Bayraklı Ülkü Ocakları'ndan Anlamlı Destek - Son Dakika
Yerel

Bayraklı Ülkü Ocakları'ndan Anlamlı Destek

Bayraklı Ülkü Ocakları\'ndan Anlamlı Destek

Bayraklı Ülkü Ocakları, yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla, ilçedeki okullardaki öğrencilere defter, kalem, silgi gibi kırtasiye malzemeleri dağıtmak için harekete geçti.

17.09.2013 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı Ülkü Ocakları, yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla, ilçedeki okullardaki öğrencilere defter, kalem, silgi gibi kırtasiye malzemeleri dağıtmak için harekete geçti. Bayraklı Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Arslan, yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere ve eğitim camiasına hayırlı olmasını dilerken, "Hz.Ali Efendimizin, 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.' sözünden hareketle, Türk Milleti'nin refaha kavuşması ve içinde bulunduğumuz bu dönemde ileriye yönelik bir yatırım olarak gördüğümüz genç kardeşlerimizin okuması adına elimizden geldiğince katkı yapmaya çalışıyoruz." dedi.

"Bizler Türklük gurur ve şuuruna, İslam Ahlak ve faziletine uygun yaşamayı kendisine ilke edinmiş kişiler olarak, dini inancımızın ilk emri olan "ikra" oku emrini idrak etmenin bilincindeyiz." diyen Aslan, "Hazret-i Cebrail 'in oku emrinden sonra "Ben okuma bilmem" diyen Resulallah efendimize ikinci kez sarılıp Kainatın efendisini kucaklayarak ve sıkıp bırakmasından sonra aldığı cevap üzerine söyle seslendi; "Yaratan Rabbinin ismiyle oku. O Rabbin ki, insanı bir kan pıhtısından yarattı. Oku. Rabbin sonsuz kerem sahibidir. O, insana kalemle yazmayı öğretendir." Demek ki o ilk iki "oku" emri henüz Kur'an değil, okuma denilen işe başlamak için heceletme cinsinden hazırlayıcı bir emir teklif idi. Kur'an, üçüncü defaki sıkıştırmadan sonra olan iş bu "Rabb'inin adıyla oku!" emri ile başlamıştı. Şu halde bu emir, ilk inmesinde hem yaratıcı bir mahiyette Hazreti Peygamber'i okumazken okur yapmış, hem öğretici bir şekilde nazmı ile okunanı belirtmeye başlamış, hem manası ile ilk vazifenin böyle yaratan, terbiye eden Allah'ı tanıtmak ve onun ismiyle okumaya başlamak olduğunu yükümlü tutmak şeklinde anlatmıştır. Eğitime bu denli önem veren bir inanca sahip olan bizlerde tıpkı Hz.Ali (R.A.) gibi 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.' sözünden hareketle, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına merhaba diyen geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarı ve zihin açıklığı diliyoruz" şeklinde konuştu.

Türk Milleti ve vatanının geleceğinin teminatının gençlerin daha iyi yetişmesinin kaliteli eğitime bağlı olduğunu kaydeden Bayraklı Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunun için Bayraklı Ülkü Ocakları olarak her türlü fedakarlığa hazırız. İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul; bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkanlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır."

Bayraklı Ülkü Ocakları'nın okullarda dağıtacağı eğitim desteği torbalarında defter, kalem, silginin yanısıra, İhlas Yayınları'ndan Namaz Kitabı da yeralıyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklı Ülkü Ocakları'ndan Anlamlı Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement