Bunları bilerek sahiplenmek lazım. Genç arkadaşlarımızı almak lazım. Gelirken gördüm pırıl pırıl genç kardeşlerimiz var. Ağabeyler var birlikte yıllarca mücadele ettiğimiz, en güç günlerde Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını dalgalandırmış arkadaşlarımız var. Böyle bir tarihsel birikimimiz var."

Baykal, gündeme de değinerek şöyle konuştu: "Şimdi dünya karışık, bölge karışık, Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar. Bu ortamda gözler nereye dönecek? Cumhuriyet Halk Partisi'ne. Böyle bir ortamda gözlerin döneceği, güç alacağı, bu kargaşayı, bu kaosu, bu belirsizlik ortamını, nereye gideceği bilinmeyen terör, savaş, iç savaş kaygılarının yükseldiği kendi coğrafyamızda, Avrupa'da. Sağduyu sahibi, akıl mantık sahibi, gerçekçi insanların dönüp bakacağı, kulak vereceği ses Cumhuriyet Halk Partisi'nin sesi. Türkiye'yi bu günlere getiren ana temel fikir, düşünce, proje Cumhuriyet Halk Partisi'nin temelini attığı projedir. Onun üstünde yükseldi.O gitti başkası geldi. Bizim derdimiz hep biz yönetelim değil. Öyle bir model olsun, öyle bir yönetim olsun ki her kuşak, her dönem kendi anlayışına göre yöneticileri getirsin. O yöneticiler büyük bir heyecanla, büyük bir enerji ile ülkeye hizmet versin. Katkılarını yapsınlar, kalkındırsınlar, zenginleştirsinler, adaleti sağlasınlar, refahı sağlasınlar, alt yapıları yaptırsınlar, insanların yüzünü güldürsünler. İlla ben yöneteceğim, ben yapacağım değil. Bizimki bu modeli işletelim. O modeli koymuşuz. O model işledi. O modelle Türkiye bugün bu noktaya geldi. Daha da ileri gidecek. Hala bozamadılar o modeli. Bozmaya çalışıyorlar. ya bu ses nereden çıkıyor. Vidayı oynuyor, karıştırıyor, kurcalıyor bu nasıl oluyor diye. Bozamadılar hala. Şimdi onları bozdurmadan çekilin oradan, dokunmayın deyip modeli işletmemiz lazım."

ÇİLEK İKRAM EDİLDİ

Kendisine kış mevsiminde çilek ikram edilen Baykal, "Bu mevsimde Antalya'da, Serik'te çilek yenir" dedi.

İLÇE BAŞKANINDAN ÖNERİ

İlçe Başkanı Mehmet Ali Karacan da, çiftçilerin durumundan bahsederek şunları söyledi: "Şöyle bir durum var. Doğal felaket olması için illa sel olması, deprem olması gerekmiyor. Çiftçinin yüzlerce dönüm pamuk hasadı arazide kaldı. Makineler giremedi. Biz bununla ilgili eylem yapmak istiyoruz. Ziraat Bankası'nda en azından bir yıl bu insanların parası borcu ertelensin. Sulama birlikleri icraya veririz diye tehdit ediyormuş"

Baykal da bu sözler üzerine, "Sağlam, hukuki temelleri olan anlamlı bir durum varsa, gereğini yapın tabi. Ziraat mühendisi arkadaşlar var. Onlar bir durum değerlendirmesi yapsın. Hukuki olsun" yanıtını verdi.

"ÖN SEÇİM OLSUN"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Baykal, "Ön seçim hakkında tavrınız nedir?" sorusuna şöyle karşılık versin: "Ön seçimin bir kaçınılmaz gereklilik olduğu kanısındayım. Ön seçim uygulamamız lazım. Yani hiç birimiz partinin tabanından daha akıllı değiliz. Ama tüm üyelerin katılımıyla yargıç gözetiminde yapılacak gerçek bir ön seçim olmalı. Bazen hakim gözetiminde olmadan parti içi yoklamayı ön seçim olarak söylüyorlar. O ön seçim değil. Seçim olduğu zaman başka bir kategori yok. Sistem seçim bölgesinin tümüne tatbik edilir. Yani hakim gözetiminde tüm üyelerin katılımıyla ön seçim kararı alındığı zaman hepimizin onun içinde yer alması gerekir. Yani öbürü kontenjan kullanmaktır ya da merkez yoklaması yapmaktır. Benim önerim ön seçim. Ön seçim olsun. Her üye gitsin oyunu kullansın. Ön seçim yapılsın. Artık örgüt ne takdir ederse başımızla beraber." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Baykal: 'Ön Seçimin Bir Kaçınılmaz Gereklilik Olduğu Kanısındayım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement