Bazı Kürt Gruplar ile Işid Arasındaki Çatışmalar - Son Dakika
Yerel

Bazı Kürt Gruplar ile Işid Arasındaki Çatışmalar

Diyarbakır'da aralarında baro, İHD ve TSO'nun da bulunduğu 97 sivil toplum kuruluşu ile bazı siyasi partiler, terör örgütü IŞİD'in Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentine yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

01.10.2014 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aralarında Diyarbakır Barosu, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) bulunduğu 97 sivil toplum kuruluşu ile bazı siyasi partiler IŞİD'in Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentine yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi önünde düzenlenen basın açıklamasında 97 sendika, siyasi parti ve oda adına konuşan Hilmi Aydoğdu, Kobani'nin 17 gündür IŞİD denilen vahşi çete örgütünün kuşatması ve saldırısı altında olduğunu söyledi.

Kobani'nin ağır silahlarla donatılmış bu barbar grupların katliamlarıyla karşı karşıya olduğunu, Kobani kuşatması ve saldırısının, Kürt halkının varlığına yöneldiğini savunan Aydoğdu, saldırı ile Rojava'daki kazanımlarını ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Kobani halkının, silah ve askeri güç bakımından eşit olmayan tüm koşullara rağmen, günlerdir büyük bir direniş sergilediğini, dünyadaki tüm Kürtlerin yüreğinin, Kobani halkıyla birlikte attığını kaydeden Aydoğdu, "Bu vahşi saldırılara karşı durmak, Kobani halkının bu onurlu mücadelesine sahip çıkmak sadece Kürtlerin değil, tüm Ortadoğu halklarının görevi ve sorumluluğudur" dedi.

Aydoğdu, şöyle devam etti:

"Bu vahşi ve saldırgan grupların durdurulmaması, Kobani'ye yönelik saldırılarının başarılı olması durumunda, tüm bölge halklarının geleceği tehlikeye girecektir. Kürt halkını korumak uluslararası toplumun da kendi temel belgelerinden kaynaklanan bir sorumluluğudur. Uluslararası koalisyon güçlerini, Kobani'deki kuşatmayı sona erdirerek, olası bir katliamı önlemeye ve daha etkili askeri tedbirler almaya davet ediyoruz. Son günlerde tartışılmakta olan 'Tampon Bölge' önerisini, iyi niyetli bir girişim olarak görmüyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bazı Kürt Gruplar ile Işid Arasındaki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement