BBP Genel Başkanı Destici, Isparta'da - Son Dakika
Güncel

BBP Genel Başkanı Destici, Isparta'da

BBP Genel Başkanı Destici, Isparta\'da

Genel Başkan Destici: "Çok açık söylüyorum özellikle Ahmet Necdet Sezer dönemi, Türkiye açısından çok garabetlerle dolu bir dönemdi.

08.05.2014 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Çok açık söylüyorum özellikle Ahmet Necdet Sezer dönemi, Türkiye açısından çok garabetlerle dolu bir dönemdi. Dolayısıyla seçilecek Cumhurbaşkanın sivil olması gerekir " dedi.

Destici, Şarkikaraağaç Belediye Başkanı seçilen İsa Çarkaçı'yı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Destici, burada  yaptığı konuşmada, halkın Cumhurbaşkanını seçmesini uygun bulduklarını söyledi. Cumhurbaşkanının sadece bir dönem için seçilmesi gerektiğini belirten Destici, Cumhurbaşkanının ikinci kez seçilme kaygısına düşmesinin bu makamının tarafsızlığını kaybetmesine neden olacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı adayının sadece meclis içinden gösterilebildiğini, meclis dışındaki partilere böyle bir şansın verilmediğini belirten Destici, "Biz, meclis dışında kalan 3 partinin de aday göstermesini arzuluyoruz. Büyük sivil toplum örgütleri de aday gösterebilsin. Türkiye, yerel seçimlerde olduğu gibi bir kamplaşma, ayrışma yaşıyor. Bir tarafta, iktidar partisinin adayı, diğer tarafta muhalefetin ortak aday çıkarma gibi çalışmaları var. Bizim arzumuz bunun da ötesinde, iktidarı ve muhalefeti ile tek bir aday üzerinde uzlaşılıp, gerilim yaşamadan, ayrışmadan, kamplaşmadan bir aday etrafında birleşmeleridir. Bizce en idealı bu olur" şeklinde konuştu.

Bu konuda BBP'nin üzerine düşen herşeyi yapmaya hazır olduğunu dile getiren Destici, "Şahsi ve parti çıkarından önce hep ülke ve millet çıkarını düşünmüşüzdür. Bu anlamda bizim kapımız herkese açıktır. PKK'nın siyasi uzantıları hariç herkesle oturur, konuşur, bu süreci değerlendiriz. Eğer bir uzlaşma olmazsa, BPP olarak, meclisteki bağımsız milletvekillerinin imzasını alarak, eksiklikleri de diğer siyasi partilerden tamamlayarak, bir aday çıkarma yoluna gidebiliriz. Biz de kendi kurullarımızda bir aday belirleme süreci yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı seçilecek kişide bazı özelliklerin bulunması gerektiğini belirten Destici, şunları kaydetti:

"Geçmişte milletimiz bu konuda büyük mağduriyetler yaşadı. Çok açık söylüyorum özellikle Ahmet Necdet Sezer dönemi, Türkiye açısından çok garabetlerle dolu bir dönemdi. Dolayısıyla seçilecek Cumhurbaşkanın sivil olması gerekir. Milli değerlerine bağlı olması lazım, yani o anlamda milliyetçi olması gerek. Maneviyatçı olmalı. Bu toplumun dinine de İslamın temel değerlerine de saygılı olmaktan öte içselleştirmiş, yaşayan, inanan birisi olması gerekir. Tabi ki demokrasiyi çözümsemiş olması da gerekiyor. Burada tarafsızlık ilkesi çok önemli. Yarın, seçildikten sonra herkesin Cumhurbaşkanı olacak. Bu şartlarda bizim de bir isim üzerinde arayışlarımız var. Bizim şartlarımızı karşılayacak bir isim gelirse, biz, bölücüler hariç, herkesle iş birliği yapmaya ve görüşmeye hazırız."

Destici, kazaya müdahale etti

Öte yandan Destici, yanındakilerle birlikte Şarkikaraağaç ilçesine geldiği sırada Konya Beyşehir karayolunda otomobiliyle kaza yapan yaşlı bir çifte yardım etti. Çifti, kaza yapan araçtan çıkaran Destici ve beraberindekiler, 112 Acil Servis ekiplerinin gelmesinin ardından olay yerinden ayrıldı. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BBP Genel Başkanı Destici, Isparta'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement