Bayraktar: Türkiye Gıpta Edilen Bir Ülke - Son Dakika
Güncel

Bayraktar: Türkiye Gıpta Edilen Bir Ülke

Bayraktar: Türkiye Gıpta Edilen Bir Ülke

Bayraktar: Of halkı kahramanlığıyla adını tarihe yazdırdı.

02.03.2013 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü kutlamalarına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 1. Dünya Savaşı'nda Of halkının kahramanlık ve fedakarlıklarıyla adını tarihe altın harflerle kazıdığını söyledi.

Of Hayrat Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Haliç Kongre Merkezi'ndeki düzenlenen 'Of Kurtuluş Günü' programına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, milletvekilleri, bürokratlar ve Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu işadamları, rektörler, Of ve Hayatlılardan oluşan yaklaşık 7 bin kişi katıldı.

Protokol konuşmaları ile başlayıp, müzik ve halk oyunları ile renklenen gecede Bakan Bayraktar, Of Hayrat Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerine ve geceye katkı sağlayan tüm sponsor firmaların yöneticilerine teşekkür belgesi taktim etti.

'Of'un Direnişi - Bir Yürek Siperi' isimli Of Belgeseli ile başlayan gecede Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yaptığı konuşmada, I. Dünya Savaşı'nda Of halkının kahramanlık ve fedakarlıklarıyla adını tarihe altın harflerle kazıdığını söyledi. Türk milletinin tarih boyunca sayısız vatanseverlik örneği sergilediğini anımsatan Erdoğan Bayraktar, I. Dünya Savaşı sırasında, Rus işgalinde Batum, Hopa ve Rize'nin düşmesinin ardından Mart 1916'da İyidere'ye kadar gelen Rusların, Of'ta hiç beklemedikleri sert bir direnişle karşılaştığını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar 8 Mart'ta Rize'yi işgal eden Rusların, Of'taki direnişi ancak 26 Mart'ta geçebildiklerini belirtirken, bölge komutanı Avni Paşa'nın kurduğu 6 bin kişilik savunma hattındaki askerlerin yaklaşık üç bininin Oflu gönüllü milis kuvvetlerden oluştuğunu vurguladı.

Kelali tepeleri, Pınarca, Bayırca, Baltacı deresi gibi sayısız tarihi mekanın bağrında bu destansı kahramanlıkların saklı olduğunu anlatan Erdoğan Bayraktar "Yaklaşık iki yıl süren işgal ve hicranlı günler, 1918 yılında Rus ordusunun geri çekilmesiyle sona ermiştir. Of, nihayet 28 Şubat 1918'de esaretten kurtulmuş ve kendi insanlarıyla kucaklaşmıştır" diye konuştu.

"Ecdadımıza olan borcumuzu ödemeye çalışabiliriz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dünden bugüne tarih boyunca her zaman önemli bir merkez olan Of'un siyasette, ticarette, bürokraside, eğitimde hep ön saflarda yer aldığını açıkladı. Bayraktar "Of'un mazisi, ecdadımızın mirası olan kahramanlık destanları ve Of'un geleceği bize emanettir. 'Zaman bendedir ve mekân bana emanettir' şuurunu kaybetmeyerek ve daha çok çalışarak ecdadımıza olan borcumuzu ödemeye çalışabiliriz" diye konuştu.

Türkiye gıpta edilen bir ülke oldu

Bakan Bayrakta, Türkiye'nin şu an da tüm dünyada gıpta ile bakılan bir ülke olduğunu belirti. Erdoğan Bayraktar "Biz 10 yıl önce iktidara geldiğimizde, Türkiye'nin toplam GSMH (Gayri Safi Milli Hasılası) 230 milyon dolardı, bugün ise 800 milyar doları. Türkiye dünyada şu anda 17. büyük ekonomi, bu rakam 10 yıl önce 27'di. Kişi başına gelir 3 bin 400 liralardaydı, bugün 11 bin liralara ulaştı. Enflasyon ise yüzde 30-600 arasından, yüzde 6-7'lere çekildi. 36 milyon dolar ile sınırlı olan ihracatı ise 152 milyar dolara yükselttik" diyerek IMF'ye olan borcun da son 10 yıl içinde 400 milyon dolara düşürüldüğünü kaydetti.

Bakandan anlamlı bir şiir

Of'un kurtuluşunu çocuklara, gençlere anlatılması ve unutulması gerektiğinden de bahseden Bakan Bayraktar konuşmasını 'Of Kurtuluş Günü' için kaleme alınmış anlamlı bir şiir ile tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bayraktar: Türkiye Gıpta Edilen Bir Ülke - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum'da FETÖ üyesi yakalandı
    13:57 Erzurum'da FETÖ üyesi yakalandı

    Erzurum polisi, FETÖ'den hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahsı gözaltına aldı. İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, öğretmen/özel sektör çalışanı olan H.B. isimli şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildi. Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini açıkladı.

  • Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor
    13:54 Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor

    Kütahya'da düzenlenecek olan 14. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, 9-12 Mayıs tarihlerinde Pazartesi Pazarı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek. Fuar, tarım ve hayvancılık sektörünün yenilikçi yüzlerini sergileyecek, sektör profesyonellerini bir araya getirecek ve son teknoloji ürünlerle tanışma fırsatı sunacak. Ziyaretçiler, dört gün boyunca geniş ürün yelpazesini keşfedebilecek ve sektördeki en son gelişmeleri öğrenebilecekler.

  • AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu
    13:54 AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu

    Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne, (AŞTİ) Ramazan Bayramı yoğunluğu sebebiyle 17 bin 662 otobüs giriş-çıkış yaparken toplamda 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu gerçekleşti. Bayram tatilini memleketlerinde veya diğer şehirlerde geçiren vatandaşlar, AŞTİ'de yoğunluk oluşturdu. Biletlerin günler öncesinden satılması nedeniyle otobüs firmaları sefer sayılarını artırırken, AŞTİ on binlerce vatandaşın uğrak noktası oldu. AŞTİ'de, yoğunluk nedeniyle tatil öncesinde ve tatil boyunca temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler artırılırken süreç boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı
    13:54 Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan bir fabrikanın depo olarak kullanılan ambar kısmında çıkan yangın panik yarattı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma işlemlerini tamamladı.

  • Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü
    13:50 Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü

    Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin merkezi Kunming'de çıkan tüm yangınlar Pazartesi günü saat 21.56 itibarıyla söndürüldü. Jinning ilçesi orman ve çayır yangınlarını önleme merkezinden yapılan açıklamada, herhangi bir can kaybı olmadığı ve yangının nedeninin araştırıldığı belirtildi. Yangın Cuma günü Erjie kasabasının Diantou köyünde başlamıştı.

  • Artvin'de Genç, Çoruh Nehri'nde Mahsur Kaldı
    13:50 Artvin'de Genç, Çoruh Nehri'nde Mahsur Kaldı

    Artvin'in Borçka ilçesinde bir genç balık tutmak için gittiği Çoruh Nehri'nde baraj kapakları açılıp nehrin debisi yükselince köprü ayağında mahsur kaldı. Genç, çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.


Advertisement