Bayraklı'da kadınlar doyasıya eğlendi! - Son Dakika
Güncel

Bayraklı'da kadınlar doyasıya eğlendi!

Bayraklı\'da kadınlar doyasıya eğlendi!

Bayraklı Belediyesi Dünya Emekçi Kadınlar Günü özel konseri renkli görüntülere sahne oldu.

09.03.2017 10:17  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk pop müziğinin son dönemdeki sevilen seslerinden Sevda Özkaran'ın sahne aldığı konserde kadınlar doyasıya eğlendi. Bayraklı Belediye'sindeki kadın çalışan sayının yüksek olduğunu belirten Başkan Hasan Karabağ,"Hanımların elinin değmediği hiçbir siyasi hareket başarılı olamaz. Bayraklı'da da bu böyle... Atatürk'e selam olsun. Bugün burada bunları konuşabiliyorsak onun sayesinde. Ölümüne Atatürk, ölümüne Türk bayrağı, ölümüne Cumhuriyet" dedi.

Bayraklı'da 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü etkinlikleri kapsamında konser düzenlendi. Bayraklı Belediyesi ev sahipliğinde Atatürk Spor Salonu'ndaki konserde pop sanatçısı Sevda Özkaran sahne aldı. Etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve eşi Bahriye Karabağ, CHP Bayraklı ilçe Başkanı Cemalettin Alper, Bayraklı Belediyesi meclis üyeleri ve İzmir'in çeşitli ilçelerinden gelen kadınlar katıldı. Salonu dolduran çok sayıda kadın konser boyunca doyasıya eğlendi, şarkılarla birlikte dans etti, halay çekti.

GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK

Bayraklı Belediyesi'nde çalışan kadın sayısının fazla olduğunu belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Kadınların vicdanı, duygusallığı, sahiplenmesi, analık duygusu hep ön plandadır. Özellikle gecekondularda iki çocuk üç çocuk bırakılmış hanımların başına gidilmişti. Benden iş istediler. Ben de dedim ki mesleğiniz var mı? Çoğu 'yok' dedi. O zaman, 'sokakları temizler misiniz?' diye sordum. 'Temizleriz' dediler. Sokaklardaki kızlarımız böyle ortaya çıktı. Ama sadece orda değil her kademede Bayraklı'da müdür sayısı, çalışan sayısı bayan açısından çok fazla. Anamız, yarimiz, bacımız, bir tanemiz deyip, deyip, ondan sonra elimize bir fırsat geçtiğinde erkekler bunu hanımların lehine kullanmıyorsak, pozitif ayrımcılık yapmıyorsak, samimi değiliz. Biz bunu gerçeğe dönüştürdük. Kadınların elinin değmediği hiçbir siyasi hareket de başarılı olamaz zaten. Bayraklı'da da bu böyle" dedi.

HER ŞEY ATATÜRK SAYESİNDE

"Bütün çalışan kadınlara selam olsun" diyerek sözlerine devam eden Başkan Karabağ, "Atatürk'e selam olsun. Bugün burada bunları konuşabiliyorsak onun sayesinde. Atatürk kadınlara seçme seçilme hakkı vermiş. Bu açıdan Dünyada yerel seçimlerde 7., genel seçimlerde 11. ülkeyiz. Atatürk böyle bir lider. Tartışmasız büyük bir insan. Ne söylediyse çıkıyor. 80 yıl önce söyledikleri çıkıyor ve biz onun eserine sahip çıkmada çok geri kalıyoruz. Bana diyorlar ki, 'sen çok Atatürk ve Türk bayrağı konuşuyorsun birilerini kızdırıyorsun' Neyi konuşacaktım? Amerikan bayrağını mı konuşacaktım? Bayrağa düşman olan, Atatürk'e düşman olan benim düşmanımdır. Bu kim olursa olsun. Alayına gider yapıyoruz. Bu memleket öyle kolay kurulmadı. Sanıyorlar ki, elimize silahı gücü geçirdiğimizde biz bu yurtsever, vatansever, emperyalizme karşı dünyanın ilk bağımsızlık savaşını veren ülke insanlarını sustururuz. O kadar yağma yok. Bu ülke sahipsiz değil, Atatürk değerleri sahipsiz değil, cumhuriyet değerleri sahipsiz değil... Bu ülkenin taşına toprağına kurban oluruz. Belediye başkanlığım boş versin gitsin. Ölümüne Atatürk. Ölümüne Türk Bayrağı. Ölümüne Cumhuriyet" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bayraklı'da kadınlar doyasıya eğlendi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement