Müslüman Mülteciler Avrupa'ya Sığınabilmek İçin Hristiyan Oluyor - Son Dakika
Güncel

Müslüman Mülteciler Avrupa'ya Sığınabilmek İçin Hristiyan Oluyor

Almanya ve Avusturya'ya kaçak yollarla gelen Afgan, Pakistanlı ve İranlı sığınmacılardan bazıları iltica hakkı elde edebilmek için Hristiyanlığa geçiyor.

30.05.2016 11:58  Güncelleme: 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı (ZMD) Aiman Mazyek, bazı sığınmacıların, daha kolay mülteci statüsü elde edebilmek amacıyla Hristiyan olduklarını söyledi.

'HRİSTİYAN OLANLARIN SAYISI ARTTI'

"Hristiyanlığa geçenlerin sayının artığı bilgisine sahibiz ama tam sayıyı bilmiyoruz." diyen Mazyek, Alman makamlarının, sığınma başvurularını değerlendirirken bunu kişinin etnik kökeninden ve dininden bağımsız bir şekilde ele alması gerektiğini vurguladı.

KİLİSELERİ BASKI YAPMAMAYA ÇAĞIRYOR

Mazyek, "Bu konuda kiliselerin de din ayrımı yapılmasına karşı olduklarını ifade etmelerini doğru buluyorum. Çünkü bu tamamıyla yanlış bir mesaj ve sinyal olur. Dinini seçme özgürlüğü esastır. Ancak kiliselerin sığınmacıları bir tarafa yönlendirmeye dönük cazibe merkezi oluşturmaktan ve baskıdan kaçınmaları gerekiyor. Hristiyanlar nasıl Müslümanlardan bekliyorsa bizim de kiliselerden beklentimiz agresif bir misyonerlikten kaçınmalarıdır." diye konuştu.

KAYIT BULUNMUYOR

Geçen yıl 1 milyondan fazla sığınmacı kabul eden Almanya'da, daha kolay iltica hakkı elde edebilmek için kaç kişinin Hristiyanlığa geçtiğini gösteren herhangi bir kayıt bulunmuyor. Alman basınında çıkan haberlerde bunun binlerce olduğunun tahmin edildiği belirtiliyor.

Müslüman Mülteciler Avrupa\'ya Sığınabilmek İçin Hristiyan Oluyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müslüman Mülteciler Avrupa'ya Sığınabilmek İçin Hristiyan Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Deli ibo: Hacci hoca tarikat bunlar parayi gòrdùmù sancagi bile satarlar 0 0 Yanıtla
  • Sabri: Ac òlmek hiristiyan olmaktan iyidir 0 0 Yanıtla
  • SİPAHİ: DOĞRU YAPIYORLAR..MÜSLÜMAN MEMLEKETLER ONLARA SEFALET, AÇLIK, HASTALIKTAN BAŞKA BİR ŞEY VERMİYOR.. 0 0 Yanıtla

Advertisement