Bbdso Dünyaca Ünlü Sanatçıları Ağırlayacak - Son Dakika
Yerel

Bbdso Dünyaca Ünlü Sanatçıları Ağırlayacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), dünyaca ünlü sanatçıları konuk edecek.

20.11.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), dünyaca ünlü sanatçıları konuk edecek.

BBDSO Müdürü Gökçe Özler, bir otelde düzenlenen 2015-2016 sezonunun tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, her kültürden ve dilden dinleyiciye hitap ettiği için BBDSO'nun Bursa'daki tek  "uluslararası" sanat kurumu olduğunu belirtti.

Türkiye'ye ilk kez gelen pek çok ünlü sanatçıyı ağırladıklarını anlatan Özler, yurt dışında başarı kazanarak büyük yankı uyandıran Türk sanatçılarının yanı sıra sıradışı konserlerle ve enstrümanlarla da iddialı olduklarını vurguladı.

BBDSO bu sezon, dünyanın en iyi 5 keman yarışmasını birincilikle kazanan Soyoung Yoon, ünlü klasik gitar virtüözü Jorge Caballero, Türkiye'nin tek "kontrtenor"u Kaan Buldular, albümleriyle barok müzikte önemli yeri olan Petr Wagner, "Cam Armonika" ikilisi Glass Duo, ünlü çellist Julian Steckel, caz klarnet efsanesi Benny Goodman'ın tek öğrencisi Julian Milkis, yurt dışında kazandığı ödüllerle adından söz ettiren çellist Nil Kocamangil, keman sanatçısı Emre Engin, trompetçi Oliver Lakota ile tanınmış latin gruplarından Klazz Brothers'ı ağırlayacak.

"Donizetti Ödülü" sahibi BBDSO'nun konserlerini yönetecek şefler arasında Cumhurbaşkanlığı Yüksek Kültür ve Sanat Nişanı başta olmak üzere pek çok ödülün sahibi Rengim Gökmen, Devlet Çoksesli Korosu Şefi Cemi'i Can Deliorman, Bulgaristan Eski Kültür Bakanı Emil Tabakov, Türkiye konserlerinin 30'uncu yılını kutlayan Alexander Rudin gibi birçok isim de yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bbdso Dünyaca Ünlü Sanatçıları Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement