Beckett - Son Dakika
Kültür Sanat

Beckett

Beckett

Beckett, aralık ayında Bisahne'de sizlerle buluşacak.

10.12.2016 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beckett, aralık ayında Bisahne'de sizlerle buluşacak.

Oyun Beckett'in 1956 – 1975 yılları arasında yazdığı dört kısa ana oyun ve 1981 yılında tasarlanmış, bedensel bir performans parçasından oluşturulmuş, tematik bir kolajdır.

Açılış ve Ara Oyun (Quad)

Oyun, matematiksel olarak yazılmış bir danstır. Bazı basımlarında bedensel bir kanon olarak da tanımlanan parça, dört kişinin, dört köşeden bir şablon yaratmasıyla oynanır. Bu dörtlünün tanımladığı alan, sahnedeki kolajın da geçeceği sınırı temsil etmektedir.

Ana Oyunlar Sözsüz Oyun 1: Sahnede oynanan oyun birçok gönderme ve mecaz içerir. Kadro, sahneye fırlatılan bir kişi ve onun gölgesinden oluşmaktadır. Bu kişinin oradan kurtulmasına engel olan sessiz ve görünmeyen bir güç sahnedeki kişiyle bir çeşit deney yapmaktadır.

Ben Değil: Sahnede yalnızca ağzı ışıklandırılmış olarak oturan oyuncular yer alır. Ağız, her seferinde, izleyicinin duyamadığı bir ses tarafından dile getirilen bir soru ve bir yanıta dönüştüğü, dört kriz anı ile belirlenmiş olan monoloğunun tümünde, "Ben" dememek için umutsuz bir uğraş verir.

Sözsüz oyun 2: Parça bir çuval, içerisindeki kişi ve ona ait objelerle oluşturulmuştur. Günlük rutinine başlayan karakter, yüzünü yıkamak, giyinmek, yemek yemek ve işe gitmek gibi işler yapacak ancak bu konudaki amacına, onu ilerleten şeye dair tüm olguları seyirciye yükleyecektir.

Adımlar: Oyunda May karakteri, annesinin sesiyle bir söyleşi sürdürerek, hareket etmektedir. Yazan: Samuel Beckett

Yönetmen: Erkan Kılıç Koreograf; Erkan Kılıç

Yardımcı Yönetmen: Batuhan Kozanoğlu

Dramaturgi: Ekip Çalışması

Kostüm: Sena Sonat, Merve Ayteş, Ela Gülhan

Dekor: Sercan Şekerci, Anıl Çalım

Işık Tasarım: Selin Eresin

Ses Tasarım: Batuhan Kozanoğlu

Kadro: (Alfabetik Sırayla) Anıl Çalım Ela Gülhan Merve Ayteş Selin Eresin Sena Sonat Sercan Şekerci

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement