BDP'li Eski ve Yeni Başkanların Ortak Noktası - Son Dakika
Güncel

BDP'li Eski ve Yeni Başkanların Ortak Noktası

BDP\'li Eski ve Yeni Başkanların Ortak Noktası

Diyarbakır'ın merkez Sur Belediyesi'nin halef-selef başkanlarının ortak noktalarından biri de çocuklarının PKK'nın dağ kadrosuna katılması.

04.05.2014 12:14  Güncelleme: 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın merkez Sur Belediyesi'nin halef- selef başkanlarının birçok ortak noktaları bulunuyor. 30 Mart'ta Sur Belediye Başkanı Seçilen Seyid Narin ile eski Başkan Abdullah Demirbaş'ın ortak noktalarından biri de çocuklarının PKK'nın dağ kadrosuna katılması. Başkan Seyid Narin'in oğlu 22 yaşındaki Ali Narin, Suriye'de Kürtlerin denetimindeki Rojava'da, El Kaide güçleriyle girdiği çatışmada öldü. Bunu duyar duymaz taziye evine giderek Başkan Seyid Narin'e başsağlığı dileyen eski Başkan Abdullah Demirbaş'ın 2009 yılında PKK'ya katılan oğlu B.'nin ise halen Rojava'da bulunduğu belirtildi.

Eski Başkan Abdullah Demirbaş'ın oğlu B., 16 yaşındayken PKK'ya katıldı. Kandil, Gare ve Metina kamplarında kalan Demirbaş'ın oğlu 'Mirza Amed Sise' kod adlı B., Suriye'de iç savaş çıkmasından sonra Kürtlerin yoğun yaşadığı Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgesine savaşmaya gitti. PKK'nın verdiği bu görevle B., Kürtlerin denetimi ele geçirdiği Rojova'ya saldıran El Nusra ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçleriyle çatışmalara girdi.

Yeni Başkan Seyid Narin'in oğlu Ali Narin ise, 3 yıl önce PKK'ya katıldı. Narin'in 'Dilşad Amed' kod adı verilen oğlu Ali Narin de eski başkan Abdullah Demirbaş'ın oğlu B. gibi Suriye'deki Rojava bölgesine gönderildi. Rojava'nın Kobani Kantonu'nda son günlerde çıkan çatışmalarda görevli Ali Narin, geçen hafta çıkan bir çatışmada öldü.

Sur Belediye Başkanı Seyid Narin oğlu Ali'ye 1990'lı yıllarda PKK'ya katılan ve 1998 yılında Kuzey Irak'taki Gare Dağı'nda Peşmergeler ile girdiği çatışmada ölen amcasının oğlu Ali'nin isminin verildiği belirtildi.

Oğlu halen Suriye'de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava bölgesinde Halk Savunma Birlikleri (YPG) saflarında bulunan eski belediye başkanı Abdullah Demirbaş, Ali Narin'in ölüm haberini duyar duymaz taziye evine gitti. Taziye evinde koltuğu devrettiği yeni başkan Seyid Narin'e başsağlığı dileyen Demirbaş, onunla birlikte oturarak başsağlığı dilemeye gelenleri hem karşıladı, hem de uğurladı.

SALİH MÜSLİM'İN OĞLU DA ÖLMÜŞTÜ

Suriye'de Kürtlerin denetimindeki 'Rojava'da Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Başkanı Salih Müslim'in oğlu Şervan Müslim de Kobani kentine 15 kilometre uzaklıktaki Fatina köyünde 9 Ekim 2013 tarihinde El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçleri ile girdiği çatışmada ölmüştü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'li Eski ve Yeni Başkanların Ortak Noktası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Kara mazlum: Adamin oglu olmus hala kardeslikden bahs ediyor ama sizdeki bu kör zihniyet ve kurtlere olan nefretten dolayi anlamiyorsunuzki 90 yil inkar ettiniz elinize ne gecti birazda anlayis gösterip sag duyulu olmaya calisin. 30 yilda ölen 40 000 binin 35 000 kurttür. 24 3 Yanıtla
  • Mahmut: Aynen Pkk ya zaten yıllardır bu söz veriliyor . Eğer ki bir Kürdistan kurulursa en önemli mercilerde siz olacaksınız gibi vaatler. Şu anki çoğu belediye de hep pkk kadrosu. Belediyelerin işe aldıkları dahil . Diyo ki misal belediyeye 500 çöpçü alınacak pkk da bulunmuş olanların kendileri amcasıçocukları vs. .. Bdp belediyeleri bunu yapıyolar 7 18 Yanıtla Serdar miray: İşte sizin gibilerin anlamadığı bir davranış zengin türkler veya sırtını statükoya dayanan sizler askerlik yapmamak için hertürlü taklayı dalavereriyi hileyi yapıyorsunuz ama kürtlerin başkanın oğlu bile olsa savaşa gider herkes eşittir yani işte örnek PYD genel başkanını oğlu ve niceleri . 0 0
  • Amedli Kürt: Basının yapacağı haber kalmamış bizim belediye başkanlarının ortak noktalarını bulmuşlar. en azından bizim başkanların hepsinin ortak noktaları barış üzgürlük ve adaletin olmasıdır. sizin o yalaka bakanlarınız gibi yolsuzluk değildir. bunun da iyi bilinmesini isterim. kürt arkadaşlarımada çağrımdır. bu gereksiz insanlarla yorum dalaşına girmeyiniz. hani bir laf varya. lafa bakarım lafmı diye. adama bakarım adammı diye. 5 1 Yanıtla

Advertisement