Bayram tatilinde trafik kazalarında 86 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika
Güncel

Bayram tatilinde trafik kazalarında 86 kişi hayatını kaybetti

Bayram tatilinde trafik kazalarında 86 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanlığı, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 73 ölümlü trafik kazasında 86 can kaybı yaşandığını açıkladı.

10.06.2019 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 73 ölümlü trafik kazasında 86 can kaybı yaşandığını açıkladı. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı olarak, Ramazan Bayramı'nda vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak, başta otobüs kazaları ve kaza kara noktalarında yasanan can kayıplarını önlemek, karayolu trafik akışını sağlamak amacıyla 31 Mayıs 2019-10 Haziran 2019 tarihleri arasında 11 gün sureyle Bakanımız Süleyman Soylu, Bakan Yardımcılarımız, Emniyet Genel Müdürümüz, Jandarma Genel Komutanımız, Emniyet Genel Müdür Yardımcılarımız, Daire Başkanlarımız ile bayram suresince trafiğin yoğunlaşacağı merkezler basta olmak üzere tüm ülke genelinde güzergahlarda yaklaşık 185 bin trafik personeli, otobüslerde yolcu olarak denetim yapmak için merkezden/illerden görevlendirdiğimiz 760 personel, alınan tedbirleri gözden geçirmek ve yerinde denetlemek için görevlendirdiğimiz 66 polis baş müfettişi/jandarma müfettişi ile 24 saat esasına göre trafik tedbirleri alındı" denildi. Açıklamada, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın aileleri üzerindeki yaptırım etkisini kullanarak 'Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim: Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük' ve 'Dikkat Sizden Karne Bizden' kampanyaları ile farkındalık yaratılmaya çalışıldı" ifadesi kullanıldı.

73 ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZASINDA 86 CAN KAYBI YAŞANDI Açıklamaya göre, 1 Haziran ile 9 Haziran tarihleri arasındaki 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 73 olumlu trafik kazasında 86 can kaybı yaşandı. Son on yılda motorlu araç sayısındaki yüzde 61 artış ve trafik yüküne rağmen, aynı dönemdeki bayram tatillerinde bir güne düşen can kaybı 20 düzeyinde iken bu bayramda alınan tedbirler sayesinde bu sayı yüzde 51,5 azalarak 10 düzeyine indi. 2018 yılı ile mukayesesinde ise yüzde 48,3 oranında azalma sağlandı.

18 İLDEKİ 20 KAZA KARA NOKTASINDA SADECE 1 OLUMLU TRAFİK KAZASI YAŞANDI Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"Tespit ettiğimiz ve tedbir aldığımız 18 ildeki 20 kaza kara noktasında sadece yayaya çarpma şeklinde 1 ölümlü trafik kazası gerçekleşti. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde olumlu trafik kazası meydana gelmedi. Ramazan Bayramı'nda meydana gelen olumlu trafik kazaları analiz edildiğinde; kazaların yüzde 27,4'u yerleşim yeri içinde (20), yüzde 72,6'sı yerleşim yeri dışında (53), ölümlerin yüzde 26,7'si yerleşim yeri içinde (23), yüzde 73,3'u yerleşim yeri dışında (63) yaşandı. 9 günlük bayram tatilinde meydana gelen kazaların yüzde 91,8'i acık (67), yüzde 5,5'i yağmurlu (4), yüzde 2,7'si bulutlu (2) havada, ölümlerin yüzde 91,9'u açık (79), yüzde 4,7'si yağmurlu (4), yüzde 3,5'i bulutlu (3) havada yaşandı. Kazaların yüzde 94,5'i kuru (69), yüzde 5,5'i ıslak/nemli (4) yolda, ölümlerin yüzde 95,3'u kuru (82), yüzde 4,7'si ıslak/nemli (4) yolda meydana geldi. Ramazan Bayramı tatilinde kazaların yüzde 65,8'i gündüz (48), yüzde 30,1'i gece (22), yüzde 4,1'i alacakaranlıkta (3), ölümlerin yüzde 67,4'u gündüz (58), yüzde 27,9'u gece (24), yüzde 4,7'si alacakaranlıkta (4) oldu. Kazaların oluş türlerine bakıldığında ise yüzde 41,1'i yoldan çıkma (30), yüzde 13,7'si devrilme, savrulma, takla (10), yüzde 12,3'u karşılıklı çarpışma (9), yüzde 12,3'u yayaya çarpma (9), yüzde 9,6'sı yandan çarpma (7), yüzde 8,2'si arkadan çarpma (6), yüzde 1,4'u engel/cisim ile çarpışma (1), yüzde 1,4'u duran araca çarpma (1) neticesinde yaşanırken,ölümlerin yüzde 36'sı yoldan çıkma (31), yüzde 15,1'i devrilme, savrulma, takla (13), yüzde 11,6'sı karşılıklı çarpışma (10), yüzde 11,6'sı yayaya çarpma (10), yüzde 11,6'sı yandan çarpma (10), yüzde 11,6'sı arkadan çarpma (10), yüzde 1,2'si engel/cisim ile çarpışma (1), yüzde 1,2'si duran araca çarpma (1) neticesinde, meydana geldi. Bayram tatili süresince yaşanan kazaların büyük çoğunluğunun tek araçlı yoldan çıkma/devrilme/savrulma/takla (yüzde 54,8), şerit ihlali nedeniyle karşılıklı çarpışma (yüzde 12,3) ve yayaya çarpma (yüzde 12,3) seklinde meydana geldi." Açıklamada son kısmında ise "'Bu Yolda Hep Birlikteyiz' bilinciyle, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik yukarıda belirtilen uyarıların özellikle bayramlarda ve diğer zamanlarda da dikkate alınmasını kendileri, sevdikleri ve ülkemiz adına önemle rica eder, tüm vatandaşlarımıza 'kazasız' yolculuklar dileriz" denildi.

(İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bayram tatilinde trafik kazalarında 86 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu
    10:04 Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

    Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, AK Parti'den yeniden seçilen Çıldır Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'nu makamında ziyaret ederek başarılar diledi.

  • Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü
    10:03 Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü

    Mersin Silifke'de açıkta çilek hasadının başlamasıyla birlikte 120 TL'ye ulaşan ürünün fiyatı 50 TL'ye kadar düştü. Çilek üretimi Türkiye'nin her tarafına gönderilirken, bazı ülkelere de ihraç ediliyor.

  • İnci Kefali İçin 3 Aylık Av Yasağı Başladı
    10:02 İnci Kefali İçin 3 Aylık Av Yasağı Başladı

    Van Gölü'nde yaşayan ve binlerce insanın geçim kaynağı olan inci kefali balığının tatlı sulara göçü nedeniyle uygulanan 3 aylık av yasağı başladı. İnci kefali göçünün en yoğun olduğu yerlerden biri olan Erciş Balık Bendinde önlerine çıkan engelleri adeta uçarcasına aşarak görsel şölen de oluşturan balıklar için fotoğraf çekmeye gelen Cihat Öztunç, 'Erciş Balık Bendi, Türkiye'nin cazibe merkezlerinden biridir. Baharın gelmesiyle çayımız coştu. İnci kefali göçümüz yakında başlayacak. Bu sebeple 15 Nisan ve 15 Temmuz arasında inci kefali göçü için av yasağına uyarak sadece seyredelim. Balık göçünü eşimizle, ailemizle, dostumuzla seyrederek çok keyifli vakitler geçirebiliriz. Bu güzel alanda güzel vakitler geçirip inci kefali av yasağına uyalım' dedi.

  • Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi
    10:02 Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi

    Kartal Belediyesi'nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören minik öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı konu alan 'Sanatın Çocukları' adlı resim sergisine imza attı. Sergi, büyük beğeni topladı.

  • Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı
    10:02 Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı

    Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde ruhsatsız işletmeler tespit edildi ve kapatıldı. Belediye Başkanı Özkan Yalım, halkın huzurunu bozabilecek hiçbir duruma izin vermeyeceklerini belirtti.

  • Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı
    09:59 Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan çocuğa motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle hem çocuk hem de motosiklet kullanıcısı yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Edirne'de Jandarma Ekipleri Okul Servislerini Denetliyor
    09:59 Edirne'de Jandarma Ekipleri Okul Servislerini Denetliyor

    Edirne'de, jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, okul servislerinin güvenliği ve trafik kurallarına uyumu sağlanmaya çalışılıyor. Ekipler, sürücüleri uyarırken öğrencilere de trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı.


Advertisement