BBP Genel Başkanı Destici: "Teröristlerin sözcüsü olanların Türkiye'ye örnek model olarak gösterilmesi Bülent Arınç tecrübesinde bir siyasetçiye... - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici: "Teröristlerin sözcüsü olanların Türkiye'ye örnek model olarak gösterilmesi Bülent Arınç tecrübesinde bir siyasetçiye...

BBP Genel Başkanı Destici: "Teröristlerin sözcüsü olanların Türkiye'ye örnek model olarak gösterilmesi Bülent Arınç tecrübesinde bir siyasetçiye yakışmamıştır" Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Teröristlerin sözcüsü olanların Türkiye'ye örnek model olarak gösterilmesi...

25.11.2020 15:37  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Destici: "Teröristlerin sözcüsü olanların Türkiye'ye örnek model olarak gösterilmesi Bülent Arınç tecrübesinde bir siyasetçiye yakışmamıştır"

ANKARA - Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Teröristlerin sözcüsü olanların Türkiye'ye örnek model olarak gösterilmesi Bülent Arınç tecrübesinde bir siyasetçiye yakışmamıştır. Bir kez daha söylüyorum bu asil ve necip Türk milletine, Türküyle, Çerkesiyle, Ermenisiyle, Lazıyla bu millete bir özür borcu var" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.Destici, "Bülent Arınç'ın açıklamaları ile tekrar alevlenen tartışmaları değerlendirdiğimizde ne görüyoruz? Sanki yargı, hukuk, adalet reformundan iki şey anlıyorlar. Bir, PKK'nın uzantısı HDP'nin şu anda tutuklu olan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ve Türkiye'de Gezi olaylarını hukukça planlamış olan ve yabancı emperyalistlerin maşası olarak kullanılmış olan Osman Kavala'nın özgürlüğünü anlıyorlar" ifadelerini kullandı.

"İhanet değilse büyük bir gaflet"

Son dönemde gündemde olan Selahattin Demirtaş söylemlerine de değinen Destici,"Selahattin Demirtaş, en son çağrısıyla ülkemizde 37 tane masum vatandaşın, Yasin Börü başta olmak üzere ölümüne sebep olmuştur. Yani şiddeti ve terörü teşvik etmiş, teşvik etmekle kalmamış çağrı yapmış 'ayaklanın' demiş. Devlete karşı ayaklanın demiş. Sadece bunu mu demiş; 'terörist başının heykelini asacağız' demiş. Doğubeyazıt mitinginde 'Kürdistan'ı kuracağız bunu da siz göreceksiniz' demiş, ayrı bir devlet kurmaktan bahsetmiş. Başka bir mitinginde özerk bölgeler ilan ettiklerini açıklamış. Şimdi bunların hepsini yok sayarak bunlara düzenlemeler yapmak ya da siyaset suçlusuymuş gibi göstermek, siyasi rakip olduğu için bunlarla muhatap oluyormuş gibi anlatmak, büyük bir gaflet, eğer ihanet değilse. İhanet değilse büyük bir gaflet. Şaşıyorum" diye konuştu.

"Teröristlerin sözcüsü olanların Türkiye'ye örnek model olarak gösterilmesi Bülent Arınç tecrübesinde bir siyasetçiye yakışmamıştır"

Bülent Arınç'ın bir televizyon kanalında katıldığı programda sarf ettiği sözlere de değinen Destici, "Bülent Arınç tecrübesinde bir siyasetçinin bütün milletimize, vatandaşlarımıza açık bir televizyon kanalında teröristlerin partisi olan HDP'nin Eş Genel Başkanlığını yapmış ve az önce bahsettiğim gibi sadece genel başkanlık değil açıkça devlete millete meydan okumuş, ayrı devlet kurmaktan bahsetmiş, insanları isyana teşvik etmiş birisinin yazdığı bir kitabı tavsiye etmesi gerçekten akıl alabilecek bir şey değildir. Yani dediğim gibi bu eğer bir ihanet değilse, bu büyük bir gaflet. Memleketten özür dilemesi lazım. Bunun başka yolu yok. Biz Kürt kardeşlerimizin hayatını, ülkemizin doğusunda yaşanan hadiseleri teröristlerin sözcüsünden, siyasi uzantısından mı öğreneceğiz? Biz biliyoruz zaten. Çünkü biz ayrı gayrı değiliz ki. Türkiye'nin doğusunda ne yaşanıyorsa batısında da benzer şeyler, kuzeyinde de güneyinde de benzer şeyler yaşandığını biliyoruz. Biz başından itibaren insanların doğuştan gelen haklarını kullanması gerektiğini savunduk bugüne kadar. Bundan sonra da savunuruz. Ama teröristlerin sözcüsü olanların Türkiye'ye örnek model olarak gösterilmesi Bülent Arınç tecrübesinde bir siyasetçiye yakışmamıştır. Bir kez daha söylüyorum bu asil ve necip Türk milletine, Türküyle, Çerkesiyle, Ermenisiyle, Lazıyla bu millete bir özür borcu var. Ben yanlış yaptım, yanlış kitap tavsiye ettim 'asla' demesi lazım. Aynı şey Osman Kavala için de geçerli" şeklinde konuştu.

BBP Genel Başkanı Destici: "Teröristlerin sözcüsü olanların Türkiye\'ye örnek model olarak gösterilmesi Bülent Arınç tecrübesinde bir siyasetçiye...
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Destici: 'Teröristlerin sözcüsü olanların Türkiye'ye örnek model olarak gösterilmesi Bülent Arınç tecrübesinde bir siyasetçiye... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
    04:47 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, Başkan Atay'a desteklerini açıkladı ve teşekkür etti.

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.


Advertisement