Bebeğini öldürdüğü iddiasıyla tutuklandığı cezaevinde intihar etmişti, otopsi raporunda bebeğin ölüm sebebi hastalık çıktı - Son Dakika
3.Sayfa

Bebeğini öldürdüğü iddiasıyla tutuklandığı cezaevinde intihar etmişti, otopsi raporunda bebeğin ölüm sebebi hastalık çıktı

Bebeğini öldürdüğü iddiasıyla tutuklandığı cezaevinde intihar etmişti, otopsi raporunda bebeğin ölüm sebebi hastalık çıktı Babası tarafından darp edilerek öldürüldüğü iddia edilen Elif bebeğin otopsi raporu çıktı, babanın suçsuz olduğu anlaşıldı Raporda darba bağlı travmatik...

03.06.2022 15:59  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bebeğini öldürdüğü iddiasıyla tutuklandığı cezaevinde intihar etmişti, otopsi raporunda bebeğin ölüm sebebi hastalık çıktı

Babası tarafından darp edilerek öldürüldüğü iddia edilen Elif bebeğin otopsi raporu çıktı, babanın suçsuz olduğu anlaşıldı

Raporda darba bağlı travmatik bulguya rastlanılmadığı, tanısı konulmayan bir hastalık sonucu vefat ettiği ortaya çıktı

Olay sonrası cezaevinde ranzaya asılı vaziyette ölü bulunan babanın avukatı, raporu paylaşarak karşı tarafın iftiraları yüzünden müvekkilinin yaşamını sona erdirdiğini ileri sürdü

ANTALYA - Antalya'nın Serik ilçesinde babası tarafından darp edilerek öldürüldüğü iddia edilen 3 aylık Elif bebeğin otopsi raporunda, darba bağlı travmatik bulguya rastlanılmadığı, tanısı konulmayan bir hastalık sonucu vefat ettiği ortaya çıktı. Tutuklanıp cezaevine gönderilen ve ranzasına çarşafla asılı halde babanın avukatı ise "Bu iftiralar sonucu müvekkil ceza evinde şiddete maruz kalmış, uğradığı şiddet ve cani baba söylemlerine daha fazla dayanamayarak ceza evinde yaşamına son vermiştir. Beyza Nur isimli şahıs attığı iftiralar sonucu bir nevi müvekkilin ölümüne sebebiyet vermiştir" dedi. Avukat, anne hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Serik ilçesi Orta Mahalle 1071 Sokak'taki bir apartman dairesinde 16 Kasım 2021 tarihinde meydana gelen olayda, Beyza Topçu ile uzun zamandır birlikte yaşadığı Mustafa G. arasında kira parası yüzünden tartışma çıktı. İddiaya göre, tartışmada Mustafa G. önce Beyza Topçu'yu ardından gürültüye uyanan 3 aylık kızı Elif Ada Topçu'yu darp etti. Çocuğunun hareketsiz olduğunu fark eden anne durumu akrabalarına ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İlk müdahalesi evde yapılan bebek, hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti. Beyza Topçu, polis merkezine giderek baba Mustafa G'den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Mustafa G, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cezaevinde asılı halde ölü bulundu

Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan Mustafa G., 18 kasım 2021 tarihinde koğuşuna giren görevliler tarafından çarşafla ranzaya asılı halde bulundu. Yapılan incelemede Mustafa G.'nin hayatını kaybettiği belirlendi.

Annesi babayı suçlamıştı

Anne Beyza Topçu ise, Mustafa G.'nin kendisini ve bebeğini darp ettiğini iddia etmişti. Topçu, şunları söylemişti: "Gece biz tartışmaya başladık. Normalde beni darp ediyordu. Ondan sonra bizim seslerimize çocuk uyandı. Dönüp sinirini ondan çıkardı. Kafasına vurdu. Kaşında çizik oldu. Morluk falan yoktu. Ben hastaneye götüremedim işe gideceğim için. Sonra uyandığım zaman morluk vardı. Akşam da karakola giderek şikayette bulundum. Darp raporu aldım. Doktorlar bebeği beyin cerrahisine yönlendirdi. Eve geri geldik. 02.30 gibi yatırdım bebeğimi. Sabah uyandığım zaman hareketsiz öylece yatıyordu. Burnundan köpükler gelmişti. Gözleri açıktı. Sonra tekrar hastaneye getirdim.

Otopsi sonucu: "tanısı konulamayan bir hastalık sonucu öldürüldü"

Minik Elif'in ölüm nedeni ise çıkan otopsi sonunda belli oldu. Raporda, yapılan dış muayene tespit edilen lezyonların lokalizasyonu ve ağırlık itibariyle ile ölüm meydana getirilebilecek nitelikte olmadığı, iç muayenede kafatasında kırık, kafa içi kanama, beyin kanaması, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanması tarif edilmediği dikkate alındığında; bebeğin tramvatik tesirle öldüğünün tıbbi delilleri ile zehirlenerek öldüğünün tıbbi delilleri bulunmadığı belirtildi.

Yine raporda bebeğin ölümünün otopside tanısı konulamayan hastalık sonucu meydana geldiği oy birliği ile kabul edildi.

"Müvekkilim cani baba söylemlerine dayanamayarak yaşamına son verdi"

Mustafa G.'nin avukatı İbrahim Şahin otopsi sonucunun yer aldığı raporu gazetecilerle paylaştı. Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, cezaevinde intihar eden müvekkilinin iftiralara uğradığını ve 3 aylık bebeğini canice öldürüldüğünden dolayı tutuklandığını söyledi. Karşı tarafın ulusal basına çıkarak iftiralarına devam ettiğini ve babanın cani baba söylemlerine dayanamayarak yaşamına son verdiğini savunan Şahin, "Bu iftiralar sonucu müvekkil ceza evinde şiddete maruz kalmış, uğradığı şiddet ve cani baba söylemlerine daha fazla dayanamayarak ceza evinde yaşamına son vermiştir. Beyza Nur isimli şahıs attığı iftiralar sonucu bir nevi müvekkilin ölümüne sebebiyet vermiştir. Biz baştan bu yana her alanda müvekkilin suçsuz olduğunu dile getirmiştir. 3 gün önce dosya içerisine gelen ve şuan elimizde olan tuttuğumuz bu raporda müteveffa müvekkilin suçsuz olduğunun en büyük kanıtıdır. Gelen bu rapor ile ailenin acısı bir nebze olsun hafiflemiştir.

Raporda darba bağlı hiçbir travmatik bulguya rastlanılmadığı, bebeğin tanısı konuşulamayan bir hastalık sonucu vefat ettiği söylenmiştir" dedi.

"Bebeğe civanperçemi adlı bir bitki çayı içirildiğini öğrendik"

Beyza Nur'un 3 aylık bebeğin 9 saat aç bırakıldığı iddiasına dadeğinen Şahin, "Kendi ifadelerinde gece saat 02.00 sırlarında çocuğu uyuttuğunu, gece boyunca çocuk ağlamadığı için kendisinde de sabah saat11.00'de uyandığını söylemiştir. 3 aylık bir bebeğin 9 saat aç bırakılması bebeğin açlıktan ölmüş olabileceği sorularını akla getirmektedir. Tıbben bakıldığında da 3 aylık bir bebeğin 9 saat aç bırakılması mümkün değildir. Ayrıca haricen yaptığımız araştırmalar neticesinde anne tarafından bebeğe civanperçemi adlı bir bitki çayı içirildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Tüm bunların soruşturulması adına şuan dosyada en büyük şüpheli olan Beyza Nur isimli şahıstan şikayetçi olarak savcılığa şikayet dilekçemizi sunduk. Gerekli araştırmaların yapılacağı kanısındayız. Umarız adalet yerini bulur" diye konuştu.

Bebeğini öldürdüğü iddiasıyla tutuklandığı cezaevinde intihar etmişti, otopsi raporunda bebeğin ölüm sebebi hastalık çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Bebeğini öldürdüğü iddiasıyla tutuklandığı cezaevinde intihar etmişti, otopsi raporunda bebeğin ölüm sebebi hastalık çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı
    12:08 Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde Sahil Güvenlik ekipleri, Bodrum açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisini alarak harekete geçti. Durdurulan bot içerisinde 18 düzensiz göçmen ve 6 çocuk yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

  • Samsun'da Kahvehanede Tombala Oynayan 39 Kişi Yakalandı
    12:06 Samsun'da Kahvehanede Tombala Oynayan 39 Kişi Yakalandı

    Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan bir kahvehanede tombala oynayan 39 kişi, polis tarafından suçüstü yakalandı. Şahıslara toplam 270 bin lira para cezası kesildi. Ayrıca kahvehanenin sahibi hakkında da yasal işlem başlatıldı.

  • Konya'da Alzheimer Hastası Kadın Balkondan Düşerek Hayatını Kaybetti
    12:04 Konya'da Alzheimer Hastası Kadın Balkondan Düşerek Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde bulunan 8 katlı bir apartmanda yaşayan alzheimer hastası 70 yaşındaki Hatice A., 6. kat balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahalede Hatice A.'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Bolu'da samanlık ve traktör alev alev yandı İtfaiyenin hortumu köylüyü isyan ettirdi
    12:02 Bolu'da samanlık ve traktör alev alev yandı İtfaiyenin hortumu köylüyü isyan ettirdi

    Bolu'nun Mengen ilçesinde çıkan yangında samanlık, traktör ve ev kullanılamaz hale geldi. Olay yerine sevk edilen Mengen Belediyesinin itfaiye aracından tazyikli su çıkmasını sağlayan hortum pompasının çalışmaması ise vatandaşların tepkisine neden oldu.

  • Edirne'de Uyuşturucu Operasyonunda 4 Zanlı Tutuklandı
    11:59 Edirne'de Uyuşturucu Operasyonunda 4 Zanlı Tutuklandı

    Edirne'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 zanlı tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 200 uyuşturucu hap ve 51 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Zanlılar, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Samsun'da Tombala Oynayan 39 Kişiye 270 Bin Lira Cezası
    11:55 Samsun'da Tombala Oynayan 39 Kişiye 270 Bin Lira Cezası

    Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan bir kahvehanede tombala oynadıkları tespit edilen 39 kişiye toplamda 270 bin lira idari para cezası uygulandı. İş yeri sorumlusu ise kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak suçundan işlem gördü.

  • Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu ve Diğer Olaylar
    11:54 Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu ve Diğer Olaylar

    Edirne'de polisin denetimlerinde uyuşturucuyla yakalanan 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 16 adet sentetik uyuşturucu hap ve bir miktar esrar ele geçirildi. Ayrıca, Uzunköprü ilçesinde bir kişi kayıp kızının bulunması için polise başvurdu ve Edirne'de sosyal medya hesabı çalınan bir kişi polise başvurdu.

  • Bilecik'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs yakalandı
    11:51 Bilecik'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs yakalandı

    Bilecik Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahsın üzerinde yapılan aramada 3,68 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Şahıslar hakkında 'Kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçu kapsamında yasal işlem başlatıldı.

  • Afyonkarahisar'da Yakalanan 9 Düzensiz Göçmen Geri Gönderme Merkezine Gönderildi
    11:41 Afyonkarahisar'da Yakalanan 9 Düzensiz Göçmen Geri Gönderme Merkezine Gönderildi

    Afyonkarahisar'da polis tarafından yakalanan 9 düzensiz göçmen, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlandıktan sonra İzmir Geri Gönderme Merkezine gönderildi. Düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmeleri bekleniyor.


Advertisement