Bayramın ilk 2 günü Kuşadası'na denizden 4 bin 709 turist geldi - Son Dakika
Güncel

Bayramın ilk 2 günü Kuşadası'na denizden 4 bin 709 turist geldi

Bayramın ilk 2 günü Kuşadası\'na denizden 4 bin 709 turist geldi

AYDIN'ın Kuşadası ilçesine, Ramazan Bayramı'nın 1'inci ve 2'nci günü ulaşan 6 kruvaziyerle toplam 4 bin 709 turist geldi.

03.05.2022 13:12  Güncelleme: 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN'ın Kuşadası ilçesine, Ramazan Bayramı'nın 1'inci ve 2'nci günü ulaşan 6 kruvaziyerle toplam 4 bin 709 turist geldi. Bayram sonuna kadar ilçeye deniz yoluyla 3 bin turistin daha gelmesinin beklendiği belirtildi.

Ege Port Limanı'na bayramın ilk günü 'Star Flayer', 'Norvegian Jade' ve 'Celestyal Cristal' isimli kruvaziyerler ile toplam 2 bin 570 turist geldi. Kruvaziyer hareketliliği bugün de devam etti. Bu sabah ise Panama bayraklı 'MSC Lirica', Malta bayraklı 'Azamara Pursuit' ve 'Celestyal Olympia' kruvaziyerleri ilçeye demirlendi. Bugün gelen 3 kruvaziyer de toplam 2 bin 139 turist getirdi. 2 günde gelen toplam 4 bin 709 turistin bir bölümü, tur kapsamında Efes ve Meryem Ana Evi'ni ziyaret ederken, bir bölümü de ilçede alışveriş yaptı, restoran ve kafelerde oturdu.

Kuşadası Ege Port Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör, "Bayramın 3'üncü ve son günü olan yarın Ege Port Kuşadası Kruvaziyer Limanı'na Bahama bayraklı 'Seabourn Encore', Marshall Adaları bayraklı 'Sirena', Bahama bayraklı 'Star Pride' ve Norveç bayraklı 'Viking SKY' kruvaziyer gelecek. Bu gemilerle de yaklaşık 3 bin turistin limanımıza geleceğini umut ediyoruz. Ramazan Bayramı'nda yerli ve yabancı tatilci akınına uğrayan Kuşadası'nda, gelen kruvaziyerler de esnafımızın bir nebze de olsun yüzü güldü" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bayramın ilk 2 günü Kuşadası'na denizden 4 bin 709 turist geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı
    15:19 Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı

    Denizlispor'un TFF 2. Lig'de mücadele eden ve düşme hattında olan golcü futbolcusu Bekir Turaç Böke'nin yapılan son tetkiklerde sol arka adalesinde yırtık tespit edildiği ve sezonu kapattığı açıklandı.

  • İstanbul'da Taksici Bıçaklanarak Öldürüldü, Şüpheli Yakalandı
    15:18 İstanbul'da Taksici Bıçaklanarak Öldürüldü, Şüpheli Yakalandı

    60 yaşındaki taksici Yaşar Yanıkyürek, Sarıyer Tarabya'da yolcu olarak binen bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Taksiciler, olayı protesto ederek can güvenliklerinin sağlanmasını istedi. İran uyruklu şüpheli, sivil polisler tarafından yakalandı.

  • Samsun'da akreple temas eden kişi otobüste fenalaşarak öldü
    15:18 Samsun'da akreple temas eden kişi otobüste fenalaşarak öldü

    Samsun'un Havza ilçesinde akreple temas ettikten sonra yolcu otobüsünde fenalaşarak öldüğü öne sürülen kişinin cenazesi Kayseri'de defnedildi. Bilal Y. (56) için Hulusi Akar Camisi'nde tören düzenlendi ve cenazesi Kocasinan ilçesi Hasancı Mahallesi'nde toprağa verildi. Tören sonrası basın mensuplarıyla katılımcılar arasında arbede yaşandı. Bilal Y'nin akreple temas ettiği ve psikolojik rahatsızlığı olduğu iddia edilmişti.

  • Aksaray'da Genç Gasp Edilmeye Çalışıldı, Darp Edilerek Hastanelik Oldu
    15:17 Aksaray'da Genç Gasp Edilmeye Çalışıldı, Darp Edilerek Hastanelik Oldu

    Aksaray'ın Ereğli Kapı Mahallesi'nde bulunan bir parkta arkadaşlarıyla gezen genç, gasp etmeye çalışan bir şahıs tarafından darp edildi. Gasp edemeyince sinirlenen şüpheli, genç üzerinde şiddet uygulayarak hastanelik etti. Olayın ardından genç ve arkadaşları hızla parktan uzaklaşarak durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Yaralı genç, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Gümüşhane'de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Gözaltı
    15:17 Gümüşhane'de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Gözaltı

    Gümüşhane'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. İstihbari çalışmalar sonucunda, Malatya'dan temin edilen uyuşturucu maddelerin Gümüşhane'ye getirileceği bilgisi üzerine operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda 14 gram metamfetamin, 2,6 gram kubar esrar, 5,5 gram bonzai ve 2 adet sentetik uyuşturucu bulundu. 3 kişi gözaltına alındı, 2 kişi serbest bırakıldı ve Y.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Vatandaşları Ağırladı
    15:16 Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Vatandaşları Ağırladı

    Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, makamında vatandaşları ağırlayarak hayırlı olsun dileklerini kabul etti. Başkan Aydın, yeni dönemde yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.

  • Osmangazi Belediyesi'nin eski müdürü Yüksel Aslan vefat etti
    15:16 Osmangazi Belediyesi'nin eski müdürü Yüksel Aslan vefat etti

    Osmangazi Belediyesi'nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, amansız hastalık sonucu vefat etti. Belediye bahçesinde düzenlenen törende mesai arkadaşları tarafından dualarla uğurlandı.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Muhtarlarla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    15:15 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Muhtarlarla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ile birlikte yeni dönem muhtarlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Yalçın, muhtarları tebrik ederek sunulan hizmetlerin kalitesinden bahsetti.


Advertisement