Bayramda Ulaşım Ankara'da Ücretsiz, İstanbul ve İzmir'de Yüzde 50 İndirimli - Son Dakika
Ekonomi

Bayramda Ulaşım Ankara'da Ücretsiz, İstanbul ve İzmir'de Yüzde 50 İndirimli

Bayramda Ulaşım Ankara\'da Ücretsiz, İstanbul ve İzmir\'de Yüzde 50 İndirimli

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bayramda ulaşımın ücretsiz olduğunu açıkladı. İstanbul ve İzmir'de ise ulaşıma yüzde 50 indirim uygulanacak.

15.06.2017 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayramlarda vatandaşların, ulaşım sorunu olmadan mezarlık ve akraba ziyaretlerini kolaylıkla yapabilmeleri, istedikleri yerlere rahatça ulaşabilmeleri için EGO bünyesindeki otobüslerle ücretsiz yolcu taşıyacaklarını kaydeden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bayram süresince Başkentlilerin EGO otobüslerine Ankarakart'ı okutmadan binebileceklerini söyledi.

EGO OTOBÜSLERİYLE, MEZARLIKLARA KOLAY ULAŞIM

Gökçek, ayrıca Ankaralıların, arife gününden itibaren de mezarlıklara kolaylıklara gidebilmeleri amacıyla EGO otobüsleri tarafından seferler düzenleneceğini söyledi. Arife günü normal tarife, bayram süresince ise ücretsiz olacak olan seferlerin durak ve saatleri şöyle:
Karşıyaka Mezarlığı'na, Hastane Metro Durağı'ndan (Yenimahalle) kalkacak 210 No'lu otobüs hattıyla, 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet verilecek.

354 No'lu otobüsle Elmadağ, 397 No'lu otobüsle de Yeşildere'den 07.00 ile 19.00 saatleri arasında sefer yapılacak. Mamak Ortaköy Mezarlığı'na Başkentliler, Doğanbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi stat karşısındaki duraktan, 359 No'lu Gökçeyurt, Ortaköy Kızılcaköy- Ulus hattında çalışan otobüsle, 06.00-21.00 saatleri arasında gidebilecek.

Sincan Cimşit Mezarlığı'na, Arife günü Sincan Lale Meydanı 50328 No'lu duraktan, 599 No'lu özel servisle, 9.30-21.00 saatleri arasında ulaşım sağlanacak.

Cimşit Mezarlığı'na ayrıca, Sıhhiye'den kalkacak 514-2 No'lu otobüs, Yeni Cimşit Mahallesi Cimşit Serpmeler Durağı arasında 06.40 ile 22.00 saatleri arasında ulaşımı sağlayacak.

MEZARLIKLARDA RİNG SERVİSLERİ

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Başkentlilerin kent içi ulaşımlarının dışında, Karşıyaka, Ortaköy ve Sincan mezarlıklarında vatandaşların yakınlarını rahatlıkla ve huzur içinde ziyaret edebilmeleri için de arife ve bayram süresince mezarlıklar içinde ring seferleri düzenleyecek. Kabristan ziyaretlerinde Karşıyaka, Ortaköy ve Sincan mezarlıklarının büyüklükleri dikkate alınarak, Yenimahalle Karşıyaka Mezarlığı'nda 4 araç, Cimşit Mezarlığı'nda 2 araç, Mamak Ortaköy Mezarlığı'nda 1 araç sürekli ring yapacak.

İSTANBUL'DA YÜZDE 50 İNDİRİMLİ

Daha önce İstanbul'da bayram günlerinde ulaşımın yüzde 50 indirimli olacağı açıklanmıştı. Bu karara göre, otobüs, özel halk otobüsleri, metrobüs, tramvay, nostaljik tramvay, metro, füniküler ve şehir hatları vapurlarında uygulanacak yüzde 50 indirim, 25 Haziran 2017 saat 06:00´dan 27 Haziran 2017 saat 24:00´e kadar geçerli olacak.

İZMİR'DE DE YÜZDE 50 İNDİRİMLİ

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi de bayram süresince toplu ulaşım araçlarına binişlerde yüzde 50 indirim yaptığını ve mezarlıklara tahsis edilen araçlarda ise ulaşımın ücretsiz olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Bayramda Ulaşım Ankara'da Ücretsiz, İstanbul ve İzmir'de Yüzde 50 İndirimli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir'de Mart Ayında 2 Bin 341 Konut Satıldı
    13:10 Balıkesir'de Mart Ayında 2 Bin 341 Konut Satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Balıkesir'de mart ayında 2 bin 341 konut satışı gerçekleşti. Türkiye genelinde ise mart ayında 105 bin 394 konut satıldı. İstanbul, en yüksek konut satışı ve paya sahip olan il oldu.

  • Of Ziraat Odası Başkanı: Çay budamaları için 15 gün içerisinde yapılmalı
    13:02 Of Ziraat Odası Başkanı: Çay budamaları için 15 gün içerisinde yapılmalı

    Trabzon'un Of ilçesi Ziraat Odası Başkanı Berkant Saral, çay sezonunun yaklaşmasıyla birlikte çiftçilere çağrıda bulunarak, ÇAYKUR kotasını değerlendirebilmek için yaş çay budamalarının 15 gün içerisinde yapılması gerektiğini söyledi. Saral, özel sektörün düşük fiyatlarla çay alacağını belirterek, çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları için budama yapmalarının önemli olduğunu vurguladı.

  • Ramazan Bayramı'nda Türkiye genelinde elektrik tüketimi azalırken, YEDAŞ'ın hizmet bölgesinde arttı
    12:55 Ramazan Bayramı'nda Türkiye genelinde elektrik tüketimi azalırken, YEDAŞ'ın hizmet bölgesinde arttı

    YEDAŞ'ın yaptığı analize göre, Samsun, Ordu, Çorum, Sinop ve Amasya'da Ramazan Bayramı'nda elektrik tüketimi geçen yıla göre yüzde 7 oranında arttı. Bayramın en yüksek elektrik tüketimi ise 12 Nisan'da gerçekleşti. YEDAŞ, bayram öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayarak müşterilerine kesintisiz hizmet verdi.

  • Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, 25 yılın ardından görevinden ayrıldı
    12:55 Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, 25 yılın ardından görevinden ayrıldı

    Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, servisçilik sektöründe 25 yılını tamamladığını ve 19 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen genel kurulda tekrar aday olmayacağını açıkladı. Altun, sade bir hayat yaşamayı tercih ettiğini belirtti ve derneğe emeği geçenlere teşekkür etti. Servisçilik mesleğinin zorluklarına değinen Altun, meslektaşlarına başarılar diledi ve birlik beraberlik çağrısında bulundu.

  • Kocaeli Büyükşehir, ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında sınırlama getirmedi
    12:54 Kocaeli Büyükşehir, ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında sınırlama getirmedi

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında yapılan düzenlemenin asılsız olduğu açıklandı.

  • TÜRSAB Başkanı: Türkiye rezervasyonlarında önemli artışlar var
    12:53 TÜRSAB Başkanı: Türkiye rezervasyonlarında önemli artışlar var

    Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye rezervasyonlarında önemli artışlar olduğunu belirterek, "60 milyar dolar gelir 60 milyon turist hedefine ulaşmak için üye seyahat acentelerimizle birlikte var gücümüzle çalışıyoruz.

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici, Büyükkarıştıran OSB'yi inceledi
    12:48 Kırklareli Valisi Birol Ekici, Büyükkarıştıran OSB'yi inceledi

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, Büyükkarıştıran Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemede bulundu. Vali Ekici, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce'den bilgi aldıktan sonra bir ambalaj fabrikasını ziyaret etti. Ekici, kentin Avrupa'ya açılan sınır kapılarına yakınlığı nedeniyle yatırımcıların ilgisini çektiğini belirterek, tüm yatırımcıları bölgeye davet etti.

  • Unilever, Magnum bademli dondurmalarını geri çağırdı
    12:48 Unilever, Magnum bademli dondurmalarını geri çağırdı

    Unilever, İngiltere ve İrlanda'da satılan Magnum bademli dondurmalarını plastik ve metal varlığı nedeniyle geri çağırdı. Ürünlerin yemek için güvensiz olduğu belirtilirken, perakende mağazalarda satış noktası bildirimleri yapılacak ve müşterilere ürünün neden geri çağrıldığı ve ne yapmaları gerektiği anlatılacak.

  • Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ürün Hastalık ve Zararlı Kontrolleri Yaptı
    12:45 Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ürün Hastalık ve Zararlı Kontrolleri Yaptı

    Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, hububat ve haşhaş ekili araziler ile meyve bahçelerinde ürün hastalık ve zararlı kontrolleri gerçekleştirdi. Bu kontroller sırasında erken ve geç ekimi yapılan buğday, arpa, yulaf ekili arazilerde ürünlerin gelişimi ve fenolojik muayeneleri yapılarak yetiştiricilere bilgilendirme yapıldı. Ayrıca inceleme yapılan bölgelerdeki kiraz ağaçları da incelenerek eksiklikler ve çiçeklenme durumları yerinde görüldü.

  • İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor
    12:43 İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor

    İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi'nde (İZGİM) kadınlar yaptıkları ürünleri kolay pazarlama yöntemleri ile satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Ayrıca merkezde stres atmak için de bir araya geliyorlar.

  • Kemer, 600 tur operatörü temsilcisini ağırlamaya hazırlanıyor
    12:42 Kemer, 600 tur operatörü temsilcisini ağırlamaya hazırlanıyor

    Kemer Belediyesi ve bir otelin iş birliğiyle düzenlenecek programda, tur operatörleri temsilcileriyle turizmdeki gelişmeler ve projeler hakkında fikir alışverişi yapılacak.


Advertisement