Bayrampaşalı Kitapseverler Yazarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Bayrampaşalı Kitapseverler Yazarlarla Bir Araya Geldi

Bayrampaşa Belediyesi, vatandaşlara kitap okumanın önemini anlatmak için üç haftalık kitap okuma semineri düzenleyerek, kitapseverleri yazarlarla bir araya getirdi.

18.10.2015 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayrampaşa Belediyesi, vatandaşlara kitap okumanın önemini anlatmak için üç haftalık kitap okuma semineri düzenleyerek, kitapseverleri yazarlarla bir araya getirdi.

Bayrampaşa Belediyesi, Türk Kızılay'ı Bayrampaşa Şubesi ve Mürekkep Kokan Eller Fikir Atölyesi ile birlikte Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında 'Kitap Bizden Okumak Sizden' isimli seminer düzenledi.  Üç hafta boyunca çeşitli konuların tartışılarak vatandaşlara kitapları sevdirmek, kitap okuma bilinci yerleştirmek için çeşitli seminerler organize ederek kitapseverlerle yazarları bir araya getirdi. Bayrampaşa Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen seminere, Kızılay Bayrampaşa Şube Başkanı Sümeyra Aydıner, Mürekkep Kokan Eller Fikir Atölyesi Başkanı Yusuf Samet Çakır ve ünlü yazar Ahmet Turgut'un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

"TEKNOLOJİ YÜZÜNDEN İKİNCİ PLANA ATILAN KİTAPLARI TEKRARDAN TOPLUMA KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Teknolojinin hayatımıza çok büyük etkileri olduğunu dile getiren Kızılay Bayrampaşa Şube Başkanı Sümeyra Aydıner, "Kızılay'ın sosyal sorumluluk projelerinde de etkin rol oynayabileceğini göstermeye çalıştık. Bayrampaşa'da kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla bu projeye ortak olduk. İnşallah yapmak istediğimiz konuda başarılı olacağımızı düşünüyorum. Yeni neslimiz teknolojiyle çok aşırı derecede haşır neşir oluyor. Artık gençlerimizle iletişim bile kurmaz olduk. Herkesin elinde telefonlar internet olduğundan dolayı kitaplar ikinci plana atıldı. Bu tarz programlar düzenleyerek kitap okuma alışkanlığını tekrardan kazandırmak istiyoruz. Bizlerde Kızılay olarak Bayrampaşa'da aktif olarak çalışmalarına devam edecektir" dedi.

"KİTAP OKUMAK YERİNE EKRANA BAĞIMLILIĞINA İLERLEYEN GENÇLERİMİZE YARDIMCI OLMAK İSTİYORUZ"

Ünlü Yazar Ahmet Turgut'a seminer boyunca eşlik eden Mürekkep Kokan Eller Fikir Atölyesi Başkanı Yusuf Samet Çakır, "Bugün burada yaptığımız programla kendi kültürel mirasından haberdar olan gençlerimizin gelişimiyle alakalı olarak 'Kitap bizden okumak sizden' isimli programları tertiplemeye başladık. Türkiye İstatistik Kurumunun yapmış olduğu araştırmalar sonrası Türkiye'de kitaba ayrılan sürenin günde bir dakika olduğunu gördük. Dünya sıralamasında ise 86'ncı sırada yer alıyoruz. Gençlerimizin gelişen hayatta kitaptan uzaklaşan ve ekran dünyasına bağımlı hale geldiğini gördük. Biz bu  sorunu ortadan kaldırmak için bu etkinliklerimiz kapsamında yazarlarımızın kitaplarında anlatmak istediğini okuyucularımıza tam manasıyla özetlemiş oluyoruz" diye konuştu.

"KİTABI SEVEN KARDEŞLERİMİZE HZ. HÜSEYİNİ ANLATACAĞIZ"

Kitapseverlerle bir araya gelmekten mutlu olduğunu ifade eden ünlü yazar Ahmet Turgut ise, "Bu gün zamanlama olarak da manidar bir zamanda okurlarımızla bir araya geliyoruz. Malum muharrem ayındayız. Bu gün burada Bayrampaşa Belediyesi, Kızılay ve Mürekkep Kokan Eller oluşumun düzenlemiş olduğu programa konuşmacı olarak katıldım. Biz 'Söz Uçar Yazı Kalır' diyen bir kültürün evlatlarıyız. Hz. Hüseyini kitap eşliğinde anlatmaya çalışacağız. Kitaba emek veren, kitaba gönül veren kardeşlerimizle burada bir aradayız. İnşallah bu tarz programlar her zaman her yerde devam eder ve bereketlere vesile olur" şeklinde konuştu.

Seminere katılarak Ahmet Turgut'un kitap konusunda tecrübelerini dinleyen katılımcılara Mürekkep Kokan Eller Fikir Atölyesi tarafından sertifika verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bayrampaşalı Kitapseverler Yazarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kadim Dostlar Platformu, Murat Kurum'a destek verecek
    16:48 Kadim Dostlar Platformu, Murat Kurum'a destek verecek

    Kadim Dostlar Platformu Başkanı Yakup Sucuoğlu, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'a destek vereceklerini duyurdu.

  • Hatay Valiliği, seçim için gelen vatandaşların yol masraflarını karşılayacak
    16:47 Hatay Valiliği, seçim için gelen vatandaşların yol masraflarını karşılayacak

    Hatay Valiliği, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için kente gelecek vatandaşların yol masraflarının ödenebilmesi için ulaşım evraklarını kentteki AFAD müracaat noktalarına ibraz etmeleri gerektiğini bildirdi. Valilik, vatandaşların başvurabileceği 21 müracaat noktasını da paylaştı.

  • Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi
    16:44 Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tepebaşı İlçesi'nde bulunan bir süt çiftliğine 'Avrupa Birliği Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası'nı teslim etti. İşletme, AB standartlarında süt ürettiği belirlenerek Tepebaşı ilçesinde ilk AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası alan işletme oldu. Çiftlikte ayrıca hastalık taramaları ve süt kalite kontrolü yapılmaktadır. 2024 yılı için destekleme miktarının artırılması beklenmektedir.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu seçmene çağrı yapıyor
    16:43 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu seçmene çağrı yapıyor

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçmene çağrı yaparak projelerini anlattı. Hatipoğlu, vatandaşların istek ve taleplerini dinleyip, sandığa giderek oy kullanmalarını istedi.

  • İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı
    16:43 İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şube ekipleri tarafından yakalanan 4 kişi cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 26 kilo 150 gram esrar ile 2 kilo 65 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüpheliler, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:42 Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Kentte esnaf ziyaretlerinde bulunan Davutoğlu, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. Amasya Muhacirler Derneğini ziyaret eden Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, seçimlere çok az bir süre kaldığını, 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini söyledi.

  • Mustafa Bozbey: İnegöl'ün raylı sistemle tanışmasını istiyoruz
    16:41 Mustafa Bozbey: İnegöl'ün raylı sistemle tanışmasını istiyoruz

    Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, İnegöl'ün sanayi ile merkezi arasında raylı sistem ile tanışmasını istediklerini belirtti. Ayrıca İnegöl-Kestel arasında banliyö treninin işlemesi gerektiğini söyledi.


Advertisement