Bayrampaşa'da ilkokul öğrencilere 16 bin meşe palamudu dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Bayrampaşa'da ilkokul öğrencilere 16 bin meşe palamudu dağıtıldı

Bayrampaşa'da ilkokul öğrencilere 16 bin meşe palamudu dağıtıldı Başkan Aydıner çocuklarla beraber meşe palamudunu dikti Bayrampaşa Belediyesi ilçede bulunan okullardaki öğrencilere toplam 16 bin meşe palamudu dağıttı.

11.11.2021 13:55  Güncelleme: 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayrampaşa'da ilkokul öğrencilere 16 bin meşe palamudu dağıtıldı

Başkan Aydıner çocuklarla beraber meşe palamudunu dikti

İSTANBUL - Bayrampaşa Belediyesi ilçede bulunan okullardaki öğrencilere toplam 16 bin meşe palamudu dağıttı. Başkan Aydıner'de öğrenciler ile birlikte meşe palamudunu dikti.

Bayrampaşa Belediyesi 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde anlamlı bir etkinlik düzenledi. İlçede bulunan tüm ilkokul öğrencilerine 16 bin meşe palamudu dağıtıldı. Tuna İlkokulu'nda tohum dağıtım etkinliğine Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner katıldı. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Aydıner, çocuklara proje hakkında bilgi verdikten sonra meşe palamutlarını sınıfta kendi elleriyle dağıttı. Dağıtılan meşe palamutları çocukların ve öğretmenlerin kontrolünde 1 yıl evde bakımı sonrasında, Tarım ve Orman Bakanlığının belediye için uygun gördüğü yerde çocuklar tarafından fidan dikilip hatıra ormanına dönüşecek.

"Yeşile ihtiyacımız var"

Yeşilin önemine vurgu yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner: "Dünya Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle bütün okullarımızda böyle mükemmel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. 16 bin meşe palamudu tohumlarını çocuklarımıza dağıtıyoruz. İkişer adet vereceğiz aynı zamanda saksı da veriyoruz, toprağı da içeride olmak şartıyla. Çocuklarımız bunları evde güzel bir şekilde dikecekler ve 1 yıl bakımlarını yapacaklar 1 yıl sonrada, adı soyadı plaket olarak üzerine yerleştirip, Orman Bakanlığından tahsis edilen bir alanda Bayrampaşa Belediyesi'ne hatıra ormanı ve çocuklarımızın adlarının olduğu ormanı Bayrampaşa halkına ve çocuklarımıza hediye edeceğiz. Bu nedenle çevre duyarlılığına daha artırabilmek için daha çok yeşile ihtiyacımız olan güzelliği ortaya koyabilmek için böyle bir şeyi düşündük" ifadelerini kullandı.

Bayrampaşa\'da ilkokul öğrencilere 16 bin meşe palamudu dağıtıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bayrampaşa'da ilkokul öğrencilere 16 bin meşe palamudu dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement