Baz İstasyonunda Eylem - Son Dakika
Güncel

Baz İstasyonunda Eylem

Baz İstasyonunda Eylem

Ömer Faruk Bildirici'nin aracından dolayı mahkemelik olması nedeniyle durumu protesto için baz istasyonuna çıktı.

26.03.2013 13:32  Güncelleme: 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da turist rehberi 35 yaşındaki Ömer Faruk Bildirici'nin yaklaşık 5 yıl önce kaza sonrası servise çekilen aracı, tamir faturasının ödenmesinde taraflar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle mahkemelik oldu. Aracının, motor ve elektrik aksamı sökülmüş halde otoparkta bekletildiğini belirten Bildirici, bir GSM şirketine ait baz istasyonuna çıkarak hukuk sürecini ve durumu protesto etti.

Ömer Faruk Bildirici, ruhsatı kız kardeşi Hatice Alişar'ın üzerine olan 07 BDB 08 plakalı hafif ticari araçla 2008 yılının ocak ayında karlı yolda kaza yaptı. Tek taraflı kazadan sonra araç, yetkili servise çekildi. Ömer Faruk Bildirici'nin iddiasına göre aracın tamirini 3 ayda tamamlayan yetkili servis, kasko sigortasını yapan şirketin yaklaşık 5 bin 500 lira tutan faturayı ödemediğini söyleyerek aracı teslim etmedi.

Ömer Faruk Bildirici aracı uzun süre geçmesine karşın teslim alamayınca, ruhsat sahibi olan kız kardeşi Hatice Alişar'la birlikte olayı yargıya taşıdı. Aracın otoparkta motor ve elektrik aksamının yetkili servis tarafından söküldüğü gerekçesiyle yapılan suç duyurusunda savcılık harekete geçti. Savcılık, yetkili servisin, tamir faturasının ödenmediği için aracın teslim edilmediği ve sökülen parçaların kendilerinde olduğunu söylemesi üzerine takipsizlik kararı verdi. Ömer Faruk Bildirici ve kardeşi Hatice Alişar, daha sonra aracın yaklaşık 5 yıldır onarılıp teslim edilmediği iddiasıyla Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtıkları tazminat davası ise sürüyor.

EYLEME BASIN MENSUPLARINI DAVET ETTİ

Ömer Faruk Bildirici, bugün hukuk sürecini ve aracın yetkili servisini protesto etmek için

merkez Selçuklu İlçesi Sancak Mahallesi'ndeki bir caminin avlusunda bulunan baz istasyonu direğine çıktı. Dün basın yayın kuruluşlarını elektronik posta ile eyleme davet eden Bildirici, baz istasyonu direğine hukuk sürecini ve şirketi eleştiren birde afiş astı. Olay yerine gelen polis Bildirici'yi ikna etmek isterken itfaiye ekipleri intihar girişiminde bulunabileceğini göz önünde bulundurarak şişme yatağı açtı. Bildirici ise polise adalet bakanı ile görüşmek istediğini, aksi taktirde aşağı atlayacağını öne sürdü.

Bildirici, yaklaşık 1,5 saat süren ikna çalışmalarının ardından indirildi.

Bildirici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Muhteşem Yüzyıl dizisi hakkındaki eleştirisinin ardından hem bu dizinin hem de 'Harem' adlı dizisinin yönetmenleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunup, dizinin kaldırılmasını talep etmişti. Her iki suç duyurusuna takipsizlik kararı verildiği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baz İstasyonunda Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement