Bayramda 45 Dakika Yürüyüş Yapılmalı" - Son Dakika
Güncel

Bayramda 45 Dakika Yürüyüş Yapılmalı"

Bayramda 45 Dakika Yürüyüş Yapılmalı"

TÜRK Böbrek Vakfı Diyetisyeni Gökçen Efe Aydın, artan tatlı tüketimi nedeniyle vücuda çok fazla şeker ve yağ gireceğini belirtti ve "Diyabet, hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları ve yüksek kolesterol hastası olanların veya ailesinde bu hastalıklardan görülen kişilerin daha dikkatli...

23.06.2017 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRK Böbrek Vakfı Diyetisyeni Gökçen Efe Aydın, artan tatlı tüketimi nedeniyle vücuda çok fazla şeker ve yağ gireceğini belirtti ve "Diyabet, hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları ve yüksek kolesterol hastası olanların veya ailesinde bu hastalıklardan görülen kişilerin daha dikkatli olmaları gerekiyor" dedi.

"45 DAKİKA YÜRÜYÜŞ YAPILMALI"

Bayram süresince kan şekerinde ani dalgalanmalar olabileceğine dikkat çeken Aydın, tatlıların yanı sıra çay kahve ve serinlemek adına tüketilen meyve sularından da kaçınılması gerektiğini belirtti ve bazı önerilerde bulundu:

Aşırı şerbetli, yağlı tatlılar yerine sütlaç, güllaç, muhallebi gibi sütlü tatlılar veya meyve tatlıları tercih edilmeli.

Sıcak havalarda porsiyon miktarına dikkat edilerek tüketilen dondurma iyi bir alternatif. Sade dondurma, kalsiyum, fosfor, potasyum açısından iyi bir kaynaktır. 2 top sade dondurma 1 bardak süt ve 1 adet meyve yerine ara öğünlerde tüketilebilir.

Büyük porsiyon meyve tabakları meyvenin içindeki şeker miktarından dolayı fazla şeker alımına neden olabilir. Bir anda ve geç saatlerde tüketmektense meyve tüketimi gün içine yayılmalıdır. Meyveler ara öğün olarak tercih edilebilir.

Bayramda da diğer günlerde olduğu gibi günde en az 2-2,5 litre (8 - 10 su bardağı) su içmeye devam edilmelidir.

Fiziksel aktivite arttırılmalı, 45 dakikalık bir yürüyüş yapılması, yapılamadığı durumlarda ise yakın mesafelere yapılacak bayram ziyaretlerine yürüyerek gidilmesi tercih edilmelidir.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bayramda 45 Dakika Yürüyüş Yapılmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement