BBP Genel Başkan Yardımcısı Yelis Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkan Yardımcısı Yelis Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, "Ülkemiz ve coğrafyamızda Kürt ve diğer etnisite mensuplarıyla ilişkimiz çıkar ve sömürü üzerine olmamıştır.

11.08.2017 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, "Ülkemiz ve coğrafyamızda Kürt ve diğer etnisite mensuplarıyla ilişkimiz çıkar ve sömürü üzerine olmamıştır. Biz, gittiğimiz her yere adalet ve huzur getirmek için gitmiş büyük Türk milletiyiz." dedi.

Yelis, Kastamonu'daki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurguladı.

Bölgede kaos çıkarmaya çalışıldığına işaret eden Yelis, "Bölgede emperyalist çıkarlar için ABD ve Batı, örgüt menfaatleri için PKK ve PYD, kendi menfaati için de Barzani kaos çıkarma çabasında ama biz, Kürt kardeşlerimizle birlik beraberlik içerisindeyiz." diye konuştu.

Türkiye'nin bölgesindeki ilişkilerini çıkar üzerine kurmadığının altını çizen Yelis, şöyle devam etti:

"Ülkemiz ve coğrafyamızda Kürt ve diğer etnisite mensuplarıyla ilişkimiz çıkar ve sömürü üzerine olmamıştır. Biz, gittiğimiz her yere adalet ve huzur getirmek için gitmiş büyük Türk milletiyiz. Ülkemizde Kürt kardeşlerimizle bir ve beraber olmuşuz, kız alıp kız vermiş, kaynaşıp yoğrulmuşuz. Aynı sevinci ve hüznü yaşamış, aynı kilimin desenleri olmuşuz. Emperyal amaçlarıyla bölgeye gelmek isteyenler Kürt kardeşlerimizi bizden daha mı çok seviyor? Kim kardeşliğimizi bozmaya çalışırsa tuzaklarını kafalarına geçirir, geldikleri gibi gitmelerini sağlarız. Bir sorun varsa biz sorunlarımızı kendi içimizde çözeriz. Bizim tarihimiz, medeniyetimiz, hoşgörümüz buna yeterli."

Yelis, Suriye'ye çok sayıda silah gönderildiğine dikkati çekerek, "Bu kadar silahı PKK mı, PYD mi kullanacak, yoksa müttefikimiz ABD ve Batı bunun arkasında üstü kapalı yerleşim planı mı yapmaktadır? PYD sadece lejyoner asker olarak mı görev yapmaktadır? Bu coğrafyada ne ABD ne de Batı Türkiye'yi hesaba katmadan bir şey başarabilir. Bizim onay vermediğimiz proje batıl kalır. Nasıl geldilerse nal toplayarak giderler." ifadelerini kullandı.

Akşener'in kuracağı iddia edilen parti

Bir gazetecinin " Meral Akşener'in kurmayı planladığı partiye BBP'den geçiş olup olmayacağı" yönündeki soru üzerine Ahmet Yelis, şunları söyledi:

"BBP'nin siyasette olduğu 25 yıl içinde birçok parti kuruldu, birçok partinin de tarihin sayfalarına geçtiğini gördük. BBP olarak kimsenin muadili, yan kuruluşu ya da karşıtı değiliz. Yeni kurulacak partilerin omurgası ya da ona güç verecek yapı şeklinde kurulmadık. Özellikle 90'ların ikinci yarısında iktidara gelen Mili Görüş hareketi 'Gelin beraber siyaset yapalım' dediğinde yine kendi yolumuzda siyaset yaptık. 2000'li yıllarda Adalet ve Kalkınma Partisi kurulduğunda da yine aynı çizgimizde siyaset yapacağımızı söyledik. Bundan sonra da Meral Hanım ya da bir başkasının önderliğinde kurulacak partilerde sözümüz aynı olacaktır. Bizim arkadaşlarımızın da farklı bir düşüncede olacağını düşünmüyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkan Yardımcısı Yelis Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement