Bayraklı Belediyesi Ulusal Kurtuluş Savaşı Kahramanı Nene Hatun'u Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Bayraklı Belediyesi Ulusal Kurtuluş Savaşı Kahramanı Nene Hatun'u Unutmadı

Bayraklı Belediyesi Ulusal Kurtuluş Savaşı Kahramanı Nene Hatun\'u Unutmadı

Ege Bölgesi Erzurum Hasankaleliler Kültür ve Eğitim Derneği üyeleri, Bayraklı Belediyesi'nin düzenlediği Nene Hatun'u Anma Gecesi'nde bir araya geldi.

15.09.2012 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Bölgesi Erzurum Hasankaleliler Kültür ve Eğitim Derneği üyeleri, Bayraklı Belediyesi'nin düzenlediği Nene Hatun'u Anma Gecesi'nde bir araya geldi. Ulusal Kurtuluş Savaşı Kahramanı olan Nene Hatun'un anısına Tepekule Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen gecede, Türk Halk Müziği Sanatçısı İzzet Altınmeşe ve Mahmut Arı da sahne aldı.

Ege Bölgesi Erzurum Hasankaleliler Kültür ve Eğitim Derneği'nin folklör gösterisiyle başlayan gece Erzurum yöresine ait oyunlar ve dernek üyesi gençlerin oluşturduğu gösterilerle sürdü. Gösterilerin ardından sahneye Türk Halk Müziği sanatçısı Mahmut Arı çıktı. Arı'nın seslendirdiği türküler hep bir ağızdan seslendirildi.

Türkü dolu dakikaların ardından sahneye Erzurumluların yakından tanıdığı stand-up ustası Guşgana Fuat çıktı. Erzurum yöresine ait tiplemeler ve farklı hikayelerle seyircilerin karşısına çıkan Guşgana Fuat, izleyicilere hoş dakikalar geçirtti.

Guşgana Fuat'ın ardından sahneye Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi İzzet Altınmeşe çıktı. Şehitler için türküler seslendiren Altınmeşe, dinleyicileri mest etti. Bir buçuk saate yakın sahnede kalan sanatçı Altınmeşe, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden türküleri de gece boyu seslendirmeyi ihmal etmedi.

Başkan Karabağ, gecenin sonunda usta sanatçıya konserin sonunda plaket verdi.

Altınmeşe de eşi dolayısıyla Erzurumluların eniştesi olduğunu dile getirerek, Bayraklı'daki Erzurumluları bir araya getirdiği için Karabağ'a teşekkür etti.

Başkan Karabağ ve Erzurumlular daha sonra halay çekerek, sahnede söylenen türkülere eşlik etti.

(HD)

15.09.2012 13: 10: 01

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklı Belediyesi Ulusal Kurtuluş Savaşı Kahramanı Nene Hatun'u Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement