Bayrağı Babalarından Devralacaklar! Eski Vekillerin Oğulları Parlamento İçin Yarışacak - Son Dakika
Güncel

Bayrağı Babalarından Devralacaklar! Eski Vekillerin Oğulları Parlamento İçin Yarışacak

24 Haziran seçimlerinde aday olanlar arasında babadan bayrağı devralanlar da var. Parlementoya atılacak adaylar, siyasetçi çocuğu olmanın avantajı olduğu kadar dezavantajının da bulunduğuna vurgu yaptı.

24.05.2018 08:28  Güncelleme: 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 Haziran öncesi seçim yarışı hızlanırken, çok sayıda ikinci kuşak siyasetçi babalarının izinden yürümeyi tercih etti. Aktif siyaset hayatlarını noktalayan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç AK Parti İstanbul'dan, eski İçişleri Bakanı, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın oğlu Zülfü Tolga Ağar AK Parti Elazığ'dan, eski SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın oğlu Muhammet Furkan Kamalak SP Ankara'dan milletvekili adayı oldu.

ZÜLFÜ TOLGA AĞAR: AVANTAJIM DA VAR DEZAVANTAJIM DA VAR

AK Parti'nin dikkat çeken adaylarından biri de eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın oğlu Zülfü Tolga Ağar oldu. Elazığ'da 3. sıradan aday gösterilen 1975 doğumlu Ağar, üniversite eğitimini ABD'de tamamladı. Türkiye'ye döndüğünde özel bir şirkette ürün müdürü ve dış pazarlama müdürü olarak görev yaptı. Ardından ticaret hayatına atıldı. Ticaret odası ve sivil toplum kuruluşunda görev aldı. Ağar, memleketi Elazığ'dan aday gösterildiği için mutlu:

Bayrağı Babalarından Devralacaklar! Eski Vekillerin Oğulları <a class='keyword-sd' href='/parlamento/' title='Parlamento'>Parlamento</a> İçin Yarışacak
Zülfü Tolga Ağar

"2014 yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanı'mız, o zaman Başbakan'dı. Yerel seçimlerde 40'a aşkın mitingine arkadaşlarımla birlikte katıldım. Dünya görüşümüzün örtüştüğüne inandım. Sonrasında Sarıyer İlçe Teşkilatı'na üye oldum. Bu süreçte eşim rahatsızdı. Aday olmam mümkün değildi o zaman. Bu seçimde cumhurbaşkanlığı sistemi yürürlüğe girecek. Yeni bir tarih yazılıyor.

"ADAY OLDUKTAN SONRA ERDOĞAN'LA GÖRÜŞÜP HAYIR DUASINI ALDIM"

Mehmet Ağar'ın oğlu olmanın avantajları da dezavantajları da var. Siyasetçi çocuğu olunca kendi içinizde bir tecrübe oluşuyor. Dezavantajı ise beklentinin çok yüksek olması. Benim de iddialı bir kişiliğim var. Tutuğumu koparırım ben. Aday olduktan sonra Cumhurbaşkanı'mızla görüştüm. Kendisinin hayır dualarını aldım."

ESKİ SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI'NIN OĞLU

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın oğlu Muhammet Furkan Kamalak, babasının bir dönem politika yaptığı Saadet Partisi'nden listelere giriş yaptı. Avukat olan Muhammet Furkan Kamalak, Ankara 2. Bölge 5. sıradan milletvekili adayı oldu. 33 yaşında olan Kamalak, ceza hukuku ağırlıklı olarak çalıştığını belirterek şunları söyledi:

"Çankaya Üniversitesi mezunuyum. İlk kez milletvekilliği için aday oldum. Babam genel başkanken genel merkeze dahi kısıtlı gidip geldim. 'Genel başkanın oğlu geldi, gitti' olmasın diye. Genel başkan değişince, 'Göreve talibim' dedim. Milletvekilliği adaylığı başvurusunda bulundum.

MUHAMMET KAMALAK: BABAMIN MİTİNGLERİNE GİZLENEREK GİTTİM

Babamın siyasetçi olmasının avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Aslına bakarsanız, dezavantajları daha fazla. Babamın mitinglerine dahi kim olduğumu gizleyerek girmek durumunda kaldım. 'Genel bakanın oğlu geldi' diye bir imaj oluyor. Oturduğumuzda sandalyeye yaşça büyük kişi yer vermeye çalışıyor."

Bayrağı Babalarından Devralacaklar! Eski Vekillerin Oğulları Parlamento İçin Yarışacak

BÜLENT ARINÇ'IN OĞLU DA ADAY

Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç, AK Parti İstanbul 3. Bölge 11. sıradan milletvekili adayı gösterildi. 32 yaşındaki Ahmet Mücahit Arınç, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümlerini bitirdi. 2009-2010 yıllarında TOBBTEPAV bünyesinde uzman araştırmacı olarak görev yaptı. Enerji ve petrol sektöründe faaliyet gösteren yabancı bir şirkette kıdemli uzman ve genel müdür danışmanı olarak çalıştı.

Üniversite hayatı ve iş yaşamı boyunca çeşitli dernek ve kulüplerde faaliyet gösterdi. Avrupa'da Türklerin bulundukları bölgelerde entegrasyon problemlerinin giderilmesi, yerel meclislere ve belediyelere seçilmelerine katkı sağlamak için farkındalık ve lobi oluşturulabilmesi, ırkçılık ve İslamofobi ile mücadele gibi konularda yurtiçi ve yurtdışı organizasyonlarda katılımcı ve organizatör olarak çalıştı.

