Bddk.Kredi Kartlarına Yönelik Yapılacak Düzenlemelerle Yurtiçi Tasarruf Üretken Yatırımlara... - Son Dakika
Ekonomi

Bddk.Kredi Kartlarına Yönelik Yapılacak Düzenlemelerle Yurtiçi Tasarruf Üretken Yatırımlara...

Bddk.Kredi Kartlarına Yönelik Yapılacak Düzenlemelerle Yurtiçi Tasarruf Üretken Yatırımlara...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartları ve bireysel kredi kartlarına yönelik yapılacak düzenlemelerle yüksek ve istikrarlı bir büyüme dinamiği sağlamak üzere, en güvenilir ve kalıcı finansman kaynağı olan yurtiçi...

27.11.2013 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartları ve bireysel kredi kartlarına yönelik yapılacak düzenlemelerle yüksek ve istikrarlı bir büyüme dinamiği sağlamak üzere, en güvenilir ve kalıcı finansman kaynağı olan yurtiçi tasarrufların artırılması, artan yurtiçi tasarrufların üretken yatırımlara yönlendirilmesi ve israfın azaltılmasının amaçlandığını bildirdi.

BDDK, kredi kartları ve bireysel kredi kartlarına yönelik yapılacak düzenlemelerin gerekçelerini yayımladı. Kurum'un internet sitesinde yayımlanan genel gerekçesinde 2014 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar'da yer alan "Yenilikçi Üretim, İstikrarlı Yüksek Büyüme" hedefi kapsamında, üretken alanlara yönelen yatırımlarda istikrar sağlanması ve yatırımların yüksek düzeyde tutulabilmesinin taşıdığı önem nedeniyle ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, yatırımların güvenilir ve kalıcı kaynaklarla finansmanı açısından önem arz eden yurtiçi tasarrufların istikrarlı ve yüksek düzeyde olmasına ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Taslağı ile yüksek ve istikrarlı bir büyüme dinamiği sağlamak üzere, en güvenilir ve kalıcı finansman kaynağı olan yurtiçi tasarrufların artırılması, artan yurtiçi tasarrufların üretken yatırımlara yönlendirilmesi ve israfın azaltılması amaçlandığının dile getirildiği ifade edilerek, "Bu amaçla, "tüketici kredilerinde ve kredi kartlarında vade sınırlaması getirilmesi ve kredi veya değer oranının taşıt kredilerine de uygulanması' tedbirinin, Kurum'un sorumlu kuruluş olarak hayata geçirilmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda hazırlanan Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Taslağı ile kredi kartlarında taksit uygulamasına farklı sektör kategorileri bazında farklı sınırlar getirilmiştir" denildi.

-TAŞIT VE TÜKETİCİ KREDİLERİNDE GENEL VADE SINIRI GETİRİLDİ-

BDDK, Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı ile Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı'nın genel gerekçesinde yüksek ve istikrarlı bir büyüme dinamiği sağlamak üzere, en güvenilir ve kalıcı finansman kaynağı olan yurtiçi tasarrufların artırılması, artan yurtiçi tasarrufların üretken yatırımlara yönlendirilmesi ve israfın azaltılmasının amaçlandığını ifade etti. Bu kapsamda hazırlanan Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı ile konut kredilerine daha önce getirilen kredi veya teminat oranı uygulamasının Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliğe dercedildiğine dikkat çekilerek, taşıt kredilerine değişen oranlarda kredi veya teminat oranı, taşıt ve tüketici kredilerinde ise genel vade sınırı getirildiği belirtildi.

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı'nın ise bankalar için öngörülen konut ve taşıt kredilerine değişen oranlarda kredi veya taminat oranı ile taşıt ve tüketici kredilerinde genel vade sınırı uygulaması finansman şirketleri açısından da getirildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Bddk.Kredi Kartlarına Yönelik Yapılacak Düzenlemelerle Yurtiçi Tasarruf Üretken Yatırımlara... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement