Beatles'ı Kara Çarşafa Soktular - Son Dakika
Kültür Sanat

Beatles'ı Kara Çarşafa Soktular

Beatles\'ı Kara Çarşafa Soktular

İngilizlerin Efsanevi Müzik Grubu Beatles'a Kara Çarşaf Giydirdiler.

24.03.2011 05:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngilizlerin efsanevi müzik grubu Beatles'a kara çarşaf giydirdiler.

Dünyaca ünlü Beatles grubu, 1969'da bir albüm kapağında fotoğrafını kullandığı ve kültür mirası listesine alınan Londra'nın kuzeyindeki yaya geçidinden bu kez kara çarşafla geçerken resmedildi.

Leeds Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan resimde, Beatles grubunun dört üyesi Paul McCartney, John Lennon, George Harrison ve Ringo Starr, kara çarşafla yaya geçidinden geçerken görülüyor.

Leeds Müzesi'nin duvarlarını süsleyen resim, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.

Turizm ve Kültürel Miras Bakanı, "Abbey Road" ismiyle çıkan albümün kapak fotoğrafı olan yaya geçidini İngiliz kültür mirasları listesine aldıklarını açıklamıştı.

Bakan,"Sadece binaların bulunduğu listemize ilk kez bu statüde bir yapı giriyor. Orası sıradan bir yaya geçidi değil. Efsanelerin bıraktığı bir miras" açıklamasında bulunmuştu.

Ayrıca geçtiğimiz yıl 8 Ağustos'da Abbey Road albümünün 40'ıncı yılı kapsamında yaya geçidinde toplanan binlerce Beatles hayranı, büyük bir anma töreni gerçekleştirmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Beatles'ı Kara Çarşafa Soktular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı
    00:41 Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı

    Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü'nün (BİSAK) ev sahipliğinde düzenlenen 'Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı' etkinliği, üniversitenin Güney Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler ve akademisyenlerin de katıldığı etkinliğe 3 bini aşkın kişi katıldı. İftarın ardından katılımcılar cemaatle akşam namazı kıldı ve toplu dua etti.

  • Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı
    00:09 Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı

    Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun başrollerini paylaştığı Eflatun filminin galası Torun Center'da gerçekleştirildi. Yönetmen Cüneyt Karakuş, filmin senaryosunun 2013'te kaleme alındığını ve pandemi öncesi çekimlerin tamamlandığını belirtti. Film, görme engelli bir kadının saf ve gerçek aşkı bulma hikayesini anlatıyor. Ayrıca, film Japonya, Kırgızistan, Bangladeş ve Fransa gibi ülkelerde de gösterildi.

  • Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi
    23:04 Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında, depremzede çocuklar için Karagöz-Hacivat gösterisi düzenlendi. Gölge oyunu sanatçısı Hüseyin Yozgatlı tarafından sunulan gösteri, çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Gösteriyle çocukların yüzleri güldürülmeye çalışıldı.


Advertisement