Bebka'ya 111 Enerji Projesi Sunuldu - Son Dakika
Yerel

Bebka'ya 111 Enerji Projesi Sunuldu

Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Bursa Şubesi Başkanı Dr.(BEBKA) 111 enerji projesi sunulmasına ilişkin, ilk çağrıda bu kadar yüksek başvuru yapılmasının, bölgenin enerji ve verimliliği potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu gösterdiğini bildirdi.

02.01.2012 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Bursa Şubesi Başkanı Dr. Mustafa Uysal, Bursa-Eskişehir- Bilecik Kalkınma Ajansına

(BEBKA) 111 enerji projesi sunulmasına ilişkin, ilk çağrıda bu kadar yüksek başvuru yapılmasının, bölgenin enerji ve verimliliği potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu gösterdiğini bildirdi.

ENVERDER'den yapılan yazılı açıklamaya göre, BEBKA, 20 Eylül 2011'de enerji, çevre, sosyal kalkınma, Ar-Ge ve yenilikçilik alanında projelere toplam 16 milyon lira destek sağlayacağını açıkladı.

Destek çağrısından 15 Aralık'a kadar toplam 368 proje başvurusu yapılırken, bunların 111'ini enerji projeleri oluşturdu.

Uysal, açıklamada, BEBKA'nın 2011 sonlarına doğru topladığı enerji çağrılı projelerin 2012'de değerlendirmeye alınacağını belirterek, Bursa'nın yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanında uygulayabileceği 111 projenin BEBKA tarafından değerlendirileceğini bildirdi.

Son yıllarda enerji ile ilgili algının giderek arttığı ve kamuoyunun bu yöndeki çalışmaları dikkate izlediğini vurgulayan Uysal, şunları kaydetti:

"Daha ilk çağrıda bu kadar yüksek başvuru yapılması, bölgemizin enerji ve verimliliği potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Beşinde iştirakçi veya destekleyen kurum olarak rol aldığımız projelerin yanı sıra çağrı dönemine yetişmeyen başvuruların da tarafımıza iletilmiş olması sevindiricidir.

Özellikle büyük kentlerde artık enerji kavramı çevreyi kirletmeyen ve yenilenebilir kaynaklara yönelmiştir. Enerji verimliliği uygulamaları da bu alanda önem arz etmektedir."

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bebka'ya 111 Enerji Projesi Sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement