BBP Eskişehir Mitingi - Son Dakika
Yerel

BBP Eskişehir Mitingi

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Bölücü terör için, ahlaki terör için, ekonomik terör için idamı getireceğiz" dedi.

07.06.2011 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Topçu, partisince Eskişehir Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Kalkınan Anadolu" adıyla proje hazırladıklarını, bunun akıllı ve hayırlı bir proje olduğunu ifade etti.

Projenin Anadolu'yu kalbinden ayağa kaldıracağını anlatan Topçu "Bu proje hayata geçince artık Türkiye tarım ve hayvancılık ürünleriyle dünyayı doyuracak" dedi.

Topçu, siyasi parti liderlerinin üsluplarını doğru bulmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ey liderler, kürsülerde, meydanlarda birbirinize usulsüz ve üslupsuz davranıyorsunuz. Sizin bu davranışınız milletimizi kamplaştırıyor. Komşu komşunun yüzüne bakamayacak hale geliyor. Sonra siz Meclis koridorlarında sarmaş dolaş oluyorsunuz ama sizin bıraktığınız işler neticesi millet birbiriyle kamplaşıyor. Aklınızı başınıza toplayın. Şu meydanlarda birbirinize sövüp, saymayı bırakın. "

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin ülkede daha önce yönetime geldiğini ifade eden Topçu, şöyle devam etti:

"Kemal Bey, 'gelince emeklilere intibak yasası çıkaracağım' diyor. Gelemezsin de... İnsana, 'SSK Genel Müdürlüğü yaptın, şu ana kadar da muhalefet partisi olarak görev yapıyorsun. Emeklilerle ilgili bir tane kanun teklifin var mı? Bir yaraya merhem oldun mu demezler mi? Emeklilerin sayılarını da tam bilmiyor. Emeklilerin sayısı 9 milyon 250 bin. Bunu buradan söyleyeyim de not alsın bir yere. Askerlik süresini düşüreceğinden bahsediyor, hesap yapıyor. Ben hesap uzmanı değilim, adım Kemal de değil ama aklım var. Biz askerlik süresinin kısaltılması konusunu Genelkurmaya soracağız. Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi olmayacak. Biz iktidara geldiğimizde Mehmetçiğe her ay asgari ücret oranında maaş vereceğiz. Bunun kaynağını soruyorsanız siyasi partilerin Hazineden aldığı yardımları kesip, bu parayı Mehmetçiğe ödeyeceğiz. "

-"İDAMI GETİRECEĞİZ"-

Topçu, 12 Eylül'den bugüne kadar şu anda Meclis'te olan üç partinin memleketin yönetiminde bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Sizin üçünüze de biz yönetim verdik, muhalefet verdik. Siz bu Kandil'i neden söndürmediniz, bu İmralı'yı neden susturmadınız? Siz, bu Avrupa Birliği Uyum Yasalarını imzaladınız, tarım ve hayvancılığımızı öldürdünüz. Onun dışında bir şey daha yaptınız; Türk Ceza Kanunu'nu öylesine yumuşattınız ki polisimizin, hukukumuzun adeta elini kolunu bağladınız. Bu memleketin sokaklarında çocuklarımıza tecavüz edilip, öldürülüyor. Genç kızlarımız testerelerle doğranıyor. Kadınlar öldürülüyor. Mersin'de Bayram Köse, Gaziantep'te Fatma Demir'in, Kayseri'de kaybolan 3 çocuğun başına gelenleri biliyorum. Eskişehir'de 2005 yılından bu yana kayıp olan Eymen Uslu'dan haber yok. Bunlar ülke yönettiler ülke... Bölücü terör için, ahlaki terör için, ekonomik terör için idamı getireceğiz. "

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BBP Eskişehir Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement