Bdp'li Vekillerden Sdp'lilere Destek - Son Dakika
Güncel

Bdp'li Vekillerden Sdp'lilere Destek

Bdp\'li Vekillerden Sdp\'lilere Destek

Bdp'li Vekiller, Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Başkanı Rıdvan Turan'ın ve Parti Yöneticileriyle Bazı Sol Dernek ve Parti Yöneticilerinin Tutuklanmasına Ortak Tepki Gösterdiler.

26.10.2010 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP'li vekiller, Devrimci Karargah soruşturması kapsamında, Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan'ın ve parti yöneticileriyle bazı sol dernek ve parti yöneticilerinin tutuklanmasına ortak tepki gösterdiler. Taksim Hill Otel'de düzenlenen basın toplantısına BDP milletvekilleri Sırrı Sakık, Akın Birdal ile eski DTP milletvekillerinden Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Sosyalist Parti Genel Başkanı Sevim Belli, Sosyalist Gelecek Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü ve sanatçı Sırrı Süreyya Önder katıldı. İlk sözü alan SDP Kurucu Genel Başkanı Akın Birdal, "21 Eylül sabahı Devrimci Karargah operasyonu olmasaydı SDP ve TÖP birleşecekti. Tam da bu süreçte tutuklama kararı alındı, emekten yana mücadele edenler terörist gibi sabah evlerinden götürüldüler. Bu sürecin seçim sürecine rastlaması da tesadüf değil. Susturulmak isteniyoruz. Ancak bu toplantıdaki fotoğraf, susmayacağımızın bir göstergesi" şeklinde konuştu.

TÜRK: "DEVRİMCİLER VE KÜRTLER BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİ"

Kapatılan DTP'nin Eski Eşbaşkanı Ahmet Türk de tutuklamalara tepki göstererek," Bu devleti çok iyi tanıyoruz. Sistem, kendine muhalifleri susturmaya dönük bu politikayı 77 yıldır sürdürüyor. Bugün sistemin değişiminden yana olan Kürtler ve sosyalistler güçlenmeye başladığı için rejim düğmeye bastı. Bu gözaltılar, aslında bizden korktukları içindir. Demokratik bir Türkiye istiyorsak, sosyalistler ve Kürtler birlikte mücadele etmeli" diye konuştu.

12 EYLÜLLE HESAPLAŞMAK İÇİN CİDDİ ADIM YOK

Tutuklananların serbest bırakılmasını isteyen Sosyalist Gelecek Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü de "Çok basit bir şey istiyoruz; haksız yere tutuklananler serbest bırakılsın. Referandum sonrası toplumun ne ölçüde özgür olacağı terörle mücadele şubesinin iktidar hesaplarına göre şekilleniyor. Referandum öncesi, "eğer 'Evet' derseniz 12 Eylül'ün müsebbiplerinden hesap sorulacak" denildi. Ancak 12 Eylülcülerden hesap sormak için hiçbir ciddi adım yok ama, açık siyasi parti ve hareket temsilcileri, tertip sonucu hapsedildiler.

SAKIK: "KENAN EVRAN'DEN HESAP SORACAKLAR, EVRENLEŞTİ"

BDP Milletveliki Sırrı Sakık da "KCK Davası'nı izlerken savcı, PKK'nin bile çoktan terk ettiği görüşleri okuyordu. PKK bile değişti ancak devletin bakış açısı değişmedi. Kenan Evren'den hesap soracağını söyleyenler Kenan Evrenleşti" dedi. Son sözü alan Sırrı Süreyya Önder, "Hüseyin Avni Ulaş'ın "Ben devletin gücünden değil fitnesinden korkarım" diye bir lafı vardır. Bugünkü durum da böyle özetlenebilir" şeklinde konuştu.Toplantıya Mustafa Avcı, Erol Kızılelma, Erdoğan Aydın, Gülten Kaya, Mete Çubukçu, Hilal Kaplan, Ahmet İnsel, Ferhat Tunç, Sami Evren, Eren Keskin, Celal Başlangıç, Gençay Gürsoy, Hakan Tahmaz, Necmiye Alpay, Rober Koptaş, Celalettin Can, Sebahat Tuncel, İbrahim Aydın ile çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bdp'li Vekillerden Sdp'lilere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement