BBP Genel Başkanı Destici: "Üç Aylara ve Regaip Kandiline Kavuşmanın Heyecan ve Coşkusunu Yaşıyoruz" - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici: "Üç Aylara ve Regaip Kandiline Kavuşmanın Heyecan ve Coşkusunu Yaşıyoruz"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, üç aylara ve Regaip Kandili’ne kavuşmanın heyecan ve coşkusunu yaşadıklarını söyledi.

30.04.2014 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, üç aylara ve Regaip Kandili'ne kavuşmanın heyecan ve coşkusunu yaşadıklarını söyledi.

Büyük Birlik Partisi Lideri Destici, üç ayların başlangıcı ve Regaib Kandili ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Rahmet ve bereket ayları olan üç ayların başlangıcını haber veren mübarek Regaib Kandilimizin maneviyatımızı güçlendirip sevgi ve birlik duygularımızı pekiştirmesini temenni ediyorum. Türk İslam coğrafyasında ve tüm dünyadaki Müslümanların Regaip Kandili'ni kutluyorum" dedi.

"Kin, ihtiras ve ayrımcılığın iyice ivme kazandığı bugünlerde vicdan sahiplerine önemli vazifeler düşmektedir" diyen Destici, "Regaip Kandilinin bizlere sunduğu manevi iklimden istifade etmek zorundayız. Tüm kalp berraklığı ve büyük bir tefekkür içerisinde ülkemizin hem maddi hem manevi imarı için bütün gücümüzle çalışmalı, kalp kırmaktan kaçınmalı, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, kardeşlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya gayret göstermeliyiz" ifadesini kullandı.

"HASET, KİN, DÜŞMMANLIKTAN TEMİZLENELİM

Allah'ın ilahi mesajlarını insanlığa iletmek üzere gönderdiği, peygamber halkasının son temsilcisi olan Hazreti Muhammed'in doğumunun, tarihin akışını değiştiren kutlu bir olay olduğunu kaydeden Destici, İslam ülkelerinin ve tüm dünyanın derin acılar yaşadığı günümüzde Hazreti Muhammed'in sunduğu mesajlara kulak vermeye ve ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almanın önemini vurguladı. Destici, şunları kaydetti:

"Bu mübarek gece vesilesiyle ibadetin zevkinden bizi mahrum eden nefsin kötü arzularını frenleyelim. Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizlenelim. İletişim, ünsiyet, hoşgörü ve tolerans eksikliği, farklılıklarla barış içinde bir arada yaşama konusunda yaşanan problemler gündelik hayatı doğrudan etkiliyor. Böyle bir ortamda Hz. Peygamber'in insanları kardeş yapan, insanlara sırf insan olduğu için değer veren, nefret olan yere sevgiyi, kuşku olan yere inancı, ümitsizlik olan yere ümidi, karanlık olan yere aydınlığı, üzüntü olan yere sevinci ikame eden, barış ve rahmet yüklü mesajına daha çok ihtiyacımız var."

"SIKINTILI, KARANLIK, GÖZYAŞI VE HÜZÜN DOLU GÜNLER"

Destici, "Dünya insanlığı materyalist felsefenin kin, kavga fuhuş ve uyuşturucu ağlarına takıldı. Bu nedenle, dünyada savaşlar ve acılar bitmiyor. Bu vesileyle, içerisinde yaşadığımız sıkıntılı, karanlık, gözyaşı ve hüzünle dolu günlerin sona ermesini temenni ediyor, başta Suriye, Irak, Filistin, Lübnan, Çeçenistan, Karabağ ve Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın birçok yerindeki soydaşlarımıza ve Müslüman kardeşlerimize uygulanan zulmün son bulmasını Cenab-ı Allah'tan dileyerek, Türk milletinin ve Müslüman kardeşlerimizin, Regaip Kandili'ni tebrik ediyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Destici: 'Üç Aylara ve Regaip Kandiline Kavuşmanın Heyecan ve Coşkusunu Yaşıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement