Bayram Öncesi Şehitliklere Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Bayram Öncesi Şehitliklere Ziyaret

Adana, Mersin ve Osmaniye'de Ramazan Bayramı öncesi şehitlikler ziyaret edilerek mezarlara karanfil bırakıldı.

04.07.2016 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana, Mersin ve Osmaniye'de Ramazan Bayramı öncesi şehitlikler ziyaret edilerek mezarlara karanfil bırakıldı.

Çevresi Türk bayraklarıyla süslenen Adana Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törende, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Vali Mahmut Demirtaş, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, 10. Hava Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan ile katılımcılar mezarların başına karanfil bıraktı, şehit yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Şehitliğe gelen şehit yakınları ve vatandaşlar da bayram arifesinde dua okudu, gözyaşı döktü.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen ve dün toprağa verilen Jandarma Astsubay Üstçavuş İsmail Demir'in eşi Zuhal Demir ile yakınları, şehidin mezarını ziyaret etti. Görevliler tarafından teskin edilen Demir, "Yanımda şehit oldu, kaçmadı" diyerek ağladı. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Mahmut Demir de yakınlarının kucağında taşındı.

Şehit yakınları duygularını paylaştı

Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 2003 yılında şehit olan oğlu Jandarma Uzman Erbaş Alper Öçay'ın mezarı başına gelen Türkan Öçay, her bayram ve cuma günleri şehitliğe geldiğini belirtti.

"Bizi yakanları Allah da yaksın" diyen Öçay, şunları söyledi:

"Sanki dün ölmüş gibi. Acısı içimizden çıkmıyor. Acımız büyük. Bayramı onsuz geçiriyoruz. Çocuğu olmadığı için eşi de başka biri ile evlendi. Her gün dua ediyoruz yeni şehitler gelmesin diye. Şehit haberleri geldiği zaman biz de aynı acıyı hissediyoruz. 'Allah'ım bugün şehit gelmesin' diye her gün dua ediyorum. Analar yanmasın, eşleri dul kalmasın, çocukları öksüz kalmasın. Şehit haberlerini gördük mü aynı bizim evladımız gibi üzülüyorum."

Oğlu Abdullah Aydın Emer'i 2008 yılında Erzincan'ın Kemah ilçesindeki terör saldırısında kaybeden Tülay Emer, yaklaşık 8 yıldır oğlunun mezarını ziyaret ettiğini söyledi.

Haftada 4 gün şehitliği ziyaret ettiğini belirten Emer, bir bayramı daha oğlu olmadan geçirmenin acısını yaşadığını belirtti.

"Mezarı kışın ziyaret ettiğimde yağmurda şemsiye tutuyorum ıslanmasın diye, yazın da soğuk su içiriyorum terlemesin diye" şeklinde duygularını ifade eden Emer, "Oğlum fanatik Beşiktaşlı. Her sene kombinesini alırdı, maçına giderdi. Bu sene takımı şampiyon olduğu için ağabeyi 34 BJK 1903 yazılı plaka gönderdi. Ben de hemen mezar taşına yapıştırdım. Aydın, şu an cennetin en güzel yerinde yine Beşiktaş'ın maçını izliyor bundan eminim."diye konuştu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2007 yılında mayınlı saldırıda şehit düşen er Ayhan Güngör'ün babası Osman Güngör de oğlunun mezarını ikinci evi olarak niteledi.

Yaklaşık 10 yıldır aynı acıyı yaşadıklarını ifade den Güngör, "Sürekli gidip geliyoruz. Burası bizim ikinci evimiz oldu. Oğlumu çok özledim. Sürekli rüyamda görüyorum." dedi.

Öte yandan Buruk Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'ne gelen vatandaşlar ve şehit yakınları da Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti.

Mersin

Mersin'de şehitlikteki program Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Garnizon Komutanı Vekili İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan ve vatandaşlar şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bırakıp, dua etti.

Şehit aileleri mezarlar başında gözyaşı dökerken, şehit polis memuru Fırat Palamut'un annesi Hülya Palamut fenalaştı. 112 Acil Servis ekiplerinin müdahale ettiği Palamut, daha sonra dua edip mezarlıktan ayrıldı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramların kardeşliğin, dostluğun ve dayanışmanın en güzel örneklerinin ortaya konulduğu günler olduğunu söyledi.

Arife günü öncelikle şehitleri ziyaret ettiklerini ifade eden Çakacak, "Bu artık bir gelenek haline geldi. Önce şehitlerimizle bayramlaşıyoruz. Şehitlerimizin manevi huzurunda ülkemizin birliği, beraberliği ve huzuru için dua ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Biz bugün bu cennet vatanımızda huzur içerisinde yaşıyorsak öncelikle bunu şehitlerimize borçluyuz. Onlar bu vatanın bekası, ülkenin huzur ve birlik beraberlik için kutsal değerler uğuruna hayatlarını ortaya koydular. Onlara millet olarak ne yapsak azdır diyoruz ve ilk olarak onlarla bayramlaşıyoruz. Allah mekanlarını cennet eylesin." dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz da bayramların ülkemizde birlik, beraberlik, barış ve hoşgörünün doruğa çıktığı günler olduğunu söyledi.

Bu günlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Kocamaz, "Maalesef bu ülkede huzur ve güven ortamından rahatsız olan dahili ve harici düşmanlar var. Onlarla mücadele ederek bize bu aziz vatanı hür ve bağımsız olarak bırakan, bizim bugünkü normal yaşantımıza fırsat veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize şifalar diliyoruz. Tüm vatandaşlarımızın bayramı mübarek olsun." diye konuştu.

Osmaniye

Osmaniye'de de Vali Kerem Al ve protokol üyeleri garnizon şehitliğini ziyaret etti.

Okunan Kuran-ı Kerim'in ardından Müftü Ramazan Çortul şehitler için dua etti. Ardından, Vali Al beraberindekilerle şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek, çiçek bıraktı.

Vali Al, ziyaret sırasında şehit yakınlarına başsağlığı dileyerek bayramlarını kutladı.

Şehitlik ziyaretine Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Mehmet Rauf Kocatürk, Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayram Öncesi Şehitliklere Ziyaret - Son Dakika

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement