BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan Açıklaması

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, "Türkiye’nin en çok güvendiği sınır güvenliği, adeta ’yol geçen hanı’ gibi olmuş ve kim isterse sınırlarımızdan girip eylem yapıyor" diye konuştu.

26.07.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, " Türkiye'nin en çok güvendiği sınır güvenliği, adeta 'yol geçen hanı' gibi olmuş ve kim isterse sınırlarımızdan girip eylem yapıyor" diye konuştu.

Kilis'te IŞİD'in kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonrasında şehit düşen Astsubay ve Diyarbakır'da şehit düşen polis memurları için Türk Milleti'ne başsağlığı dileyen BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, "Hükümetin bu konuda aciz kaldığını, sermayenin aktörlerini ve Türkiye üzerinde egemen olan sermaye aktörleri sınıfının oyuncaklarının artık ellerinde patladığını düşünüyorum. Bu sınıfın oyuncaklarının Türkiye'de denenmesinden bir siyasi parti olarak biz son derece rahatsızız" dedi.

Hükümetin bir an önce dış politikalarıyla, Türkiye sınırlarıyla ilgili politikalarına ait öngörü ve çalışmalarının netleştirmesini istediklerini vurgulayan Gürhan, "Türkiye'nin en çok güvendiği konulardan bir tanesi sınır güvenliğidir. Ne yazık ki biz sınırlarımızda refleks niteliğimizi yitirmiş durumdayız. Artık sınırlarımızda hiçbir refleks gösteremiyoruz. Sınırlarımız adeta 'yol geçen hanı' gibi olmuş ve kim isterse sınırlarımızdan girip eylem yapıyor. Kim istese, sınırlarımızı kullanarak silah götürüp, getirebiliyor. Dolayısıyla sınır reflekslerimiz ve koruma kalkanlarımızın ortadan kalktığını görüyorum. Bu yüzden de bir an önce sınır güvenliğimizin yeniden oluşturulmasını, sınırda yaşayan insanlarımızın daha güvenli yaşam koşullarına ulaştırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dış politikada geliştireceği yeni politikalarla komşu ülkelerle işbirliği yaparak onlarla masaya oturması gerektiğinin altını çizen Gürhan, sınır güvenliğinin bir an önce sağlanması gerektiğini söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement