Asırlık lezzet Tokat kebabı bayramda da yoğun ilgi gördü - Son Dakika
Ekonomi

Asırlık lezzet Tokat kebabı bayramda da yoğun ilgi gördü

Asırlardır süre gelen Tokat kebabı damak çatlatmaya devam ediyor. Bayram tatilini fırsat bilenler eşsiz lezzet için kente akın ederken, bir yiyenin müdavimi olduğu asırlık lezzet bayramda da yoğun ilgi gördü.

03.08.2020 12:56  Güncelleme: 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı'nı geçirmek için memleketi Tokat'a gelenler 3 asırlık lezzet olan Tokat kebabının tadına bakma fırsatı buldu.

Coğrafi işaret tesciliyle dünya lezzet haritasına adını yazdıran Tokat kebabı hasretini gidermek isteyen vatandaşlar kebapçıların yolunu tuttu. Kurban kesen vatandaşlarda et ve sebze getirerek kebap yaptırma imkanı buldu. Kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşilbiber, patates, sarımsakların şişlere takılarak özel ocaklarda dikey olarak pişirilerek yapılan Tokat kebabı bayramda da damaklarda ayrı bir tat bıraktı. Başta İstanbul olmak üzere İzmir, Ankara, Bursa, Samsun gibi büyük şehirlerden kente gelenler özledikleri bu lezzetti tatmadan dönmedi.

Asırlık lezzet Tokat kebabı bayramda da yoğun ilgi gördü

"YEDİĞİN ZAMAN KORONA DİYE DERT KALMIYOR"

38 yıldır kebapçılık yapan 59 yaşındaki Abdullah Kışlalı, bayramı öncesinde ve sonrasında da yoğunluk yaşadıklarını söyledi. Kurban bayramı olması dolayısı ile et getirenlere de kebap pişirip verdiklerini ifade eden Kışlalı, bu lezzeti tatmak için insanların kilometrelerce uzaktan geldiğini kaydetti. Tokat kebabının bir aşk olduğunu ifade eden Kışlalı, "Tokat kebabını yediğin zaman korona diye bir dert kalmıyor. Kebapta kullandığımız malzemenin hepsinde ayrı bir vitamin var. Sarımsak, biber, domates, ette ayrı bir vitamin var. Tokat kebabı yapmasını bilen olursa dünya yemekleri arasında ilk 5'in içerisinde ayrı bir lezzete, özelliğe sahiptir" dedi.

Asırlık lezzet Tokat kebabı bayramda da yoğun ilgi gördü

"ASIRLIK LEZZETİ TATMAYA HERKESİ BEKLİYORUZ"

18 yıllık kebap ustası Recep Dündar ise Kurban Bayramı tatilini fırsat bilip gelenlerin Tokat Kebabı özlemi hasreti çekenlere bayram da hizmet verdiklerini belirtti. Tokat kebabının şişe takılan et ve sebzelerin özel ocaklarda pişirildiğini ifade eden Dündar, asırlık lezzeti tatmaya herkesi beklediklerini sözlerine ekledi.

Asırlık lezzet Tokat kebabı bayramda da yoğun ilgi gördü
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Asırlık lezzet Tokat kebabı bayramda da yoğun ilgi gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Sivassporluyuz: Sivas kebabına patates eklediler. Adına tokat kebabı dediler. Tokat. Sivasa bağlıydı. Sivastan öğrendiler. eeklediletokat 0 0 Yanıtla
  • Hasip Kılıç: Sivaslı Sivas'ta kalmıyor.türist niye gelsin. Adı Tokat kebabı Sivas'ta niye yenilsin 0 0 Yanıtla
  • Tokat kebabının lezzet sıırı: Tokat kebanın lezzet sırrı Erbaa Karayaka cinsi kekik yiyen koyun etinden ve sebzeside tokat ve ilçelerinin yetişdirdiği doğal sebzelerden birde özel fırın ve pişirme tekniğindendir 0 0 Yanıtla
  • hshshshshshs: tokat kebabı en iyi sivasta yenir 0 0 Yanıtla
  • erbaa : yürü len artis sivasta yenirmiş.sen normalmisin. 0 0
  • erbaa : dün yedik ama pahalı yoksa hergün yeriz. porsiyonu 60 tl. 0 0 Yanıtla
  • TOKATLI: çamiçi yaylasında mı yedin ???? 0 0
  • Emin kaya : Tokatta çamlıbelde kahvaltı yapalım dedik adam sadece tomates biber peynir. Verdi serpme kahvaltı dedi kişi başı 30 lira aldı kısaca tokatta tokatlandık Verdkişiserpme s 0 0 Yanıtla
  • Mmmm: Abey bu ne kebabı patlicandir ha patlıcan:) 0 0 Yanıtla
  • Kebap mı: Bu kebapin hiçbir esprisi yok boşuna para verip yemeyin 0 0 Yanıtla
  • BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı
    10:03 BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,18 düşüşle 8.702,35 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 15,77 puan ve yüzde 0,18 değer kaybederek 8.702,35 puana indi. Bankacılık endeksi ve holding endeksi yatay seyretti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,55 ile turizm, en çok kaybettiren ise yüzde 0,85 ile ticaret oldu. Dün satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,25 değer kaybıyla 8.718,11 puandan tamamladı. Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odağında bulunuyor. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.700 ve 8.600 seviyelerinin destek, 8.800 ve 9.000 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:54 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 32,30 liradan, euro ise 35,17 liradan satılmıştı.

  • SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı
    09:49 SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan düzenlemeyle 36'sı yerli üretim olmak üzere toplam 47 ilacın geri ödeme listesine alındığını açıkladı. Yapılan düzenleme ile kanser, multipl skleroz, immunosupresan, antibiyotik, kan ürünü ve diyabet ilaçları geri ödeme listesine dahil edildi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor
    09:45 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cuma günü Kayseri'ye gelerek sanayici ve işadamları ile görüşecek. Ayrıca bir dizi program gerçekleştirecek ve iftar programına katılacak.

  • Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor
    09:33 Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor

    Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların...

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı
    09:33 VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,2 artışla azalışla 9.687,25 puandan başladı. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 9.600 ve 9.500 seviyelerinin destek, 9.800 ve 9.900 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • İçlerinde kanser ilaçlarının da olduğu 47 ilaç geri ödeme kapsamında
    09:29 İçlerinde kanser ilaçlarının da olduğu 47 ilaç geri ödeme kapsamında

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 36'sı yerli üretim olmak üzere 47 ilacın, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geri ödeme listesine alındığını açıkladı. İlaçların 3'ü kanser ve 3'ü de diyabet hastalarının kullandığı ilaçlar olduğu belirtildi.

  • Japonya Merkez Bankası, negatif faiz politikasını sonlandırıyor
    09:24 Japonya Merkez Bankası, negatif faiz politikasını sonlandırıyor

    Japonya Merkez Bankası (BoJ), büyük şirketlerdeki ücret artışlarının ardından negatif faiz politikasına son verme kararı aldı. BoJ, kısa vadeli faiz oranlarını yüzde eksi 0,1'den yüzde 0 ila yüzde 0,1 aralığına yükseltme kararı aldı. Bu kararla birlikte BoJ, dünyanın önde gelen merkez bankaları arasında negatif faiz politikasını terk eden son banka oldu. ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) salgın sonrasında enflasyonu dizginlemek için faiz artırımlarına giderken, BoJ ise ekonomik büyümeyi canlandırmak için ultra gevşek para politikasını sürdürdü.


Advertisement