BDP Genel Başkanı Demirtaş Ahlat'ta - Son Dakika
Politika

BDP Genel Başkanı Demirtaş Ahlat'ta

BDP Genel Başkanı Demirtaş Ahlat\'ta

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim gezileri kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesine geldi.

25.03.2014 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim gezileri kapsamında Bitlis'in Ahlat ilçesine geldi.

İlçenin Selçuklu Çarşısı'nda halka hitap eden Demirtaş, Ahlat'ın kendi tarihini, kaderini, geçmişten devraldığı bu güçlü mirası demokrasiyle ve barışla buluşturacaklarını söyledi. Demirtaş, "İnşallah 30 Mart'ta BDP Ahlat'tın sesi olacak. Burası hepimiz açısından; Kürt'üyle, Türk'üyle Ermeni'siyle, Laz'ıyla bu coğrafyada yaşayan bütün kimliklerin, inançların ortak merkezidir. Hepimizin tarihi, kültürü, geçmişi ve birikimi var Ahlat'ta. Tekleştirmeye çalışan, bunların hepsini ırkçı bir yaklaşımla yok etmeye çalışan faşizan anlayışa karşı mücadele edip BDP'yi halk hareketi yapan bir parti haline getirdik. Şimdi Ahlat'ta da bu kardeşlik anlayışını inşa edeceğiz. Ahlat, Van Gölü'nün kenarında ama oturacak bir yer yok. Gölün kenarında mı değil mi belli değil. Hepsini ifşa etmişler. Ahlat halkı gölün kenarında susuzluk çekiyor. Kamu kurumları orada Ahlat'ın sahillerini kullanıyor. Biz belediyeyi alır almaz oturacağız bu kurumlarla Ahlat'ın sahilini Ahlat halkına açtıracağız. Bu kentin asfalt, kanalizasyon, su ve yol gibi sorunlarını çözmek bir yılımızı alır. Bize ayrımcılık yapanlara biz asla ayrımcılık yapmayacağız. Göreceksiniz her mahalle, her sokak, her esnaf bizden eşit hizmet ve destek alacak. Kürt'ün Türk'ün mahallesi ayrı olur mu? Herkes aynı mahallede kardeşçe yaşayacak. Bizim boğazımızdan bir lokma ekmek geçecekse, o helal ve ortak olacak. Beraber kazanacağız, beraber yiyeceğiz. Ahlat'ta huzur ve barış içerisinde birlikte yaşayacağız. Her dil değerlidir, kıymetlidir. Asla tek dil diyen anlayışı kabul etmiyoruz. Herkes dili, dini, kültürüyle bu topraklarda var olacak. Bizim için yüreklerin tek olması önemlidir. Kürt'ün Türk'ün yüreği tek olsun, bu yeter bize. İşte Ahlat gibi bir yerde bunu sağlamak çok kolaydır. BDP'li bütün kardeşlerimden ricamdır. Herkesin elini tutun, herkese sarılın. Bize düşen budur. İnşallah seçildikten sonra asla sizi mahcup etmeyeceğiz. Ahlat'ın tarihinde görülmemiş hizmetler olacak. Ahlat halkı artık gerçek bir ilçede, bir turizm kasabasında, sahil ve kültür kasabasında yaşadığını hissedecek. Ahlat başka bir güzel Ahlat olacak" dedi.

Demirtaş'ın mitingine BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP Ahlat Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Doğar, partililer, il ve ilçe teşkilatları katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP Genel Başkanı Demirtaş Ahlat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement