Bayraklı'da "hareketli" hafta - Son Dakika
Güncel

Bayraklı'da "hareketli" hafta

Bayraklı\'da "hareketli" hafta

Bayraklı Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftasında birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak ve 16-22 Eylül tarihleri arasında Bayraklı'nın dört bir yanında; konserler, söyleşiler, spor karşılaşmaları, atölyeler ve bisiklet sürüş eğitimleri gerçekleştirilecek.

03.09.2020 12:05  Güncelleme: 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftasında birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak ve 16-22 Eylül tarihleri arasında Bayraklı'nın dört bir yanında; konserler, söyleşiler, spor karşılaşmaları, atölyeler ve bisiklet sürüş eğitimleri gerçekleştirilecek. Ayrıca "Otomobilsiz Kent Günü" kapsamında, Mustafa Kemal Caddesi 10 saat boyunca trafiğe kapatılacak.

Avrupa Hareketlilik Haftası, 16 Eylül günü "Pedalla Bayraklı" etkinliği ile başlayacak. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın da katılacağı etkinlikte, yüzlerce katılımcı Osmangazi Hizmet Binası'ndan Sevgi Yolu'na kadar bisiklet sürecek. Hafta boyunca, "Ulaşımda Bisiklete Neden Önem Vermeliyiz" konulu panel, konserler, söyleşiler, engelli basketbol takımlarının karşılaşmaları, kitap ayracı yapma atölyesi, ayak tenisi gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

"Dünya Otomobilsiz Kent Günü" kapsamında ise Değirmen Cafe önünden başlayarak Bornova Cumhuriyet Meydanına kadar uzanan Mustafa Kemal Caddesi 20 Eylül Pazar günü 12.00-22.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılacak. Cadde boyunca kurulacak stantlarda; çok sayıda sivil toplum örgütü, amatör spor kulübü, vakıf ve dernek, vatandaşlarla buluşacak. Otomobilsiz Kent Gününde ayrıca güvenli bisiklet sürüş eğitimi, bisiklet tamir atölyesi, tay tay bisiklet sürüşü ve mini konserler de düzenlenecek.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Avrupa Hareketlilik Haftasında, birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklere imza atıyoruz. Bayraklı'yı çocuklarla ve gençlerle birlikte yükselteceğiz. Bayraklı'da spor ve bilim olimpiyatları, festivaller, çeşitli etkinlikler düzenleyerek, dünyaya entegre olalım istiyoruz. Bu vizyon doğrultusunda katıldığımız Avrupa Hareketlilik Haftası da bizim için önemli bir adım. Herkesi düzenleyeceğimiz etkinliklere davet ediyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bayraklı'da 'hareketli' hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement