Bedava Hamsi Kapışıldı - Son Dakika
Güncel

Bedava Hamsi Kapışıldı

Bedava Hamsi Kapışıldı

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Körfez Karadenizliler Derneği, 12 bin 500 kişiye 6 ton ekmek arası hamsi dağıttı.

29.12.2013 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Körfez Karadenizliler Derneği, 12 bin 500 kişiye 6 ton ekmek arası hamsi dağıttı. 120 metre uzunluğundaki mangalın başında hamsi kapma yarışı yaşandı.

Körfez Karadenizliler Derneği tarafından, Edremit Körfezi'ndeki Karadenizliler ile Akçay Belediyesi'nin katkılarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda '7. Hamsi Şöleni' düzenlendi. Protokol mensupları, kortej yürüyüşü yaparak Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı ve Balıkesir Belediye Bandosu tarafından karşılandı. Körfez Karadenizliler Derneği Başkanı Yusuf Şahintürk, Atatürk anıtına dernek çelengi koydu. Daha sonra bando eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bandosu, meydanda toplanan binlerce kişiye marşlar ve güncel şarkılardan oluşan küçük bir konser verdi. Protokol mensupları, mangalların başına giderek pürmüzle hep birlikte mangalları ateşledi. Bu arada, yerel sanatçıların katılımıyla gün boyu sürecek olan müzik şöleni başlatıldı. Çalınan müzikler eşliğinde çok sayıda Karadenizli horon tepti, oyunlar oynadı.

Pazar gününü fırsat bilen bölge halkı da şenliklerin keyfini çıkarttı. Hazırlanan 6 ton hamsi, kurulan 120 metre uzunluğundaki mangallarda pişirildi ve Karadenizliler tarafından halka ekmek arasında dağıtıldı. Binlerce vatandaş, hamsi alabilmek için saatlerce mangalların başından ayrılmadı. Zaman zaman izdiham yaşandı.

Körfez Karadenizliler Derneği Başkanı Yusuf Şahintürk, bu yıl daha büyük bir şölen yaparak, Karadeniz'i Ege ile buluşturduklarını söyledi. Yöresel sanatçılar gün boyu sahne aldı ve hamsilerini alan binlerce kişi, güneşli havada kordonda Karadeniz müzikleri dinledi. Şölen, akşam saatlerine kadar büyük bir coşkuyla devam ederken, 6 ton hamsi birkaç saat içinde tüketildi.

Şölene, Edremit Kaymakamı Abdülhamid Erguvan, Edremit Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, diğer çevre belediye başkanları, bazı daire müdürleri, sivil topluk kuruluşları, dernek ve oda başkanlarıyla bazı muhtarlar da katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bedava Hamsi Kapışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • oya başaran: neden sayın vekilimiz Ali aydınlıoğlununda festivale katıldığından bahsetmiyorsunki sen nasıl haber yapıyosunki yoksa tarafmı tutuyorsun sen bir gazeteci olarak vekillerini tanımazsan yazık senin gazeteciliğine böyle haber olmaz 2 0 Yanıtla Ayşe AKÇAY: oya hanıma katılıyorum bu tam bir rezillik 0 0 Ayşe AKÇAY: oya hanıma katılıyorum bu tam bir rezillik 0 0

Advertisement