Bayrağı Babalarından Devralacaklar! Eski Vekillerin Oğulları Parlamento İçin Yarışacak
Ahmet Mücahit Arınç

Çocukluğundan beri siyasetin içinde olduğunu söyleyen 2 çocuk babası Ahmet Mücahit Arınç, adaylığıyla ilgili şunları dedi:

AHMET ARINÇ: ERDOĞAN'DAN ADAY OL DİYE TELEFON ALMADIM

"Çocukluğumdan beri siyasetin içerisindeyim. 2010'da Enerji Bakanlığı bünyesinde çalışmaya başladım. Siyaset hayatımda da özellikle enerji ile ilgili çalışmayı arzu ediyorum. Cumhurbaşkanı'mızdan 'Aday ol' şeklinde herhangi bir telefon almadım. Milletvekili aday adayı olarak başvuracağımı kendilerine iletmiştim. Adaylığım ile ilgili eleştiriler olacaktır.

Zaman içinde bunlar giderilecektir. Biz kendimizi ifade ettikçe bu eleştiriler bitecektir. Babam uzun yıllardır siyasetin içerisinde ama ben de ayrıca bir bireyim. Kendim de çalışarak tecrübelerimi bu süreçte artıracağım. Babamdan da muhakkak tüyo alacağım. Deneyimli bir devlet adamı. Sahada da birlikte çalışacağız. Onun da ayrıca gideceği yerler olacaktır. Sürekli birlikte olmasak da irtibat halinde olacağız."

MECLİS'İN EN GENÇ ADAYLARINDAN İSMAİL HAKKI GÜL'ÜN OĞLU

Meclis'in en genç adaylarından 18 yaşındaki İsmail Hakkı Gül de genç yaşında babasının izinden gitmeye karar verenlerden. Eski Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün oğlu İsmail Hakkı Gül, 31 Temmuz 1999 doğumlu. Sporla ilgili, şimdilerde Ankara Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü'nde hazırlık sınıfı öğrencisi.

İyi derecede İngilizce bilen Gül, CHP'nin Antalya 16. sıradaki adayı. İsmail Hakkı Gül'ün babası Mustafa Gül de siyaset basamaklarını gençlik yıllarında tırmanmaya başlamıştı. Mustafa Gül, 1994 seçimlerinde 31 yaşındayken Kemer Belediye Başkanlığı'na seçilmişti.

Bayrağı Babalarından Devralacaklar! Eski Vekillerin Oğulları Parlamento İçin Yarışacak
İsmail Hakkı Gül

BABADAN SONRA 3 DÖNEMDİR VEKİL GÜLPINAR YENİDEN ADAY

Eski devlet bakanlarından ve 18, 19, 20 ve 21. dönem Anavatan Partisi'nden, 23. dönem AK Parti'den Şanlıurfa Milletvekiliği yapan merhum Eyüp Cenap Gülpınar'ın oğlu Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa'da AK Parti 2. sıradan aday göterildi. 24, 25 ve 26. Dönem AK Parti'den milletvekili seçilen Gülpınar, Meclis'te Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeliği, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyeliği, Türkiye- Fransa Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı, AB Uyum Komisyonu Üyeliği, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Üyeliği, Dışişleri Komisyonu Üyeliği ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Üyeliği görevlerinde bulundu.

Bayrağı Babalarından Devralacaklar! Eski Vekillerin Oğulları Parlamento İçin Yarışacak
Mehmet Kasım Gülpınar

AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Karma Parlamento Komisyonu Üyesi. Türkiye- Romanya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı. Fransa Cumhurbaşkanı tarafından Legion d'Honneur nişanı ile taltif edildi. Gürpınar, iyi seviyede Fransızca, İngilizce, Arapça, Farsça ve orta seviyede Almanca konuşuyor.

(Kaynak: Habertürk)

Bayrağı Babalarından Devralacaklar! Eski Vekillerin Oğulları Parlamento İçin Yarışacak

Son Dakika Güncel Bayrağı Babalarından Devralacaklar! Eski Vekillerin Oğulları Parlamento İçin Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu
    19:47 TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) mart ayı Meclis Toplantısı'nda, Trabzon'un gelişimi için talepler ve beklentiler dile getirildi. TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, istihdamı artırıcı projelerin desteklenmesi, turizme yeni destinasyonlar kazandırılması, gastronomi turizmine katkı sunulması gibi konuların önemine vurgu yaptı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise seçim kampanyası süresince belediye başkan adaylarıyla görüşerek taleplerini ilettiklerini ve bu vaatlerin takipçisi olacaklarını belirtti.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti
    19:35 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti. Ayaydın, ziyaretlerinde mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını dinledi ve seçilmesi durumunda yapacağı hizmetleri anlattı. Ayrıca, balıkçılar için modern bir barınak yapılacağı ve yöresel kıyafetli çocukların okul masraflarının karşılanacağı sözü verildi.

  • Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
    19:27 Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 1 saat süren müdahalenin ardından yangını kontrol altına aldı. Yangın sonucunda fabrikada hasar meydana geldi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti
    19:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti. Bakan Fidan'ın kabulüne ilişkin paylaşım, Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapıldı. Görüşmede, Bakan Fidan'ın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Rogers, Kıdemli Üyesi Smith ve beraberindeki üyelerle Ankara'da bir araya geldiği belirtildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.


Advertisement