Bazı Kişilerin Umre Yerine Balıklıgöl'e Götürülmesi - Son Dakika
Güncel

Bazı Kişilerin Umre Yerine Balıklıgöl'e Götürülmesi

Hac ve Umre Seyahat Acentaları Derneği (HÜRSAD) Başkanı Mehmet Uzuner, kamuoyunu meşgul eden 'Umreciler dolandırıldı' haberlerinin işlerini resmi olarak hakkıyla ve onuruyla yapan acenteleri yaraladığını ve üzdüğünü bildirdi.

17.04.2018 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hac ve Umre Seyahat Acentaları Derneği (HÜRSAD) Başkanı Mehmet Uzuner, kamuoyunu meşgul eden 'Umreciler dolandırıldı' haberlerinin işlerini resmi olarak hakkıyla ve onuruyla yapan acenteleri yaraladığını ve üzdüğünü bildirdi.

Uzuner, yaptığı açıklamada, Türkiye'de Hac ve Umre turlarının Diyanet işleri Başkanlığı ile başkanlık tarafından yetkilendirilen, denetimi ve gözetimi altındaki seyahat acenteleri tarafından düzenlendiğini belirtti.

Yetki almış seyahat acentelerinin isimlerinin Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Diyanet'in internet sitelerinde kamuoyuna ilan edildiğini, bu acentelerden Hac ve Umre'ye götürecekleri her bir yolcudan birebir teminat alındığını, böylece hacı ve Umrecilerin tüm riskleri garanti altına alındığını kaydetti.

Uzuner, şunları kaydetti:

"Kamuoyunu meşgul eden bu gibi 'umreciler dolandırıldı' haberleri öncelikle işlerini resmi olarak hakkıyla ve onuruyla yapan biz acenteleri yaralamakta, üzmektedir. Tüm Hac Umre sektörünü töhmet altında bırakılmakta, acentelerimizin onuru zedelemektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı ile TÜRSAB acilen bu işe el atmalı gerekli hukuki ve resmi prosedürleri yerine getirmelidir. Sektörümüzdeki bu art niyetli vurguncu kimselerin barınmaması için gerekli zemini oluşturmalıdır. Yetkisiz beceriksiz ve mesleki yeterliliği olmayan bu gibi şahıs ve kişilerin meslekten men edilmesi hacı ve Umrecilerin haklarının korunması için en sert tedbirler derhal alınmalıdır."

Hacca ve Umre'ye gidecek olan vatandaşların yetkilendirme yapılmamış mesleki yeterliliği olmayan acentaları araştırmaları gerektiğine dikkati çeken Uzuner, bir acentenin kurul kararlarıyla 3 yıl Hac ve Umre organizasyonu yapmama cezası aldığını anımsattı.

Mehmet Uzuner, bu sistemin işleyişinde bazı vahim hataların yapıldığını ifade ederek, "Vatandaşlarımızın mağduriyetleri karşısında yıllardır yazılı, sözlü ikazlarımız, basın açıklamalarımız sürmesine rağmen yaşanan mağduriyetlerde tüm acentelerimizin sorumlu duruma düşmesine ve başlarının eğilmesine asla müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bazı Kişilerin Umre Yerine Balıklıgöl'e Götürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu
    10:21 İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde, deprem sonrası yıkım süreci devam eden 6 katlı bir bina, iş makinesinin darbesiyle kontrollü olarak yıkıldı. O anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Yıkılma sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı
    10:20 Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı

    Tekirdağ'da gerçekleştirilen asayiş uygulamaları sonucunda 104 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suçun önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürdü. Operasyonlar sonucunda öldürme, hırsızlık, dolandırıcılık, cinsel suçlar ve yağma olaylarına karıştığı belirlenen zanlıların adreslerine baskın düzenlendi. Gözaltına alınan 104 şüpheliden 44'ü tutuklandı, 60'ı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok
    10:20 Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir'de termik santral inşa etmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını açıkladı. Dağ, İzmir'in doğasına, havasına, suyuna ve yeşiline zarar verecek herhangi bir projenin içinde olmayacaklarını belirtti. Ayrıca, göreve gelir gelmez ağaçlandırma çalışmalarına başlayacaklarını ve her ilçeye 'İzmir Bahçeleri' kuracaklarını ifade etti.

  • Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı
    10:20 Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 5 yıl hapis cezası ile aranan bir şahıs, jandarma tarafından saklandığı köyde yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şahsın saklandığı köy tespit edildi ve jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • CEM Vakfı, AİHM'in kararlarına ilişkin açıklama yapacak
    10:20 CEM Vakfı, AİHM'in kararlarına ilişkin açıklama yapacak

    ANKA HABER AJANSI 29 MART CUMA GÜNDEMİ

  • Yunanistan'ın güneyinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    10:19 Yunanistan'ın güneyinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Yunanistan'ın güneyinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

  • Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler
    10:18 Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, kente güzel projeler kazandıracaklarını ve acil sorunlara çözüm bulacaklarını belirtti. Soydan, Mersin'in tarihi ve kültürel mirasını öne çıkaracaklarını ve kentin geleceğini değiştirmek için sandığa gidilmesi gerektiğini vurguladı.


Advertisement