BBP Genel Başkanı Destici'den Kadir Gecesi mesajı - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici'den Kadir Gecesi mesajı

BBP Genel Başkanı Destici\'den Kadir Gecesi mesajı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Avrupa ülkelerinde örneklerini gördüğümüz şekilde tüm tedbirlerin alınarak Ramazan ayının son cuma namazı ve bayram namazının belirlenecek olan camilerimizde cemaatle kılınmasına müsaade edilmesini arzu ediyoruz" dedi.

18.05.2020 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Avrupa ülkelerinde örneklerini gördüğümüz şekilde tüm tedbirlerin alınarak Ramazan ayının son cuma namazı ve bayram namazının belirlenecek olan camilerimizde cemaatle kılınmasına müsaade edilmesini arzu ediyoruz" dedi.

Kadir Gecesi sebebi ile bir mesaj yayımlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Alışık olmadığımız, alışamadığımız, alışmak istemediğimiz bir Ramazan ayı yaşıyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgının etkisi altında her gün vatandaşlarımızın ölüm haberlerini alıyoruz. Öncelikle salgın nedeniyle kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan (C.C.) rahmet, yakınlarına başsağlığı, hastalarımıza şifa diliyorum. Bu yıl, diğer Ramazanlardan farklı olarak ailelerimizle, akrabalarımızla, arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle iftar sofralarında, cumalarda, teravihlerde bir araya gelemedik. 'Mahzun'uz ancak 'mağlup' olmamak için bilim insanlarımızın tavsiyelerine, devletimizin tüm 'vatandaşlarımızı korumak' maksadıyla uyguladığı kurallara titizlikle riayet etmeye devam etmeliyiz" dedi.

"Lakin pandeminin hızının kesildiği ve normalleşme adımlarının atıldığı bu günlerde vatandaşlarımızın da kahir ekseriyetinin hasretle beklediği ve bize ilettiği vechile, bazı İslam ve Avrupa ülkelerinde örneklerini gördüğümüz şekilde tüm tedbirlerin alınarak Ramazan ayının son cuma namazı ve bayram namazının belirlenecek olan camilerimizde cemaatle kılınmasına müsaade edilmesini arzu ediyoruz" diyen Destici, "İçinde bulunduğumuz günlerin rahmet, mağfiret ve bereketinin en büyük manası, Kadir Gecesi'nin Ramazan ayının içerisinde yer almasındandır. Peygamber Efendimizin (S.A.V.) "Bu ayda öyle bir gece vardır ki, bin aydan daha hayırlıdır" hadis-i şerifi, Ramazan ayı ve Kadir Gecesi'nin manevi değerine işaret eder. Kur'an-ı Kerim, Kadir Gecesi'nde indirilmeye başlanmıştır. Kadir Gecesi'nin fazileti, Kadir Suresi'nde "Şüphesiz biz o (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir." (Kadir 97/1-5) şeklinde bildirilir" ifadelerini kullandı.

Destici sözlerine şöyle devam etti:

"Kadir Gecesi'nde günahlarımızın affı, evlatlarımız, anne babalarımız, yakınlarımız, kahraman güvenlik güçlerimiz için dua ederken, milletimizin ve insanlığın içinde bulunduğu bu zor günleri atlatması için de ellerimizi semaya açalım. Kadir Gecesi vesilesiyle çevremizde bulunan, yaşadığımız şartlar dolayısıyla zor durumda olan kişilere ulaşmaya, onlara el uzatmaya, sıkıntılarını paylaşmaya çalışalım. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında İslam'ın sadece ibadetlerden ibaret olduğu gibi bir yanılgıya asla düşmeyelim. İbadetlerimizi infak, sadaka gibi güzel söz ve davranışlarımızla da süsleyip zenginleştirelim. Ülkemiz, milletimiz, Türk ve İslam alemi ve tüm insanlık için sağlık, huzur, barış, mutluluk, Doğu Türkistan'dan Filistin'e, Kırım'dan Tükmeneli, Karabağ'a ve Myanmar'a, Batı Trakya'dan Yemen'e kadar esaret ve zulüm altındaki kardeşlerimiz için de kurtuluş getirmesi dileklerimle tüm Müslüman kardeşlerimin mübarek Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, vatandaşlarımızı sevgiyle, saygıyla selamlıyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Destici'den Kadir Gecesi mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement